Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (458)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co takhle ten klub od něj odkoupit? - Zkoušel jsem, nechce. - A jeho vdova by prodala?" V mládí jsme si na ulici taky hráli na policajty a na zloděje, ale zůstaly nám z toho jen vzpomínky na ono pověstné pif paf. Jimmy, Bill a John však v dospělosti dokázali proplést zločin s FBI a politikou tak dokonale až by se z toho jednomu zvedl žaludek. Jenže žijeme v době, kdy se uvedené propojení stalo standardem a každý významnější šmejd si platí svého kriminalistu, státního zástupce a politika, aby nemusel za mříže pokaždé, když ho někdo obviní z malicherností jakými jsou prodej drog, sázkařské podvody, vydírání nebo vraždy. Mně je tedy u podobných snímků spíše smutno, zábava žádná, sympatická postava nikde (omlouvám se agente Wyshaku) a tak jsem alespoň rád, že život zakončil tuto historku z podsvětí ku spokojenosti občana řádně platícího daně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná gangsterka s vynikajúcim Deppom, ktorý ak dostane nomináciu na Oscara, tak naozaj zaslúžene. Skutočný príbeh mafiána je natočený s príznačnou a očakávanou surovosťou i nádychom napätia, predovšetkým pri Deppových výstupoch s kumpánmi, kde im jasne dáva najavo svoju autoritu. Strach z neho priam vtedy srší. A hlavne, konečne je tu Depp, starý dobrý herec, kde už nemusíme dokola pozerať na Sparrowské vystúpenie. Jeho výkon, gestikulácia i mimika po dlhom čase nepripomína tohto slávneho piráta. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divna maškarada s mnozstvom znamych xichtov zamaskovanych k nepoznaniu. Mal to byt akoze mafiansky film, ale uplne to postrada akukolvek atmosferu a vysledkom je neskutocna nuda rovnaka ako v ostatnych Cooperovych filmoch. Ten chlap toci neznesitelne filmy, ale nejakym zazracnym spôsobom sa mu dari do nich ukecat kopu skvelych hercov. Tentokrat ma to dost mrzi, lebo pribeh Whitey Bulgera si zasluzil lepsi film. Ale musim pochvalit aspon Deppa. Napriek sialenej maske po dlhej dobe podava kvalitny vykon. A to ho ja fakt nemam rad a ani ho prilis neuznavam ako herca, ale tentoraz sa chlapec snazil. P.S. Najdivnejsie vo filme pôsobi Kevin Bacon, kedze nema ziadnu komicku masku ako ostatni herci. 4/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp At his Best! Je super vidět Johnnyho po všech těch neúspěších zpátky a dokonce v tak démonickém podání. Příběh je zajímavý, ostatně to skoro vždy pokud se vypráví story o nejobávanějším gangsterovi. Film má i velmi sympatické tempo, místy syrové podání a highlightem je večeře u stolu přátel, kde napětí visí ve vzduchu a divákovi se až špatně dýchá, Ano až tak je Depp znepokojivý. Potěší i finále typické pro tyhle gangsterské životopisné filmy, které uvádí reálné údaje o všech zúčastněných.Kdo má rád Gangsterky, měl by být spokojen. 80% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp, ako James Joseph "Whitey" Bulger, Jr. , prečo nie ? , ak mu to dopomôže vytvoriť vyhrotený herecký výkon, tak určite, áno, lebo Depp, potreboval poriadny film, vlastne, najlepšia časť z celého filmu, je jeho výkon, ktorý miestami dvíha adrenalín do krvi. Stále sa jedná o kvalitného herca, ktorý, ak by si vyberal - starostlivejšie svoje úlohy, tak by to s ním nevyzeralo tak - bledo ! Schopiť by sa mal, pokiaľ je ešte čas, a nespoliehať sa na osvedčené - filmové série. Johnny si zahral - gangstera a zároveň - informátora pre FBI. Joel Edgerton, zručne sekunduje - Johnnymu, ako agent - Federal Bureau of Investigation, ktorý to má všetko - očividne na háku, toleruje mu to, t. j - mafiánovi necháva voľnú ruku, kryje ho, a tak si robí, čo mu je akurát po vôli. Zbaviť sa nepohodlných, konkurentov. A Benedict Cumberbatch, je ako senátor s deviatimi deckami na konte, že je i bratom - Whitea Bulgera, to mi nejako do seba - nepasovalo. Film disponuje kvalitným obsadením, nielen spomínanej trojice, ale i napríklad - Kevin Bacon, je stále medzi nami, kiež by mal viacero takýchto úloh, Peter Sarsgaard, mimochodom, manželka mu je - Maggie Gyllenhaal, taktiež stojí za povšimnutie, i keď sa správa - nelogicky. Režisér - Scott Cooper, už kope za prvú ligu, máva kvalitné herecké obsadenie, ale nemôžem si pomôcť, niečo mi na ňom - prekáža, považujem ho, za nie schopného a zapamätania - zaujímavého tvorcu, s ktorým by som rád - počítal do budúcnosti. Je to režisér, ktorý ma nedokáže zaujať svojou - réžiou, ktorej niečo chýba ! Nevyužitý potenciál má on sám, ale najmä celý film, ktorý maximálne ťaží z dvoch výkonov - DEPP a EDGERTON, kde druhý pán, je na tom v súčastnosti po hereckej stránke, oveľa lepšie, k tomu - koketuje i za kamerou, kde jeho DEBUT - THE GIFT, má skvelý nábeh. Ale zase - prvý pánko, má dostatok skúseností, a tak si - mafiánsku odyseu - kradne pre seba, alebo práve - jeho praktiky, reč, postavu, si zapamätám najviac ! Škoda, to by museli - režírovať - MAJSTRI : SCORSESE, COPPOLA, či DE PALMA, a to aspoň o 20. rokov - späť, aby sa z toho tu, stala veľkolepá udalosť, najmä neskúsenosť režiséra, podkopáva celkové vyznenie snímku !!!! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Až do zatčení Jamese Bulger byl na seznamu deseti nejhledanějších uprchlíků FBI, a to po dobu 12 let. FBI nabídla za jeho dopadení odměnu 2 miliony amerických dolarů. (Besor)
  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)
  • Pravý James "Whitey" Bulger prohlásil, že není fanouškem Johnnyho Deppa, a že odmítá film zhlédnout. Depp prohlásil že Bulger několikrát odmítl jeho návštěvu, když se připravoval na svou roli. (DavidUrbanCZ)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama