Reklama

Reklama

VOD (1)

Chlapec z Brooklynu se stane svědkem brutální vraždy své matky a čím je starší, tím je posedlejší nalezením vraha. Přes den je tichým premiantem ve škole, v noci samozvaným hrdinou. Jenže, co to vlastně znamená být skutečný hrdina? Sean Donovan byl jen školák, když se jeho rodina stala obětí přepadení, které ho připravilo o matku a z jeho otce učinilo trosku. O mnoho let později si na hrůznou událost sedmnáctiletý Sean stále pamatuje a nehodlá se s ní smiřovat. Pravidelně navštěvuje místní oddělení policie a prohlíží fotky zločinců v naději, že najde tvář muže, který vzal jeho matce život. Zatímco jeho otec propadá alkoholismu, tráví Sean noci obcházením těch nejtemnějších zákoutí města a plánuje pomstu. Když se Sean málem stane obětí drogového dealera, poslechne premiant své pudové instinkty a konečně ze sebe vypustí vztek, který se v něm už od dětství hromadil. Detektiv Teresa Ames z oddělení vražd se dozvídá o řádění a chce tomu učinit přítrž. Je možné, že ten tichý mladík, kterého vídá přes den, je onen samozvaný bojovník, kterého se snaží dostat v noci? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že se dá drama o pošahaném děcku udělat i jinak než Neuvěřitelně nudně a nesmírně kýčovitě! Žádné jedenácté září, žádný hnusný patos, maminku kupodivu nezavraždí ani zlý tenorista a psychotický spratek si může v klidu hrát po večerech na Charlese Bronsona, aniž by dojil slzné kanálky vdov a sirotků. Plesnivého Sydowa navíc nahradila rozkošná latino prdelka, a tak je verbal spokojen jak s formou, tak obsahem. Tento film je zdravotně nezávadný, neobsahuje žádné Oscarové konzervanty a dá se plně využít jeho nutriční hodnota, protože se u něj nemusíte otráveně převalovat na gauči a plýtvat zbytečně energií. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po všech těch oskarových filmech jsem si chtěl odpočinout u nějakého klasičtějšího amerického dramatu. Námět je super, herci fajn, zpracování už slabší. Jako výsledek dobrý, znovu bych do toho sice nešel, ale burcovalo to, i psychologicky, vcelku slušně a tak to ve výsledku nebyly špatně promarněný minuty mýho života. Pojem akční je ale trošku mimo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENHLE CHLAP MI ZACHRÁNIL ŽIVOT. SESLAL HO BŮH, ABY MĚ ZACHRÁNIL. CHÁPETE, DÍKY NĚMU MÁM DRUHOU ŠANCI. NEBUDU VÁM POMÁHAT V JEHO ZATČENÍ“..... /// Jmenuje se Sean Donovan, testy ve škole dělá na 100 bodů (prostě to není žádnej trotl), z nudy si čte v chemii (z nudy jo?) a je kapku divnej. Možná za to může jeho matka, jejíž hlava mu explodovala před vočima, možná zážitky s fotrem....možná... tož to je fuk...protože, ještě jednu jednu radost Sean má... (neřeknu vole...). Škoda, že to nevzali za jednoduchou strunu. Aby i takovej nevzdělanec, jako já, od začátku zíral na konstruktivní děj s dokonalou zápletkou a nemusel se brodit v tý šlichtě okolo. Samozřejmě, že mě sere, když poldové pátraj po vrahovi zmrdů, (místo aby je (samozřejmě že ty zmrdy) zavírali) – i když maj proporce latinoameričanky. ŘÍKÁ SE TOMU SPRAVEDLIVÝ PROCES! Škoda, že neprodaj líp to shnilý z života Seana Donovana. Ten příběh má v sobě sílu (stejně jako Sean) a přes všechny ,,krkolomnosti“ se mi líbil. Ale 2x to nedám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Defendor byl blázen, Nakopaná prdel haluzák, Pavouk byl vymyšlenej a já furt hledám opravdovýho hrdinu! 2.) Zjistím, proč bych měl občas vyměnit bouchačku. 3.) Thx za titule ,,U-bozacek“ a ,,Jaryn (borec) Lešek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Silný film jako Prase!! Super Jízda, sice né akční, ale inteligentní! Film mně osobně přišel strašně zajímavý, poutavý, napínavý a emocialně zdařilý! Ponořil jsem se do děje a celý jsem ho sežral! Hlavní Hrdina tedy zahrál fakt super Herecký Výkon.. v jeho věku s jeho váhou skočit po 100 kilovém pasákovi s basseballkou, jen aby ochránil cizí děvče.. To byl hodně silnéj Moment !! A samozřejmě vítečnéj nepředvídatelný KONEC! 8/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sean neměl rozhodně jednoduchý život. Mládí a s tím spojená traumata začal kompenzovat o něco později ne zrovna tím nejlepším způsobem. Ale co já vím o tom, co a kde se to v člověku blokne při takových situacích, která prožil jako malý kluk. Film, který si na nic nehraje, ale podává ho syrově a diváku suď sám. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak výborně! Konečně zas něco výživného a vcelku kvalitního v oblasti subžánru "urban-revenge-stories", který nepřímo založil kultovní Death Wish (1974) s Charlesem Bronsonem. Každopádně tohle moderní dílko spíš svojí emocionální nestabilitou a mírným tlakem na diváka a hlavního hrdinu připomíná velmi vydařený "hardcore-emotional-revenge-flick" Savage (2009). Mladík štíhlé postavy, mastné vlasy, kdo by to do něj řekl. Jenže jeho trauma z dětství, kdy byl svědkem vraždy své matky ho žene dopředu městem plným +150kg hranatých násilníků. Soubojů je málo a není to o nich. Ale i tak je akce fakt super! Týpek trénuje co to jde a teleskopický obušek s kovovými boxery dokážou přece jen přesvědčit... Bohužel hlava se zdá to týpkovi přestává časem brát a divák získává dojem, že mladík je již docela mimo realitu ... ale je tomu opravdu tak? ... Závěr filmu je naprostá pecka. Doporučuji příznivcům subžánru!!!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zázračný chlapec nic ani vzdáleně zázračného nepředvedl. Hlavní postavy jsou sice sympatické, ale děj je zcela nezajímavý a hrdinu motivující vražda matky je nudná. A to bývají filmy na toto téma automaticky velmi vděčné. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek o tom, jak se věci můžou pohnout správným směrem, když člověk vezme spravedlnost do svých rukou. Caleb Steinmeyer je v roli chlapce prahnoucího po pomstě velmi přesvědčivý. Docela mi zde připomínal Joela Edgertona. Závěrečný spoiler byl pro mě nečekaný, ale zároveň tímto odkrytím pravdy do sebe všechno zapadlo. Jo, kdyby tak na jeden večer mohl vzít člověk spravedlnost do svých rukou, to by byla krásná Očista... Jak čistá by byla naše města, zase by měl člověk pocit, že dýchá čerstvý vzduch. Všechna špína, bahno a krysy by byly odplaveny. Po ulicích by chodili normální, poctiví, pracující občané. Žádné smažky, ochlastové, vyžírky sociálních dávek, nemakačenkové, hajzlové, všechny ty odporné, omezené, tupé, vymaštěné existence by byly pryč. That would be beautiful... I am sorry, jen jsem se podívala na naše město a cítila potřebu vše napsat :) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

X-tá variácia psychoanalytickou školou propagovaného námetu o vyformovaní osobnosti traumou z detstva. Akoby nič iné na charakter jednotlivca nevplývalo. S rovnakým predpokladom pracuje aj nekonečný seriál Dexter. S ním má Hrdina ulice viac spoločných čŕt. Hlavný hrdina je osamelý sociopat s veľkými znalosťami. Nie je detektívom, no má voľný prístup do policajnej stanice. Kriminalistické databázy využíva k svojsky poňatej spravodlivosti. Veľký vplyv na hrdinov život má postava otca. Matka zahynula násilnou smrťou, pričom dieťa bolo prítomné. Túžba polapiť vraha matky sa vinie hrdinovým životom. A aby bolo podobenstvo dokonalé z hľadiska dobrého príbehu a zamedzeniu poskytovania vzoru pre prípadných nasledovníkov, primiešajú sa do cesty pomstiteľa nevinné obete. Tie dokazujú, že subjektívna spravodlivosť síce často efektívne stopne násilných sadistov a vrahov, ktorých nepružný systém súdno-policajnej mašinérie nedokáže potrestať, ale pri vzatí spravodlivosti do vlastných rúk dochádza k nezvratným tragickým pochybeniam. Výsledkom je remeselne slušný produkt vychádzajúci zo zabehaných príbehových schém, ovplyvnený freudistickým výkladom a nenápadne pritakávajúci policajnej práci. Slúžia jej oddane všetky rasy, pohlavia i váhové kategórie, pričom dokážu mať pochopenie aj pre traumatizovaných jedincov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kousek se zvláštní atmosférou, která příjemně zve na další minuty. Ty nabídnou letitý boj dospívajícího Seana s minulostí, která mu vzala matku. A vlastně i otce. Tichý mladík uhýbající pohledem chce znát pravdu, aby mohl v závěru ulevit svému svědomí. Nepotřebuje modro červený kostým, aby si po nocích hrál na hrdinu. Škoda, že tuhle látku tvůrci lépe neprodali. Roztočili solidní ruletu, ve které pošahaný hošan (který si jen tak mimochodem čte chemii, bifluje čínštinu a buší do boxovacího pytle) s teleskopickým obuškem nebo boxerem na obou rukách řeže vypatlané násilníky a ještě mu solidně hučí v hlavě. Právě psychologická rovina je ne vždy úplně vyrovnaná, roli otce vytušíme velmi brzy, samotný závěr ale musí překvapit všechny. Herecky v pohodě, výsledný dojem velmi kladný. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade, drahí priatelia, hlavná hviezda filmu Caleb Steinmeyer, ktorý má ten akurátny ksicht a perfektne sa na úlohu pomstiteľa hodí, nejak v spomenutých hercoch u tohto filmu nie je vôbec spomenutý! A teraz k filmu samotnému. Najskôr som myslel, že to bude nejaké lepšie béčko podľa tých vyžratých policajtov, ale práve tí nemali chybu. Hlavne parťák Gary sa s Amesovou luxusne doplňali. Páčil sa mi hlavný charakter. To bol chlapík, ktorý normálne pri chôdzi čaptá a jednou fackou by ste ho zahlušili, ale v tomto filme bol jednoducho superhrdina mega pomstiteľ. Povedal by som, že bojové sequencie a ťahy, ktoré používal boli tak akurát . Až mám chuť si ísť teraz v noci zabehať... Film rýchlo odsýpal, nenudil, na Amesovú sa pozeralo ešte lepšie a záver ma celkom prekvapil. 80% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem kvalitní drama, lepší než jsem čekala. Je to hodně na mozek a na emoce. Vynikající výkon "Seana"! Závěr mě přímo dostal a měla jsem "knedlík v krku" při pohledu na rozřešení. Doprovodná hudba také na jedničku. Akorát to bylo chvílemi trochu moc táhlé a až moc tuctové. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kluk co má mindrák z dětství, má mindrák i v pubertě.. dělá píčoviny a člověk čeká co ztoho nakonec vyleze, ale vlastně nic nečekanýho. Rozhovory se synem a jeho otcem (kterých bylo kurva málo) neměli chybu - pocitoval jsem jaký je mezi nima napětí, ale zbytek (policejní scény např.) mě prostě neoslovil natolik abych z toho byl nějakej vedle a ten týpek v hlavní roli nevonil zrovna sympatiema, abych mu nějak fandil nebo ho dokonce i začal litovat chudinky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z variací na téma neohroženého bojovníka, který bojuje s bezprávím po svém. V tomto případě je onen hrdina nenápadný chlapec s tragickou minulostí. Na jedno podívání slušné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Povrchní pokus o psychologický thriller střižený sem tam nějakou špatně a mizerně natočenou akční scénou, s pohlednou policajtkou, která by ale měla vrátit diplom, jak je blbá. A mlaďoch je nakonec za největšího génia. divný film, odtažitý a nevstřícný, se spoustou zbytečných scén a podivnou narací. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní, snaživé a celkem dusné béčko, které v sobě míchá ty nejlepší prvky krimi/thriller žánru. Po celou dobu stopáže si film drží slušné napínavé tempo, které nenudí, hlavní postavy jsou charakterově i herecky solidní a jak se blížíme do závěru, dostáváme výborné motivy paranoie hlavní postavy, která se přebíjí se spravedlností a pomstou za smrt své matky. Více spoilerovat nebudu, každopádně film rozhodně stojí za zhlédnutí, a to i přesto, že popisek je takový nemastný neslaný. Závěrečné minuty pak film zakončily sakra důstojně a tak úderně, že nad nimi budu ještě pěknou chvilku přemýšlet. Chytré, inteligentní, naturalistické a současně divácky friendly - na neznámého outsidera bych řekl dost dobrý výsledek. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade kombinácia žánrov nenapomáha zdarnému výsledku. Asi by bolo vhodnej rozhodnejšie gesto. Film sa chvíľami tvári ako detektívka a potom zase chvíľu ako rape and revenge, v ktorom sú policajti ale nadbytoční. Boy Wonder mi z hľadiska vytvárania zmysluplného príbehu pripomína váhavú dievčinku, ktorá nevie čo chce a nemá sa k činu. Rozprávanie plynie vo vychádzkovom tempe, kráča si pešo a nudne a vôbec sa nerozbehne. Ponúka veľa miest na zamyslenie a filozofovanie o zločine a treste. Psychologická rovina príbehu funguje takisto striedavo úspešne. Aspoňže hrdinovi som veril, že je do seba uzavretý depresívny sociopat, ktorého drží pri živote túžba po pomste. V závere rozohrá vcelku zaujímavú "šachovú partiu", ale to už je pomerne neskoro. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý spíš drama/triller než akční film. Příběh filmu je pěkný a konec by mohl nejednoho diváka překvapit. Filmek má pomalejší tempo, za to takovou pochmurnou atmosféru doprovázenou atmosférickou hudbou. Herecké obsazení je povedené a herecké výkony jsou hodně uvěřitelné. Mě osobně se film hodně líbil a dávám mu 85% :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Méně než 4 dát nemůžu-na to je ten film příliš dobře natočený, napsaný, zahraný-ale je to prostě takový ten kus, co vidíte a po čase zapomenete...Nic domozkuzarývajícíhose, nic kulervoucího.... ()

Reklama

Reklama