Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Matli 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, ale po 24 hodinovém odležení mozku jsem nemohl jinak. Hodně velkou váhu přikládám k originalitě a celkovému námětu filmu. Na tak zvláštní film narazím max. 2 za rok. V hlavní roli je v podstatě 21 lidí a scénář je tak jednoduše přiblbej, až je geniální. Film má být o tom, že od obrazovky člověk nemůže odtrhnout oči, protože čeká co bude dál a u tohoto filmu to tak je. 87% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněná příležitost. Zajímavý koncept, spousta vizuálních efektů, dobrá hudba a mnohdy i herecké kvality pouze zaobalují strašně hloupou myšlenku. Místo toho, aby si film hrál s našimi myšlenkami a na konci vytvořil spoustu otázek, což by bylo v pořádku, tak vytváří spoustu argumentů - je opravdu nutné, aby si 4 čísla zapamatovala holka s fotogenickou pamětí? To by to opravdu nikdo jiný nedokázal? A i když se povzneseme nad to, že to nebyla skutečnost, což je fakt škoda, že z toho neudělali reálnou simulaci, tak jak si mohla zapamatovat kód z předešlé simulace, kde jakože umřela? Takových kravin tam bohužel bylo strašně moc, ale zkoušel jsem to vydržet jen, abych se dočkal toho, že to učiteli natře vlastně v nejvíce naivní variantě. A aby toho nebylo málo, tak to vlastně celé bylo ještě o něčem jiném. No a ještě... aby těch hřebíků na konci nebylo málo, tak jako máme vážně přemýšlet jen o tom, jestli to opravdu udělal? Obrovské zklamání po zajímavě vyhlížejícím traileru. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

After the Dark je dost podhodnocený kousek, který viditelně cílí na teenagery (a popravdě nevím proč, protože ty to asi moc bavit nebude), které se snaží zaujmout krásným vizuálem a takřka "dokonalým" obsazením těch nejhezčích (nikoli však nejsympatičtějších) lidí, co byli k dispozici. Nejsem člověk s IQ 200 a ani student filozofie, ale rozhodně mi film nepřišel tak blbej, jak zdejší rozumbradové tvrdí. Co se logiky týče, divák by si měl uvědomit, že po celou dobu se studenti baví ve vůči realitě zjednodušené rovině, čímž se film a dle mého názoru i filozofie obecně snaží dosáhnout jednotlivých point - tedy čistě v rovině teoretické a v praxi samozřejmě ne zcela použitelné. Konec se mi tedy naopak docela líbil, protože hezky reflektuje předchozí dění, byť abych ho pochopil, tak jsem musel na pátrat po vysvětlení na internetu a teprve tehdy jsem ho mohl docenit. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že nic nevím... Sám vlastně si nejsem jistý jestli bych neměl dát 4* nebo 2*, protože si fakt nepamatuji, kdy jsem byl naposledy u filmu, tak zmatený, je to divný film a já si ani nemůžu pořádně na něj udělat názor, protože jsem to ani pořádně nepochopil. Postavy ve většině případu plytké a nezáživné, takže když se někoho rozhodli nechat na pospas smrti nebo někoho rovnou střelili do hlavy, tak mi to bylo celkem jedno. Přemýšlím taky nad scénářem filmu a že se mi docela dobře poslouchal dialogy k filmu.  Co mi vyloženě vadilo byl pan učitel, který hodně připomínal pár různých pánů z minulosti. 5/10 ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pffff kde začít. OMLOUVÁM se, že jsem vás hodnotící uživatele před zhlédnutím filmu odrovnal. Bral jsem to tak, že konzumní většina to automaticky zkritizovala, protože to bude náročný film, který málokdo pochopí. Ještě jednou se omlouvám, protože takovou blbost jsem dlouho neviděl. Náročnost oné "filosofie" je v tomto filmu asi jako na střední škole a film se neúspěšně tváří jako brutální myšlenkový experiment. Nápad dobrý, bohužel zpracování nevyšlo. Pár otázek na přemýšlení dostaneme, ostatní je akorát špatně splácaná snaha o chytrý film. Nehledě na to, když už teda budeme polemizovat, co bude pro lidi nejužitečnější během apokalypsy? Že jeden z těch prvků určující přežití bude zlato a jiné drahé kovy ? Ale no taaaak. Země a lidi chcípají, 95% vody kontaminované, stejně tak jídlo a rostliny a páni tvůrci si opravdu myslí, že budou lidé směňovat jídlo za zlato? Kdyby řekli léky, sazenice rostlin nebo cokoliv OPRAVDU užitečného, tak to beru. Ve výsledku by lidi žrali psí konzervy, protože obsahují živiny a dlouho vydrží, ale nechoďte na mě s drahými kovy. Každopádně, stupidních momentů je ve filmu vícero, tohle mi jen nejvíc utkvělo v hlavě. 2* za film 1* za Sophie Lowe a její étericky melancholický výraz. 40% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)

Reklama

Reklama