Reklama

Reklama

Život je jen jeden

(festivalový název)
  • Indie Zindagi Na Milegi Dobara (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený bollywoodský road movie o tom, jak jedna zdánlivě obyčejná dovolená může změnit životy třem mužům. Kabir, Imraan a Arjun jsou staří přátelé. Kdysi si na vysoké škole slíbili, že vyrazí do Španělska. Vztah Imraana a Arjuna však rozbila jedna dívka a na plánovanou cestu nedošlo. Po několika letech se má Kabir ženit. Do svatby zbývá několik měsíců a tři kamarádi mají poslední šanci splnit si dávný sen. Jejich třítýdenní výlet jim přinese notnou dávku adrenalinu a krásné ženy, ale i pochybnosti a poznání. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Indické filmy zrovna nevyhledávám, na tento jsem narazil náhodou, nebo vlastně díky Detoxerovi. Trošku jsem se bál ze začátku toho nádechu jižanské telenovely, ale ten pocit celkem rychle odešel. Miluju road movie, filmy kdy člověk někam vypadne a protřídí si myšlenky, ujasní si co od života chce a co je pro něj důležité. Mimo to jsem jsem dostal i slušnou dávku romantiky zamotané do příběhu tří starých kamarádů. Mohlo to být jen trošku kratší a ne tak přeslazené. 84% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě až hodně západní road movie nebo romantická komedie. Indické to zprvu není vůbec a na nějaké větší taneční číslo nebo hudební vložku čekáme poměrně hodně dlouho. Tvůrci se tady hodně vzhlídli v Hollywoodu, a tak je to i pro nás bez problémů zkousnutelné. Tři hlavní charaktery jsou poměrně sympatické a španělské reálie dokreslují ten příjemný road movie feeling. Bohužel je to průhledné, bez nějakého zvratu a finále zas až tolik nepohladí. V mých očích je to hodně průměrné, ale čas to zkrátí poměrně příjemně. Bohužel jenom pokud potřebujete zkrátit velkou část svého času, protože Život je jen jeden má prakticky tři hodiny, což je na romantickou road movie hodně vražedná kombinace. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Druhý krok (který jsem zaregistrovala) Hrithika Roshana artovým směrem. Dobré to bylo. Určitě jsem to neviděla naposled. Velká spousta vtipů nebyla otitulkovaná, takže se těším na DVD. Závěrečná píseň. Jen nevěřím tomu, že by někoho vzali do potápěčského kurzu, aniž by uměl plavat. V ČR by to rozhodně neprošlo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niekde úplne inde ako väčšina Bollywoodskej produkcie a zároveň je to film nesúci v sebe všetko to, čo na nej zbožňujem. Roshan vo fantastickej forme a rovnako aj hudba, perfektne napísaný scenár a podmanivá hudba. To, že je film zasadený do Španielska bol výborný ťah a pri pozeraní som mal niekoľko krát zbaliť si to najpotrebnejšie a ísť si sadnúť do nejakej milej krčmičky na španielské červené vinko. Ani jedno negatívne slovo. Takto by sa mali robiť filmy a takto by v človeku mali pekne doznievať. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Road movie je často dosť náročný žáner a je naozaj ťažké vytvoriť pôsobivý a plnohodnotný koncept, ktorý bude epický, dobrodružný a obsiahly zároveň. Tento indický film to však z veľkej časti spĺňal, a celé to španielske prostredie bolo v tomto prípade naozaj príjemné a malo to svoje potrebné čaro. Trojica hlavných postáv mi spočiatku išla svojim správaním na nervy, ale potom sa našťastie trochu uvedomili, aj keď občas mali stále svoje slabé chvíľky. Najviac sa mi však páčilo, že každý z týchto troch mužov prežíval vo svojom vnútri akýsi problém a práve počas tejto cesty vďaka prítomnosti priateľov našli nejaké východisko. Celkovo teda fajn, hoci k 5* tomu predsa len niečo chýbalo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • V písni „Señorita“ jsou namísto obvyklého využití profesionálních zpěváků slyšet hlasy všech tří hlavních protagonistů. Režisér jim namluvil, že jde jen o zkoušku. Protože však zněl výsledek dobře, byl ve filmu použit. Pro Abhaye Deola je to navíc poprvé, co ve filmu sám zpíval. (Raztubyl)
  • Natáčení hudební scény Señorita probíhalo v noci v městečku Alajár a jeho obyvatelé byli předem varováni, že bude hlučné. Třetí noc natáčení přišli někteří obyvatelé včetně starosty na plac v kostýmech a pokračovali se štábem v natáčení. (Raztubyl)
  • Pro natáčení rajčatové bitvy La Tomatina muselo být letecky dopraveno téměř 16 tun rajčat z Portugalska. (Raztubyl)

Reklama

Reklama