Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

sirien 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace... a nádherný příběh. A nemálo sugestivní, upřímně přiznávám, že to jak to je smutné a přesvědčivé zároveň je důvod, proč jsem si to pustil jen párkrát. Nicméně kvůli tomu to nezavrhávejte, končí to poměrně hezky :) Rozhodně stojí za to - má to nápad, má to poměrně košatý děj, překvapí (hned několikrát) a vůbec je to krásně udělané. ROZHODNĚ to je kouzelnější, než hromada jiných věcí s draky. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace a hlavně nádherná hudba. Příběh draka, který závěrem překvapí a divák by i slzu nejradši pustil. Bohužel příběh je velmi krátký, pokud by tento snímek byl rozvinut do celovečerního, tak neváhám a plný počet dám. Emoce nefungují, tak jak by měli a k tomu je potřeba právě delší snímek.. 8/10 = 87% ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krátká fantasy se zajímavým nečekaným koncem. Ale příběh tak vcelku o ničem, no dobře o přátelství, ale na to, že to bylo na 14 minut, tak vcelku se tam nic nedělo. Některé momenty zajímavé, třeba ten přechod mezi současností a minulostí, nebo to uvědomění si na konci. Co se týče animace tak mi přišla spíše jako taková ta, co bývá v počítačových hrách. Můžete najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=HomAZcKm3Jo ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zvlastni jak plnohodnotny pribeh, ktery bych si umel predstavit i jako jeden a pul-hodinovy film se vejde do 15 minut, ba ani to ne...nebudu se zaobirat tim jak a cim to bylo vytvoreno, ale musim uznat, ze to je vcelku hezky ztvarneno! 4* jsou akorat, bid me prijde trochu smesne, ze stejne hodnoceni jsem dal i americkym velkofilmum za nemale penize. ()

faktor_xx 

všechny recenze uživatele

Na to, že to vytvorila nezávislá skupinka ľudí okolo Blender Foundation bez komerčných cieľov s cieľom ukázať, že keď je dobrý námet, dá sa prepracovať a vytvoriť veľmi slušný filmový zážitok. Keď vynecháme fakt, že od modelovania cez texturovanie až po animácie a osvetlenie nerobili žiadni profesionáli, len ľudia, ktorých baví modelovať a hrať sa v blenderi, si myslím, že sa jedná v skutku o veľmi pútavý príbeh hrdinky a jej draka. Myslím si, že by mali vznikať viaceré takéto nekomerčné kvalitné filmy. 85% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)
  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)

Reklama

Reklama