Reklama

Reklama

Velkolepé století

(seriál)
  • Turecko Muhteşem Yüzyıl (více)
Turecko, (2011–2014), 255 h 35 min (Minutáž: 88–157 min)

Hrají:

Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Selim Bayraktar, Selen Öztürk, Mehmet Günsür, Vahide Perçin, İlker Aksum, Meryem Uzerli, Cansu Dere, Yusuf Berkan Demirbag (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(139)

Obsahy(1)

Turecký seriál o životě sultána Sulejmana a jeho panování v Osmanské říši. V příběhu se odrážejí turecké zvyky. Je založen na rekonstrukci života v paláci a harému. Vykresluje vztahy sultána k jeho lidu a k rodinným příslušníkům, především k jeho matce, obecně k ženám a otrokům.
Velkolepé století začíná. V roce 1520 mladý princ Sulejman přebírá vládu po svém zesnulém otci Selimovi. Je mu dvacet šest let, když se stává novým osmanským vládcem a u moci zůstane dlouhých čtyřicet šest let. Na svědomí má celou řadu reforem a v plánu velkou válku, která má Osmanskou říši proměnit ve světové impérium. Jeho život však vedle velkého snu o podrobení si světa ovládá krásná otrokyně Roxelana. Ta v touze po pomstě za smrt rodičů vstoupí do sultánova života a z řadové příslušnice harému se stane sultánovou nejoblíbenější milenkou a následně i manželkou. Vzájemná nenávist mezi ní a Sulejmanovou současnou ženou a matkou jeho syna vyústí v boj, který změní budoucnost Osmanské říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

1david135 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia marektingová pičovina ktorá sa snaží zarobiť na citoch druhých ako Vilo Rozboril,na takejto komerčnej kokotine si títo špinavci zarábaju prostredníctvom "Voyo" -_- a ďalších zahraničných online kanáloch ktoré stoja nemalé peniaze čiže ak ste bieberov fanúšik alebo nejaká vyptlaná piča ktorá sa výživa s marketingovích slz tak prosím .... -_- ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, přátelé. Tak hrozné to rozhodně není. Nebudu přece u telenovely čekat bravurní herecké výkony a bůhvíco. Naopak, čekala bych, že to bude mnohem blbější. Tato je plná pěkných kostýmů a hysterických, totiž historických zvláštností, které jinak veskrze průměrně prostoduchý příběh docela obohatí. A sem tam se najde i herec, který hraje. A někdy dokonce i dva. A nedělejte, že se vám čas od času tajně podobné věci nelíbí, že si nezalistujete v červené knihovně či jiné pokleslé literatůře a že se nemrknete na krásně načančané sultánky či jiné porno. ()

Reklama

Angel30 

všechny recenze uživatele

I já jsem už rozdala několik "odpadů", ale tenhle seriál si to opravdu nezaslouží. Když ho dávali v tv poprvé, řekla jsem si "to je ale kravina" a přepla jsem to na něco jiného. Podruhé jsem mu dala šanci ... a pak už jsem musela pokračovat dál a dál, každý díl je zakončen tak, abych se těšila co bude v dalším. Notná dávka napínavosti tomu tedy rozhodně nechybí. Musím obdivovat kostýmy a prostředí ve kterém se natáčelo. Také herecké výkony nejsou vůbec k zahození (především Meryem Uzerli, která prožívala vše velmi emotivně v podobě Hürrem Sultan a Halit Ergenç, který ztvárnil sultána Sulejmana velmi věrohodně). Proto nesouhlasím s výměnou Meryem Uzerli za jinou herečku, protože to už prostě není ono. Každopádně je mnoho horších seriálů, které mi přijdou jako ztráta času, tenhle alespoň dokáže nabídnout něco z historie, z které čerpal. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Když to jelo poprvé, tak se babička mezi řečí zmínila, že se na to dívá. Překvapilo mě to, protože bych to do ní nikdy neřekla. A tak, když to jede teď, se na to dívám. Pravda, chytla jsem to až od nějakého stého dílu a tak můžu hodnotit jen část seriálu, ale řekla bych, že to není tak zlé, jak mi kdysi připadalo, že to může být. Možná je to tím, že od toho člověk nic nečeká. Bohužel to ale vypadá tak, že jak mě to docela chytlo, tak mě to i rychle přejde. Samé intriky, to mě moc nebaví. Ale o čem by to bylo, že jo. // 5.9.2013 Tak nám to skončilo! A já musím říct, že se mi ten poslední díl, zejména závěr, líbil hodně. Co mě trochu zklamalo SPOILER tak to, že si ta Mustafova matka nepodřízla tu větev pod sebou sama (myslím ten závěrečný řez) a úplně poslední věta seriálu - všechen dojem to hodilo do takové trapné polohy. ()

nemer odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem sledovat celé tři minuty! Ale už po 20 vteřinách mi bylo jasné, že toto je víc než odpad. Na podobné typy pořadů se budu schopná dívat až ve stádiu pokročilého Alzheimera nebo po lobotomii. Kdo toto sleduje, že si někdo může dovolit něco podobného točit a tv to dokonce vysílá? Dg. IQ papírových draků. U podobných hrůz by mělo nabíhat upozornění, že po sledování klesne IQ diváka o dalších 50 bodů. ()

Galerie (370)

Zajímavosti (13)

  • Sídlo Klementa VII. je ve skutečnosti záběr na nádvoří českého zámku Český Krumlov. (tyna97)
  • Halit Ergenç začal Sultána nakrúcať tesne po tom, ako dokončil natáčanie iného tureckého romantického seriálu - Tisíc a jedna noc (2006). (tommy187)
  • Autoři museli řešit také stárnutí herců v rámci děje. U dospělých postav se hercům ubralo na make-upu a přidaly se nějaké vrásky. U dětských postav se herci v průběhu seriálu střídali. Například v roli prince Mehmeta se objevilo celkem 6 herců. Jeho sestru Mihrimah si pak zahrály 4 herečky. (peeteno78)

Reklama

Reklama