Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka která v první vteřině nasadí brutální tempo a drží ho až do konce. Bránil bych se srovnání s taktéž výborným Taken. À bout portant není efektní mlátička ve kterém nesmrtelný hrdina se suchým trikem vyrube gang zločinců. Naopak, Samuel se dostal do víru událostí tak nějak mimochodem, většinu času stráví tím že utíká před pronásledovali a rozhodně není pánem situace. Takovému chlapovi pochopitelně nejde nefandit. Tím spíš že ho každá akce stojí obrovskou spoustu psychických a fyzických sil a on přesto pokračuje dál, s křečovitým odhodláním dosáhnout svého cíle. Emoce, neustálý adrenalin a charismatické postavy, to je úspěšný recept na moderní thriller a režisér se ho drží do posledního písmene. Každá role je výborně obsazena a zahrána, až mě překvapilo kde se všichni ti skvělí herci vzali. Francouzi se hlasitě přihlásili do boje o trůn krále kriminálek a já doufám že jim nedojde dech. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemocniční umývač prdelí v osidlech nejdrsnějších drsoňů s obříma koulema a nonšalantními třídenními strništi ukazuje, že firma Gillette asi nemá ve Francii na růžích ustláno. Vždyť i vyteplená vizáž hlavního hrdiny je umně maskována tvrďáckým vousem a pro jistotu mu raději scénáristé přiřkli i těhotnou manželku, která je z něj unešená. Tedy vlastně unesená. Nějakými Araby. Avšak až na krutý castingový error se jedná o velmi vydařenou pokleslou zábavu mas zcela v duchu francouzské drsné školy, z níž bude nejeden intelektuálně založený a hloubavý divák nesmírně potěšen. Zkorumpovaní policajti, Korsičani, cigoši a Arabi se vzájemně krvavě kočkují dle nejlepších Deleuzeovských tradic a já mohu s hrdostí konstatovat, že se v principech shodnu i s takovým posedlým retardem, jakým je Stano21, kterého tatínek nepochybně píchal do fontanely, než ho pan farář vytáhl z díry. ***** Se slzou hořkosti v oku musím konstatovat, že svatořečený Stano své Urbi et Orbi smazal a ochudil tak celé křesťanstvo o své progresivní kázání! Bude se za to nepochybně smažit v pekle. Není dostupný ani screen, ale naštěstí se mi za pomoci několika nevěřících povedlo zrekonstruovat alespoň nejúdernější moment jeho komentáře! Cituji: "Kto ruší ženu v dobe tehotenstva, vštepuje mu ducha smilstva, lebo ktorý duch dráždi manžela, aby súložil nad prirodzenú potrebu - ten duch potom vstupuje do plodu". No není to mazlík?? ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Proč jenom dvě? Tak například: chlápka přijde zabít do nemocnice nájemný vrah. Zmůže se ale jen na to, aby mu odpojil dýchací trubici. :-) -- Chlápek je na hadry, v plné rychlosti do něj narazila motorka. Už druhej den ale odchází po svých z nemocnice. :-) -- Chlápek se dá vyměnit za těhotnou manželku. Už je to skoro upečený, ale kde se vzali, tu se vzali, k předávce se jak na sviňu nachomýtli borečci, kteří po Chlápkovi pasou. Ta Paříž je hrozná díra. :-) atd. atd. Těch nelogičností a jakože náhod tady bylo tak hrozně moc... Bez nich by ten film vůbec nemohl existovat. A pro mě za mě ani nemusel. Vůbec nic mi totiž nedal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takto sa robí akčný thriller. Rýchly, brutálny, nenavodzujúci žiadne pocity naivity, či patetickej rutiny, ktorá trápi podobné filmy posledné roky. Žiadne zbytočné vedľajšie dejové línie, ktoré brzdia dej slovami namiesto toho, aby hlavné postavy bežali s časom o preteky. Na začiatku sa totiž efektívne zoznámime s charaktermi hlavných postáv, divák sa behom úvodných pár scén zžije s postavami a trvá len pár minút, než nás adrenalínová akcia začne fackovať až do konca. Sympatických osemdesiat minút diváka drží prikovaného k sedadlu, bez šance na pauzu, režisér držal pedál plynu zošliapnutý nadoraz. Samozrejme žiadne invenčné momenty a scény, ktoré by vstúpili do histórie filmového priemyslu sa nekonajú, ale beztak ide o jeden za najlepších akčných thrillerov poslednej dekády. K tomu prispeli samozrejme aj herci, ktorí na rozdiel od hollywoodskych snímkov nie sú typickí hrdinovia na prvý pohľad, a preto vedia svoje postavy zahrať s uveriteľnosťou takmer stopercentnou. 95%. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí a napínavý příběh, s mega luxusní akcí. Hlavní hrdina si na nikoho nehraje, i když běhá jako o závod. V takové roli jsem si přál vidět Alberta Dupontela, který už zabodoval ve filmu La Proie, s hodně podobným příběhem. A tady ta story není jenom vo tom, aby dostal hrdina z nemocnice zločince, ale aj o policejním spiknutí a mnoho dalšího. Uvidíte, že aj zločinec má city. A opět se potvrdilo to, co neustále říkám. Frantíci jsou nejlepší, v akčním filmovém průmyslu!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama