Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Teroristi, spiknutí, starosvětský přístup a skutečně drsná nejen akce. Tak kde je problém? V postavách. Občas to v komentářích zmiňuju, že potřebuju aspoň jednoho normálního člověka, abych měl komu fandit. Komu fandit tady? Líto mi bylo tak leda tý děvky, ta to jako v podstatě nevinná osoba schytala z obou stran. Muslimáci nebo britská tajná služba, všechno stejná verbež. A udělat asi čtyřikrát během filmu stejnou lameřinu (nechat se přepadnout zpoza rohu), to už si divák jen dělá čárky do notýsku. Jo, neni to špatnej film a záměr docela oceňuju, stejně tak tu syrovost a nekašírovanost. Jen jak říkám, chybí mi postava, která by přitáhla moje sympatie. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když se někdo rozhodne odpálit a zabít několik (desítek) lidí, je mi fakt jedno, co ho k tomu vedlo, je to prostě hovado. Takže vůbec nechápu zbytečnou a nudnou dějovou linku okolo Ashovýho života. Co mě ještě zvedlo ze židlo bylo, když si starej muslimskej kápo stěžoval, jak to maj v Anglii muslimové těžký, na to se dá říct jenom jedno - ať si táhnou domu, pokud se jim v zahraničí nelíbí. Tohle všechno se bohužel ve skutečnosti děje, proto mě to tak naštvalo. Ale zpátky k filmu. Konspirační omáčka kolem příběhu mě moc nevoněla. Jediný, co bych pochválil, je dobrej Sean Bean a slušná akce (bohužel v malym množství), dvě silnější hvězdy. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Já sice ty špionážní filmy moc nemusím, ale tenhle se mi fakt líbil. Ono se to tváří hodně dlouho spíš jako takové psychologické drama, kde je film zaměřen spíše na mladého atentátníka, jeho pochybnosti, vztah s dívkou atd. Agent, kterého hraje Sean Bean po celou dobu v podstatě slouží jen jako chladný stroj na zabíjení a stará se o většinu akce. Celý film logicky spěje k závěrečnému akčnímu střetu agenta Ewana a atentátníka Ashe ... Jenže takhle jednoduché to nakonec není a film u konce fakt graduje. Pohodové tempo je protkáno skvěle časově rozvrženou akcí, která je neuvěřitelně výbušná, rychlá, choreograficky slušně zvládnutá. Hlavně je film ale fakt hustě brutální, násilný až krutý. Sean Bean je vlastně antihrdina, jde z něj chlad a zabíjení je pro něj naprostá samozřejmost. Stejně jako mučení protivníků, kdy se nesere ani s ženami, což mi hned na začátku dost hustě vyrazilo dech ... Hodně povedený akční kousek!! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co bych tak zásadního u tohohle filmu vyzdvihl - chvílema jsem měl pocit, že se dívám na romanci z vysoký, chvílema na teroristickou propagandu a chvílema zase na "klasickej" americkej akčňák. Přestože by se mohlo zdát, že snímek může nabídnout širokou paletu možností, pravdou je, že si z toho nepamatuju skoro nic, což je teda rozhodně špatně. Film by měl zaujmout, ale tady jsem měl pocit, že nebylo čím. A S. Bean? Jako by tam ani nebyl.... ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Mr. Bean (Bean... Seán Beán) zasazuje headshoty jeden za druhým a nebo probodává části těl nepřátel svým vyskakovacím nožem, až se zdá, že svět mít více takových agentů Ewanů mohla dodnes stát Dvojčata. Film se však neorientuje jednostraně na západní pohled problému, ale představuje více analýzu poblouznění normálního muslima na atentátníka, který je však stejně jako agent Ewan pouhým pěšákem a loutkou ve hře politiky, zájmů a fanatismu. Násilí plodí násilí. Z pohledu diváckého jde o standardní thriller s ráznou porcí průstřelů lebek, otravnými flashbacky ve vyprávění příběhu a se scénami, které balancují s trpělivostí nejednoho tolerantního teroristy z Blízkého východu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno