Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

berusche 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou je, že to míchá všechno dohromady: nevinného bílého koně, který musí bojovat nejen za svou záchranu, konspirační spiknutí všech okolo, konečné spojení se zločincem, páč jinak by to nešlo, a tak dále a tak dále. A tím se z toho pro mě stala taková slátanina. Měla jsem nedobytný pocit, že vše už jsem někde viděla. Proč ne, ale do nebes to za neoriginalitu, průměrný scénář a průměrné akční scény, potažmo průměrné herce, vynášet nebudu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pronásledovaný slušňák i úplatní poldové již filmové plátno nejednou navštívili. Tentokrát je to však velmi svižné, poměrné drsné, občas nijak mimořádně logické, ale disponující zdařilým bonusem v podobě vyhazování těhule z okna. Mně se nasazené tempo líbilo a navíc bych si rád potřásl rukou s neznámým orgánem činným v trestním řízení, který patrně dokázal všechny Samuelovy činy (namátkou ublížení na zdraví, omezování osobní svobody, napadení úřední osoby, výtržnictví, porušování domovní svobody, vražda ve formě spolupachatelství) napresovat do institutu nutné obrany. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemocniční umývač prdelí v osidlech nejdrsnějších drsoňů s obříma koulema a nonšalantními třídenními strništi ukazuje, že firma Gillette asi nemá ve Francii na růžích ustláno. Vždyť i vyteplená vizáž hlavního hrdiny je umně maskována tvrďáckým vousem a pro jistotu mu raději scénáristé přiřkli i těhotnou manželku, která je z něj unešená. Tedy vlastně unesená. Nějakými Araby. Avšak až na krutý castingový error se jedná o velmi vydařenou pokleslou zábavu mas zcela v duchu francouzské drsné školy, z níž bude nejeden intelektuálně založený a hloubavý divák nesmírně potěšen. Zkorumpovaní policajti, Korsičani, cigoši a Arabi se vzájemně krvavě kočkují dle nejlepších Deleuzeovských tradic a já mohu s hrdostí konstatovat, že se v principech shodnu i s takovým posedlým retardem, jakým je Stano21, kterého tatínek nepochybně píchal do fontanely, než ho pan farář vytáhl z díry. ***** Se slzou hořkosti v oku musím konstatovat, že svatořečený Stano své Urbi et Orbi smazal a ochudil tak celé křesťanstvo o své progresivní kázání! Bude se za to nepochybně smažit v pekle. Není dostupný ani screen, ale naštěstí se mi za pomoci několika nevěřících povedlo zrekonstruovat alespoň nejúdernější moment jeho komentáře! Cituji: "Kto ruší ženu v dobe tehotenstva, vštepuje mu ducha smilstva, lebo ktorý duch dráždi manžela, aby súložil nad prirodzenú potrebu - ten duch potom vstupuje do plodu". No není to mazlík?? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mé vysoké očekávání, nabuzené místními oslavnými komentáři, bohužel nedosáhlo stupně, kdy jsem po shlédnutí filmu pln nadšení a energie, nebo-li být ve stavu "akčně v prdeli" :-) ! Jistě, Limit mě bavil, byla to zábavná, odsýpající jednohubka, ale výrazy jako kulervoucí, drsný, nabitý, andrenalinový, megaakční, plný mrtvol, střelby, výbuchů a honiček, to né, to jsou vážně až moc přehnané výrazy. Takže já bych to trochu upravil, zjemnil a zhruba ohraničil do mantinelů: Svěží oddychovka, kde se párkrát dupne na plyn, sem tam někdo vystřelí, tu se někdo popere, tam zas něco vybuchne a je konec. Ale je to vše natočeno v dostatečně zábavném a efektním tempu, takže těch 80 minut uběhne jako nic, ale znovu, akční nářez či nálož to tedy není ani náhodou. Co se týče samotné zápletky, ta je tak akorát jednoduchá, přímočará, párkrát vážně na hlavu postavená (což u těchto filmů ale vůbec nevadí), chování a charaktery postav jsou předem jasně danné a samozřejmě že lumpové dostanou zas pořádně za uši. A ještě se musím pozasavit u obsazení, je to nejspíš jen mnou samotným, ale všichni herci mi přišli jak vystřižení z francouzkého TV seriálu, takže jeden velký kiks. Limit si zkrátka v mých očích ani nečichne k těm opravdovu zběsilým akčním jízdám, tohle je sice ještě pořád velmi dobré, ale spádá to spíš "jen" do kategorie Svěží a nadýchané 8D ! Prostě mě to koule neurvalo!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVŮJ MUŽÍČEK JE HRDINA!“ ,,ANO?“ ,,SAMOZŘEJMĚ. NĚKDO SE POKUSIL ZABÍT PACIENTA. NEBÝT MNE, BYL BY MRTVÝ. JSEM NA SEBE PYŠNÝ.“ ..... /// Pýcha předchází pád a tak má Samuel 3 hodiny, aby toho hajzla přivedl jinejm hajzlům. A pak? Zkorumpovaný policajti, solidní zápletka a krimi thriller, kterej má ,,koule“. Je zajímavý, že přestože se akce omezuje výhradně na ,,zdrhání“ a pronásledování – má to šmrnc a švih. Tajemství úspěchu je asi v délce (i když někteří tvrdí, že na velikosti nezáleží…) – během 80ti minut prostě solidní řemeslník Fred Cavayé nemůže začít nudit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč je dobré mít u sebe ošetřovatele. 2.) Jsem ošetřovatel a nechápu, proč je dobré kamarádit se s kasařem. 3.) Jsem policajt a potřebuji se ujistit, že jinde jsou na tom s morálkou ještě hůř než u nás. . /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama