Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILER - Found footage prequel k Resident Evil. Found footage mi už přijde hodně přežité, a Resident Evil v poslední době taky. Celou první půlku to vypadá na další Blair Witch, pak je chvilku zmatek, ale jak se objeví vojenská základna a mutanti, máme jasno. Zhruba čtvrt hodiny filmu tvoří záběr na ve tmě běžící zadek té tlustější herečky, ozářený světlem kamery. A taky by mě zajímalo, kdo teda ryl ty vtipné věty do kůry stromů a proč? A kde se kurnik v lese, kterým předtím dva dny chodili sem a tam, najednou objeví baráky, vojenská základna a poušť? Nějaký potenciál to v sobě má (třeba kdyby jim dramaturg poradil, aby někdo z té prvotní čtyřky o vojenském komplexu věděl a chtěl točit furt schválně právě proto - to by aspoň mělo nějaký twist nebo pointu), ale celkově je to otravné jako svědci Jehovovi neustále zvonící u vašich dveří. Navíc found footage mají jediný důvod své existence - zakrýt chatrnost zápletky a lacinost svého vzniku. Jo, a takovou kameru, která v dnešní době se seká, přeskakuje a sama vypíná, by měli reklamovat, a ne s ní točit film. Btw, chci baterku ke kameře, která při takovém provozu vydrží tři až čtyři dny bez nabití! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Partička kamarátov si vyrazí na výlet do lesa, takže typickejší úvod ani nemôže byť. Začne na nich niečo útočiť, čiže opäť klasika. Pokračuje to šprintovaním po lese, nič nové pod slnkom. Dokonca som sa už obával, že tam tie dve kravy budú pobehovať donekonečna (už len preto, že vkuse čumieť na vypasenú prdel jednej z nich nebolo nič príjemné). No do týchto chvíľ som si bol istý, že viac ako dve hviezdy nedám, lebo okrem jedného pekného záberu na rozpáranú mŕtvolu neukázali dokopy nič. Všetko sa zmenilo v záverečnej tretine, keď holčiny vbehli do "restricted area". A vtedy sa to začalo - útoky, akcia, streľba, príšery, masaker, naozaj, koncovka je čistý [Rec]! Bomba, kto by to po tom pomalom rozbehu čakal? Vadili mi len početné poruchy kamery a skákanie obrazu, síce to nie je v tomto subžánri nič výnimočné, ale mal som pocit, že až príliš tlačia na pílu, aby dosiahli želaný efekt. Tak či onak sa bezpochyby jedná o jeden z najlepších (TOP 5) found footage hororov. ()

Reklama

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Megakokotina spáchaná roztřesenou ručkou. Dvě třetiny sledujete užvaněnou nudu čtyř kempujících, která je naprosto bez nápadu. Pak se začne něco dít, což znamená, že i kamera se roztočí, a následuje podivný masakr. Dal bych jednu hvězdu za vytahaná střeva, rozervaná břicha a občasné rudé gejzíry. Jako celek jde však o děsnou hovadinu. Kdyby byl film natočen normální kamerou, snad by měl u mě i pěkné 3*. Nejhorší, kromě obrazu, je, že chybí napětí. Jakmile dojde ke střetu s přerostlými plyšáky, těžko se lze ubránit smíchu. No, už vidím, jak vyděšená děvečka prchá a vše točí - cha, cha. Ta by zahodila kameru do křoví... A vůbec klišé, kdy chlapi zařvou jako první a křehké blbky bojují do poslední chvíle, mne už vážně nebaví. Šílené závěrečné titulky se zřejmě pokoušejí dorazit ty, kdož ještě neodpadli. Uděluji si bobříka za výdrž a druhého za hloupost, že jsem to vůbec dokoukal. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tákže...Proč v každým found footage je minimálně jeden z party totální krypl, kterýmu přejeme dlouhou a bolestivou smrt? Asi proto, abyste ostatním mohli fandit? Hmm, asi proto. Jenže ti další jsou tak iracionální pablbové, že jim fandit nemůžete. Co rozhodnutí, co čin, toť absolutní nesmysl. Takže? Nefandíte nikomu a přejete si, aby to tam plyšáci vykosili co nejdřív. Jenže...plyšáci nejsou jediní, co tam naši bandu tupounů čeká. Aha. A ty pobíhající lidi jsou jako kdo? A hele, zásahovka, tak teď mi to asi vysvětlej. Tvl není to mimozemšťan?? Těžko říct, záběr trval jen 3 vteřiny. Hele, další zásahovka, tak ta to už určitě rozlouskne jako hlavu tý bloncky. Voni do tý akce na konci serou titulky...jako konec jo??! Tenhle film je další zbytečná fáund fůtyč sračka typu Tunel a podobný mrdky, který nemaj koule na to, aby daly filmu nějakou pointu či vysvětlení!!! Nechte si je! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Za začátku skromně vypadající variace na Záhadu Blairwitch řízlá Cloverfieldem,která má i přes pomalý ( tradičně ) rozjezd hodně dobrou atmosféru a díky imbecilitě hlavního hrdiny i nevyčerpatelnou dějovou linku co se dialogů týče,která se v poslední půl hodině zvrtne v abnormálně dokonalý masakr a mix snad osmi žánrů.Zběsilost finiše nepamatuju u žádného jiného filmu a co záběr to téměř dokonalá filmařsko/fanouškovská práce v tomto žánru.Díky zajímavému mixu se dá mluvit i o jisté ,,originalitě´´. Čuměl sem na to sám ve dvě ráno a první půlku jsem si užívál ten strach z neznáma a parádní lekačky,ke konci jsem žasnul nad pointou a užíval si čistokrevný masakr.Evidence je obrovské překvapení v danném žánru a je to určitě jeden z nejlepších hororů found footage.Nebýt té stále zhoršující kamery,která díky většímu poškození fungovala hůř a hůř ( mírně to otravuje a konec bych přepnul na statickou kameru,aby si divák užil víc ten masakr ) a mít to lepší casting než partu otravných,rozmazlených měšťáků....u mě by to bylo zaplnej.Škoda že tyhle filmy se často opomíjí,56% je směšné číslo a pevně věřím,že režiséra Askinse si někdo všimne,protože takový pan režisér Josh Trank,co natočil podělanou Kroniku není ani z půlky tak zapáleným talentem.Pro mě 85%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)
  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)

Reklama

Reklama