Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (183)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh o neľútostnom zabijakovi, ktorý nadovšetko miloval svoju ženu a svoje dve dcéry a pritom sa neštítil absolútne čohokoľvek. Skvelý Michael Shannon v hlavnej úlohe a pre mňa ďalej zaujímavý Ray Liotta, ktorému svojou vizážou idú záporné role vždy skvele. Takže herecké výkony túto drámu zdvihli o stupienok vyššie. Určite filmu pridáva na zaujímavosti aj to, že je natočený podľa skutočných udalostí. Príbeh sa posúva dopredu húževnato a pomaly a v tom je jeho sila, pretože keď sa snažia na seba nabaliť ďalšie vrstvy, tak sa začína trieštiť jeho intenzita. Výhrady mám vlastne len ku stopáži, ktorá bola z môjho pohľadu pretiahnutá a osekanie o nejakých 20 minút by Icemanovi prospelo. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Interesantní námět, zkratkovitý přepis, exkluzivní Michael Shannon. I tak by se dalo odbýt hodnocení Icemana, který mapuje "kariéru" rodinné tradice ctícího hitmana, Richarda Kuklinskiho. Režisér, Ariel Vromen, těží nejen ze svého solidního řemesla, ale především z vyváženého obsazení a to jak v rámci žánru mazáka Raye Liotty, z polohy hezounka vymanuvšího se Chrise Evanse, nebo kdysi hvězdné WInony Ryder. V kontextu s hereckou kvalitou skutečně zamrzí v jak mělkých vodách příběh Kuklinskiho životem prosviští, protože Michael Shannon je ve všech polohách hercem, ze kterého nejen jeho oponentům tuhne krev v žilách a podobně ambivalentní postavy zvládá levou zadní, aniž by se opakoval. The Iceman je kvalitní žánrovkou, která si ale v kontextu s reálným podhoubím a vloženým tvůrčím potenciálem zasloužila velkorysejší pojetí, než jen tento náčrt. 78% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jednoduše průser! Michael Shannon sice očekávaně ztvárnil ústřední postavu Richarda Kuklinského více než přesvědčivě, prostě další věrohodný a strhující výkon tohoto nedoceněného herce, ovšem zbytek filmu je jeden obrovský kiks, který jsem vůbec v žádném ohledu nepobíral a v podstatě to celé považuji za nějaký nepovedený filmový žert. Ještě tedy tak zhruba první půl hodinku jsem to dějově dokázal vnímat, i když to hned od začátku působilo nevídaně nudně, ale ok, jenže pak se to celé tak šíleným způsobem rozkouskovalo, že jsem se i v té prostinké zápletce naprosto ztrácel, jen to ale nebylo úplně způsobeno mou hloupostí, jako spíš absolutním nezájmem a letargií, neboť zpracování tohoto snímku bylo doslova zoufale otravné, nezáživné, zmatené, nesouvislé, ve vůbec žádném ohledu zajímavé, či poutavé, postavy se tam pohybovaly od hovna k hovnu, no fakt děsný! Jinak napětí, atmosféra, styl, nic z toho se tu pak samozřejmě nevyskytuje, emoce naprosto nefunkční, akce žádná, násilí bez koulí, ostatní herci a postavy o ničem, zkrátka před úplným Odpadem! to zachraňuje skutečně jen ten Shannonův výkon, jinak bych ale neměl co řešit, za mě prostě nudný, nesrozumitelný zmar. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je brutální badass. Nehne brvou když mu namíříte kvérem do xychtu a navíc vás dokáže odrovnat svou teorií o bohu (Tak na něj společně pár minut počkáme a uvidíme jestli tě přijde zachránit). Tahle postava je sice pětihvězdičková, nicméně film samotný celkem tápe, takže nakonec je z Icemana jen ten klasický lehce (pod)průměrný thriller. 4.5/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který šel dlouho let mimo mě a sám jsem se divil, proč tomu tak bylo. Příběh o notorickém nájemném vrahovi, vskutku vyvážené herecké obsazení......Mělo to dost atributů, z kterých mohl vzniknout nadprůměrný snímek, jenž by dokázal čelit své nejvytříbenější konkurenci. Ale samozřejmě se to neobešlo bez pár zaváhání. Což o to, obsazení Michaela Shannona do role Richarda Kuklinského osobně považuji za mistrovský tah, ten jeho bezchybně uhrančivý pohled, prostě a jednoduše třešnička na dortu (prokázal to tady a i v jiných filmech, brilantní herec). Ale další herecký ansámbl mě zklamal. Ryder zbytečně ve vypjatých dialozích přehrávala, Liotta dostal dost prostoru, ale jeho příběhovou linku nedotáhli do nějakého smysluplného konce a zničehonic to utli. Pokud se Liotta na obrazovce pohyboval docela často, tak u Evanse zase nastal opak, zajímavá postava trestuhodně nevyužitá. Brutálních chvilek se divák dočká, ale i tak mi u Icemana chyběl větší drive, tah na bránu. V druhé polovině se to dost vleklo a najednou přišlo závěrečné zatčení. A přitom si to tvůrci tak dobře rozehráli, ale v druhé hodině jako kdyby se něco přeplo a dostal jsem o třídu horší film. Škoda. Za mě dávám 63 % ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)
  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama