Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Namiesto prvoplánovej "takenovky" komplexný, epický príbeh, v ktorom je paradoxne línia s Arabmi, skáčuca v čase, výrazne zaujímavejšia než Seanovo kopanie do žien a upaľovanie údenáčov. Je tam všetko, od ultrabrutálnej akcie až po nefalšované emócie. Jeden finálny zvrat je predvídateľný, druhý pokračuje v línii úspešného vyhýbanie sa klišé. Chvíľu som uvažoval, či nevpálim plný počet. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Teroristi, spiknutí, starosvětský přístup a skutečně drsná nejen akce. Tak kde je problém? V postavách. Občas to v komentářích zmiňuju, že potřebuju aspoň jednoho normálního člověka, abych měl komu fandit. Komu fandit tady? Líto mi bylo tak leda tý děvky, ta to jako v podstatě nevinná osoba schytala z obou stran. Muslimáci nebo britská tajná služba, všechno stejná verbež. A udělat asi čtyřikrát během filmu stejnou lameřinu (nechat se přepadnout zpoza rohu), to už si divák jen dělá čárky do notýsku. Jo, neni to špatnej film a záměr docela oceňuju, stejně tak tu syrovost a nekašírovanost. Jen jak říkám, chybí mi postava, která by přitáhla moje sympatie. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, jak se k tomu postavit. Některé chvíle jsou napínavé, ale pak se objeví skoky šest let předtím, tři roky předtím, a i když by to mělo příběhu a postavám přidat na věrohodnosti nebo psychologickém pozadí, pořád se to klouže po takové té povrchní vlně. A nakonec zvrat, jakože na všem se dá vydělat, pokud jsme bez skrupulí. Sean Bean tradičně dobrý, ale jinak tomu chybí pořádné napětí, pořádná stavba příběhu, nějaké pozadí, vše je investováno do naturalistických krevních výronů... Nic mi to nedalo, o terorismu pořád nevím nic, a co bude s hlavním hrdinou se možná dovzíme ve druhém dílu. Plytké, povrchní a přes zvolené téma o ničem. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se tvůrci vyhnuli další laciné kopii Taken nebo snad některého z filmů s Jasonem Stathamem. Ze Seana Beana sice udělali podobný stroj na zabíjení, jeho linii však proložili ztrýzněným svědomím a rozhodováním mladého arabášského atentátníčka. Závěrečný "šokující" twist sice působil jako suché z nosu, ale nakonec filmu neuškodil. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Těžce evropský rukopis a britské reálie látce prospívají a posouvají film za rámec klasického špionského akčňáku. Odehrávat se to ale v USA pod taktovkou Douga Limana, nátáhlo by to naopak davy a vydělalo balík. Osobně jsem vděčný za tuhle verzi, připomínající ultrarealistické a nečernobílé Profesionály s pohledem z obou stran, s ženskou verzí Cowleyho, a mladším a méně trendy Bodyem. Doyle jen zestránul, ostříhal se a začal sípat. Nečekejte přímočaré Taken. 9/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama