Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Dawon 

všechny recenze uživatele

Ach, filozofie, ty proradná, v životě tolik užitečná vědo. Skupinka náctiletých pseudointelektuálů v čele s panem učitelem, který je asi tak trochu blázen a sociopat, nám předvádí, jak se dá báječně zabít poslední středoškolské dopoledne na tropickém ráji pro privilegované smrady. Což takhle střihnout si pár nesmyslných experimentů a rozjímat nad nejhlubšíma hlubinama lidské duše a nad chladnou logikou, která nás všechny neovladatelně zachvátí na pokraji záhuby? A což takhle protkat to celé jen těžko uvěřitelným, iracionálním chováním celé skupinky ať už vevnitř či vně oněch experimentů? Že Vám ani tohle nestačí? A co kdybychom to celé posypali skupinkou mladých, krásných a dokonale vysportovaných lidí, z nichž, pana učitele nevyjímaje, nikdo nemá na těle ani gram tuku? Vše a ještě mnohem víc Vám totiž tento skvost americké kinematografie nabízí! A pokud by se mezi Vámi přece jen stále našlo nějaké zatoulané štěnátko, které by si cestu k tomuhle kousku nedokázalo najít, tak vězte, že nechybí ani ona pomyslná třešnička na dortu v podobě grandiózně retardovaného finále. Skoro si až člověk po shlédnutí říká, jestli on náhodou pan rejža nebyl filozof. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

V každom prípade pozoruhodný a nevšedný námet. Niekedy mi síce vývoj udalostí nesadol a príbeh sa ubral úplne inou cestou ako by som si prial, ale aj napriek tomu som bol pohltený postapokalyptickým scenárom (pardón scenármi). A k záveru sa radšej ani vyjadrovať nebudem...Mňa však snímok ako taký oslovil. ()

Reklama

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pffff kde začít. OMLOUVÁM se, že jsem vás hodnotící uživatele před zhlédnutím filmu odrovnal. Bral jsem to tak, že konzumní většina to automaticky zkritizovala, protože to bude náročný film, který málokdo pochopí. Ještě jednou se omlouvám, protože takovou blbost jsem dlouho neviděl. Náročnost oné "filosofie" je v tomto filmu asi jako na střední škole a film se neúspěšně tváří jako brutální myšlenkový experiment. Nápad dobrý, bohužel zpracování nevyšlo. Pár otázek na přemýšlení dostaneme, ostatní je akorát špatně splácaná snaha o chytrý film. Nehledě na to, když už teda budeme polemizovat, co bude pro lidi nejužitečnější během apokalypsy? Že jeden z těch prvků určující přežití bude zlato a jiné drahé kovy ? Ale no taaaak. Země a lidi chcípají, 95% vody kontaminované, stejně tak jídlo a rostliny a páni tvůrci si opravdu myslí, že budou lidé směňovat jídlo za zlato? Kdyby řekli léky, sazenice rostlin nebo cokoliv OPRAVDU užitečného, tak to beru. Ve výsledku by lidi žrali psí konzervy, protože obsahují živiny a dlouho vydrží, ale nechoďte na mě s drahými kovy. Každopádně, stupidních momentů je ve filmu vícero, tohle mi jen nejvíc utkvělo v hlavě. 2* za film 1* za Sophie Lowe a její étericky melancholický výraz. 40% ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Film tváriaci sa že je o niečom a pritom je o ničom. Jediný moment kedy ma film pritiahol k sebe bolo, keď nám Sophie Lowe ukazovala svoj výber a aj keď z hľadiska logiky nedával zmysel, po citovej stránke by sa im celý ten rok v bunkry žilo v priemere lepšie, než si žijem ja počas svojho celého života. Od USA sa dalo čakať, že to bude brak. Charaktery postáv ničím zaujímavé, z veľkej časti bol film predvídateľný a experimentovanie len na úrovni vymýšľania a žiadneho prežitku suché a nudné napriek tomu, že nám to ich vymýšľanie veľmi efektne servírovali. Skupinka školákov na super škole, kde stále svieti slniečko a každý deň je rajom na zemi. Už len to mi príde nudné a počas celého filmu to bolo jednoliate a predstavovala som si, aké by to bolo, keby sa film odohrával niekde na ponurejšom mieste a filozofovali by väzni alebo čosi podobné. Dokážem si predstaviť omnoho lepšie spracovanie, keby sa niečoho podobného chopili Švédi či Dáni. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nápad o imitovanej apokalypse, ktorú sa snaží prežiť skupina filozofov sa mi pozdáva. Bavili ma sledovať diskusie, kde 21 osôb argumentuje prečo by malo miesto v kryte pre desiatich patriť práve im. 2/3 filmu hrá na logiku, dialógy prinášajú zaujímavé postrehy a prestrihy do fiktívneho krytu zobrazujú život v ňom. Oceňujem originalitu, zároveň že sa prítomní nepúšťajú do hysterických excesov a konflikty rieši s nadhľadom. Lenže posledná tretina nepochopiteľne opustí logické myslenie a rozhodne sa pre teóriu náhody aká je pre záchranu nášho druhu najmenej pravdepodobná. Filmu by rovnako slušil kratší strih, tak asi o 20 minút. Inak zaujímavý počin, len s nie celkom využitým potenciálom. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama