Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 9
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 9

Recenze (264)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem -3*, Jsem milovník sci-fi >4*, hlavní postavy nikdy neumírají <3*, občas šílené kiksy a nudný děj <2*, přežijí všichni Masoni <1*, Will Patton >2*, Pope >3*, efekty -3*, zhovadilost s měsícem <2*, občas zajímavý nápad a rozšiřování řad mimozemšťanů >3* no a na těch třech hvězdičkách zůstanu, protože to ve srovnání s jinými seriály na 4* o prsa nedosáhne. 64% ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Miniseriál, který je pro fanoušky sci-fi téměř nezbytný. První díl mě zaujal postapokalyptickou vizí a přeživšími lidmi, bojujícími o právo žít. Jak jen to jde, snaží se čelit atakům mimozemšťanů a shánět zásoby potravin či vhodnou munici. S dalšími díly trochu kvalita upadla a seriál se tak stal průměrným. To vše díky tomu, že je zde více mluvení než samotné akce, což je pro takový žánr docela škoda.Závěr seriálu jsem však čekala napínavější, než skutečně byl. Konec zůstal otevřený… Hodnoceno *** po první sérii... 21.7.13 po zhlédnutí druhé série zvedám hodnocení na **** A důvod? Více akce, více mimozemšťanů a vůbec celkově to má větší koule. Tak to má být! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

---SEZÓNA 1--- Zajímavá premisa, ale nepodařilo se ji adekvátně využít. Zobrazovanému světu jsem prostě nevěřil, neustále se mluví o zoufalé situaci vyhlazovaného lidstva, zatímco si tři stovky vojáků i civilistů v pohodě vegetují v opuštěném školním areálu pár kilometrů od mimozemšťany ovládaného Bostonu. Občas se vydají na výpravu pro jídlo či zbraně, jinak si děti hrají, teenageři po sobě pokukují a dospělí utužují rodinného ducha, pospolitost a hodnoty. Poměr činí tak 10 minut akce na půl hodiny vztahových a motivačních mouder, trablů a traumat. ---SEZÓNA 2--- Svižný úvod, na místě přešlapující prostředek a poměrně slušné závěrečné díly, celkově však žádný posun. Časté logické lapsy bijí do očí a nutí k úsměvu (ukrývající se pronásledovaná jednotka okamžitě nahazuje generátor a rozsvěcí celou budovu (v noci ve zpustošeném městě - hlavně, že si po dlouhé době užijí trochu komfortu :-))). ---SEZÓNA 3--- Pořád stejné, jen celkově trochu horší a ještě méně akční. ---SEZÓNA 4--- Rozdělení na čtyři separátní, tajemstvím zahalené a postupně spojované linky v mých očích pomohlo, ovšem znovu jsem se podivoval nad neskutečně složitými a neefektivními plány dobyvatelů (gestapácký převýchovný tábor pro zajaté děti). A protože je konflikt protentokrát osobnější, zdá se být ještě mnohem lokálnější (i když se v raketě vydáme až k Měsíci). ---SEZÓNA 5--- Samozřejmě se na rozhodující bitvu dostane až v poslední epizodě, protože před ní přece musí 2. Mass rozlousknout teen-trojúhelník, vypořádat se s pomstychtivým šílencem nebo podstoupit zinscenovaný vojenský soud. Vítězný konec tak nastane hodně, hodně rychle (pomocí ultimativní zbraně vyčistivší planetu za pár sekund) a zdaleka neuspokojí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak po třech sezonách si říkám, proč vlastně padající nebe sleduju... Z počátku tu byla slušná zápletka, sympatické obsazení (Noah, Moon) a očekávání, že konečně bude nějaké seriálové sci-fi odvážné ve svých nápadech. Možná právě třetí sezona, která je naprosto bez tempa, nemá návaznost (poslední díl je vrchol...). Každý seriál musí mít vnitří příběhové linie podřízené nebo fungující pro hlavní příběh, ale Falling skies jako by zapomněli, o čem chtějí být. Metafora kolonizačních válek? Vojensko-sociální kritika (BSG)? Adorace školství (profesor prezidentem)? Seriálu zásadně chybí tvář, která by ho definovala a pod kterou by se divák mohl schovat a věřit jí. Tady se dva díly chovají jako hloupá romance, pak tu máte díl jak z Krajních mezí o virtuální realitě a pak se vrátíme na Zem, protože se vlastně už pět dílů na pozadí nezajímavých příběhů odehrává tajná stavba zbraně... Pro mě těžce nevyužitá příležitost, která neví, čím chce být. Přitom to mohlo být tak dobré... Po čtvrté sezoně si říkám, že autoři mají dost odvahy stále přidávat témata (více ras mimozemšťanů, dítě mutant, stroj na přeměnu lidí...), ale točí se stále ve stejném kruhu a nastavované kaše, jak jinak popsat konec 4. sezony? Viděno: S01-04 ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních dílů jsem měl pocit, jako by se hrála nějaká počítačová hra, co díl jedna mise - obstarat potravu, zachránit kluka, najít dopravní prostředky, benzin, atd. a když se objeví mission completed, je konec dílu. V celku je tento seriál rozdělen na dvě fáze, první - kde vystupují robotíci, a pak takové ty ještěrky (plíživci), je dobrá, akční, chvílemi by i to napětí převládalo. Druhá - typická těžce proamerická, rodinná, stavějící na opěvování hrdinských činů, bušení se v prsa, objímání se atd. - toho je zde klasicky přehršle a to mě zkrátka ničí. Herci jsou jinak sympaťáci. Ale upřímně se přiznám, čekal jsem více. Jak už zde kdosi poznamenal, konec je otevřen, má dobře vykročeno a sám jsem zvědav na druhou sérii, kam se vrtne. Ve skrytu duše doufám, že bude povedenější a trošku více akčnější. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno