Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

svorko 

všechny recenze uživatele

Kultové diela s postavou Vinnetoua (Vinnetou 1-3 + Poklad na Striebornom jazere) sú nezabudnuteľné kvôli súhre viacerých faktorov – jednoduchý ale chytľavý príbeh o spravodlivom boji, zrade a priateľstve v atraktívnom akčnom prevedení okorenený trochou humoru, charizmatickí herci, dostatočný rozpočet, nádherná scenéria, veľkolepá hudba. Nič z toho u tohto filmu nie je prítomné. Ostal len Pierre Brice, aj to v značne prestarnutom prevedení a slabom príbehu. Ťažko povedať, či bol v takej finančnej núdzi alebo mal taký nedostatok sebareflexie, že sa na to dal. V každom prípade tento kúsok nemal nikdy vzniknúť. O to viac klobúk dole pred vyššie spomenutými filmami, ktoré aj po toľkých rokoch nestratili nič na svojej atraktivite. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepochopitelné oživení mrtvého Vinnetoua, který ve Vinnetou: Poslední výstřel zcela regulérně zemřel. Zde už vidíme starého Vinnetoua, který i v 70 letech dokáže přemoci protivníky. Z nostalgie a za to, že jsem tento tříhodinový snímek zvládl dokoukat, dávám 2*, ale ve filmu je spousta scenáristických přešlapů, např. jak neustále nechávali uniknout Spencera, ten i kdyby jim povraždil celý kmen, tak oni ho nechají volně jít... Jednoznačně nejhorší film z celé vinnetouvské série. ()

Reklama

Leeroy3167 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, keď sa mi dostala do rúk kniha Winnetou 4, ktorú keď som (tak ako takmer všetky mayovky) prelúskal, tak som zhodnotil, že túto hovadinu si už mohol May odpustiť. Ale oproti tomuto nechutnému onanovaniu Pierra Bricea, a jeho pokusu napratať sa so svojimi 100 kilami naspäť do Winnetouovho kostýmu bola tá kniha úplný skvost. Vrelo neodporúčam. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Poslyšte příběh: Pierre Brice nosí od poloviny osmdesátých let v kapse scénář. Jak s nezbytným úsměvem dodává, je jeho. Jako postava Vinnetoua. Ta už je jenom jeho, takže si s ní v podstatě může dělat co chce. Nechci se tady dlouho a zbytečně rozepisovat, jenom vím, že ve snímku by měly být všechny barevné postavy pojmenovány Unbekannt Indianer. Staré, a v některých případech i dobré časy jsou už definitivně pryč. Pierre Brice je herec, který by se měl naučit psát scénáře a neměl by prosazovat postavu Vinnetoua do všeho, co dělá. ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tento návrat je jedno obrovské zklamání, které si tento indiánský hrdina našich otců rozhodně nezasloužil. Osobně mám původní tři díly od Haralda Reinla nesmírně rád a patří do mé osobní oblíbené filmové série. O to hůře se mi pak koukalo na tento televizní nizkorozpočtový film, na kterém mě potěšila snad jen přítomnost pravého ikdyž už zestárlého Vinnetua a originální původní soundtrack. Bohužel ani tyto dva faktory mě nepřesvědčili, abych hodnocení zvednul třeba jen o jednu hvězdičku. Vinnetou byl vždy symbolem velkých přestřelek s bandity, úžasných záběrů na skalnaté pohoří v bývalé Jugoslávii a celou řadou sympatických herců, které divacký prožitek ještě obohacovali. Věřte nebo né, tenhle návratový film ani jedno z toho neobsahuje. Je to jen ubohá snaha německých televizí ZDF a ORF vyždímat od pamětníku ještě nějaké prachy navíc dokud je ještě Pierre Brice naživu. Katastrofalní odpad! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama