Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

shimpy(CZ) 

všechny recenze uživatele

Tento animák je nejlepší ve své kategorii. Ten tučňák!! To je záporák jak má být. Film je opravdu hravý, a režisér se nebojí naladit i na vážnější strunu, takže vám připadne, že sledujete nějakou napínavou detektivku. Zkrátka příběh graduje od začátku do konce, a ta honička na vláčku - to se prostě musí vidět... Úžasné! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Neskutečné nápady převedené do plastelíny a humoru. Jsou to tak dětsky nedětské nápady (například tlustá vražedkyně, tučňák gangster, a pak pár krátkých grotesek na téma "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě"...) že děti (a nejen ty) jsou nadšený a nemůžou odrhnout oči od televize. Wallace a Gromit mají vtip a kouzlo anglického humoru, a ještě mnohem víc. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Stylově to není úplně můj typ animovaného filmu, ale rozhodně uznávám fantastickou a "vypiplanou" animaci (především ta scéna s vlakovou honičkou musela dát zabrat) a taky mě pobavila zákeřnost pana tučňáka. Takový zábavný krátkometrážní filmík, kde se nám naplno předvede precizní plastelínová animace. ~(3,4)~ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ten tučňák mi byl hnedka nějakej podezřelej :-) Wallace a Gromi zřejmě nebudou moje krevní skupiny, ale jako taková inteligentnější varianta Pata a Mata je to dobré. Dobré ve smyslu akčnější, dějovější a vtipnější. Při hodnocení váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale ze subjektivních důvodů dávám tři. ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Na tento díl si pamatuji z mých mladých let a v podstatě vše bylo řečeno v komentáři Cestě na měsíc. Musel bych se jen opakovat. Každopádně někdy by takovéhle kalhoty prospěli všem (myšleno v dobrém), abychom pořád neseděli na zadku u televizí, počítačů či jiných aktivit. 75% (viděno z nahrávky z TV). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Když Gromit čte noviny v kavárně, jeden z nadpisů je "Pes čte noviny". (Kulmon)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)
  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)

Reklama

Reklama