Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Všichni se zde mohou ohánět tím, že After the Dark má nějakou hodnotu a poselství do života. Nepotřebujete k tomu chodit na hodiny filosofie ani to není jeden z těch filmů, u kterého když se na 3 sekundy budete drbat na zadku, tak vám unikne celý smysl příběhu. Pravdou je, že obsahuje pár docela trefných poznámek k životu, ale to neznamená zábavu ani hlubší dopad na diváka. Studenti řeší složité téma a dělají tak rekonstrukci postapokalypsy v dosti zjednodušeném pojetí. Budiž, je to jen výmysl učitele, tak bych odpustil i malinké nesrovnalosti, ale tady je těch nesmyslů hned několik. Ona rovina v bunkru by měla být jen doprovodná vizuální stránka toho, co se děje ve třídě, ale především dialogy k tomu často nepasují a v realitě prostě nedávají smysl. Film tak nakonec přináší divákovi několik otázek k tomu, co je v životě důležité, ale film sám o sobě moc dobře nefunguje. (Poznámka: Nápad sehrání podobných situací ve škole, které donutí žáky přemýšlet o opravdu důležitých věcech, je skvělý příklad toho, jak by mělo fungovat vzdělávání v příslušných předmětech. Přínos společnosti by to pak mělo větší, než nezajímavé přednášky ze školsých norem.) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....raději o tři hodiny dříve, než o minutu pozdě....... Je to plné citátů, ale těžkých citátů a rčení. Teorie rozjeté tramvaje a možné výhybky mě dostala. CITÁT - Nenechte se oklamat počty, tak jako tak, je to vražda......... Otázka je jasná - jaká profese je důležitá pro přežití lidstva. Ale není to tak jednoduché. Máte dvacet jedna lidí a do bunkru se jich vejde jen deset. Musí jeden rok přežít. A hlavně někdo musí vybrat těch deset, určených k přežití. Jaké profese jsou důležité? Jaderný fyzik, senátorka, zmrzlinář, elektrikář, harfeník, biofarmář, operní zpěvačka, realitní makléř, astronautka, domovník, vojanda nebo třeba....básník? CITÁT - Do bunkru bychom ho nevzali........... Čekal jsem, že těch 365 dní bude delších, ale nic není tak, jak to vypadá a výběr je prostě sázka do loterie. Mýliti se je lidské.Pak to konečně vše skončilo a to je teprve začátek. CITÁT - Jsem divoká karta........ Jde o úhel pohledu a ten má každý člověk jiný. Důležité je přežít a rozmnožit se. CITÁT - Kdo hlasuje pro mě?....... Příběh je rozložen do několika lokalit a skupin. Divák se nestačí divit, jaké nové skutečnosti vyplouvají pod tíhou atomového výbuchu. CITÁT - Ta logika smrdí sračkami........ Vybrat deset lidí z dvacetijedna podle oboru a zkušeností je velké terno. Až tento film uvidí básníci, asi budou nasraní. Co mi na příběhu vadí, je příšerný hudební doprovod. Tady chtělo něco svižnějšího a v některých scénách smutnějšího. Tahle jednotvárná hudba je nevýrazná. Filosofie není morálka a i logika má své hranice. Čím hlouběji pronikáme do vztahů (sex) příběhu, ničemu se nedaří (rozmnožování). Každý má své hranice. Dá se to na počátku poznat, CITÁT - Lidé mají konstrukční vady........ Tak hurá do dalšího kola a bez kašlání. A to nejste jen květinář. Víte, mám svou úvahu - tolik lidí a takový výběr si žádá klidně pětihodinový příběh a nikdy se nic nedořeší a tak je velká škoda toho podivného konce. Tady tvůrcům nějak došel dech a nebo nejsem filosof a nepochopil jsem, co tím básník chtěl říci. Ale i na tu hudbu a konec je to nadprůměrný a zábavný a poučný příběh. CITÁT - Podle svého vědomí a svědomí......... ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Achjo, to byla zase blbost. Špatný pocit z filmu je o to větší, že se snaží si hrát na hlubokomyslnou věc, která má lidi donutit přemýšlet. Potom jim řekne, že je nejlepší se vzepřít rozumu, přesto že to bude znamenat zánik a potom vám řekne, že i když vás všichni odsoudí k smrti, vy budete v pořádku a ještě s šesti buchtama na ostrově. Nakonec se váš krutý a asociální profesor, který miluje samolibou krávu, rozhodně zabít, ale nemá na to. Ono se na to dalo koukat, ale je to prostě stupidita. Tenhle experiment byl kravina. O hercích nemluvě. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nápad o imitovanej apokalypse, ktorú sa snaží prežiť skupina filozofov sa mi pozdáva. Bavili ma sledovať diskusie, kde 21 osôb argumentuje prečo by malo miesto v kryte pre desiatich patriť práve im. 2/3 filmu hrá na logiku, dialógy prinášajú zaujímavé postrehy a prestrihy do fiktívneho krytu zobrazujú život v ňom. Oceňujem originalitu, zároveň že sa prítomní nepúšťajú do hysterických excesov a konflikty rieši s nadhľadom. Lenže posledná tretina nepochopiteľne opustí logické myslenie a rozhodne sa pre teóriu náhody aká je pre záchranu nášho druhu najmenej pravdepodobná. Filmu by rovnako slušil kratší strih, tak asi o 20 minút. Inak zaujímavý počin, len s nie celkom využitým potenciálom. ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční film s velmi pro film netradičním tématem. Ačkoliv se primárně jedná o psychologický námět, snímek utíká překvapivě rychle a svižně. První půlka (logická) rozhodně lepší než ta druhá (hra na city), což je myslím škoda, protože konkrétně z tohoto tématu by se dalo vytřískat mnohem víc. Ale to už je na delší "filosofování"... :) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama