Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nominaci na Oscara za nejlepší film teda moc nechápu. On tento film sice nebyl špatný, ale anglický humor tomu českému není moc blízký a co se zdá vtipné jim, tady vtipné není a naopak. Sice se pousmějete, ale spontánní výbuchy smíchu se u mě teda rozhodně nekonaly. Ale zase se mi líbily dialogy a takové to roztomilé tápání postarších chlapů v jejich životě. Takže dobré, ale... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Díky lacinému českému názvu jsem film celých 15 let ignorovala v domnění, že jde o nevkusné "Prcičky" s trochu dospělejším obsazením. A vida, ono je to veskrze příjemné sociální drama, které diváka sice nepřiměje ukazovat v bujarém řehotu plomby a mandle, ale úsměv na ksichtu roztáhne celkem spolehlivě. Za jednu z nejlepších považuju scénu, kdy dvojice kamarádů bádá nad způsobem sebevraždy třetího: "Měl by sis najít vysoký most." - "No jo, jako na bungee, ale bez bungee." - "Nesnáším výšky..." - "Tak by ses mohl utopit!" - "Když já neumím plavat..." Žádná zbytečná vata, žádný přemrštěný patos, žádná vulgarita, krásně vypointované hlášky a na film o striptýzu je to nečekaně cudné (naštěstí, žádného ze sympatických pánů herců jsem netoužila vidět úplně celého, vlastně jim oblečení dost svědčilo:-)). Zkrátka milé překvapení. 75% ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých vůbec nejoblíbenějších komedií. Typově to rozhodně není crazy komedie á la Bláznivá střela nebo kousky bří Farellyů. Lidé se tu chovají jako lidé, dělají nic moc práci (pokud ji vůbec mají) a do toho se objeví šance vydělat něco málo peněz mužským striptýzem. Scény, které rozhodně stojí za to: Tanec na Donnu Summer ve frontě na pracáku, výběr členů s otázkami typu "A proč ti říkají kůň" nebo "Proč bychom tě měli vzít, když tancovat neumíš - máš ty vůbec něco zajímavýho?". A potom jejich nakoukávání Flashdance..... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Točit film na takové téma a nesklouznout do trapnosti je opravdu těžké...doufám, že nevznikne americký remake. Jinak sociální aspekt je ve snímku neuvěřitelně nápadný a nápaditý a díky výrazným hercům (od Toma Wilkinsona přes Roberta Carlylea až k Marku Addymu) a opravdu povedeným vtipům se na to všechno velice dobře dívá! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inteligentní komedie se sociálně kritickými prvky ("Jmenuje se to tu zprostředkovatelna práce. Už jsi viděl, že by tu někomu zprostředkovali práci?"), která zabrala u publika filmového stejně jako její popelkovští protagonisté před publikem dámským. Není to žádná ždímačka na city ani lacinej záchodovej humor, ale velmi lidská záležitost. A když se humor dostaví, stojí za to (snad poprvý jsem si vychutnal Flashdance). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Původní verze filmu přišla producentům příliš krátká a proto se, tři měsíce po oficiálním konci natáčení, dotočilo několik scén. Šlo například o scény, kdy hrdinové trénují nebo hrají fotbal. Robert Carlyle v té době již pracoval na jiném filmu, tudíž jej v těchto záběrech ani nezahlédnete. (Elisebah)
  • Vo filme sa používa najmä dialekt Sheffielde, teda dialekt typický pre Sheffield. Sú tu preto používané slová, ktoré inde v Anglicku nepoužívajú, napríklad nesh, čo znamená osoba nezvyčajne náchylná na chlad, alebo jennel, čo je ulička typická pre Sheffield. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama