Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud režisér a scénárista netrpí akutní žloutenlou typu C z nesterilizovaných pervitinových jehel, mohou z pomatené žluté zimnice splácat solidní rymejk, který ocení především divák, co se ve filmu obejde bez "o-pičáren" a má korejskou kinematografii až na pár výjimek těžce na Párku. Proti té šikmooké matlanici je tohle překvapivě kultivované a přímočaré, skvělý Džoš předvádí s tesařským kladivem takové kousky, že jsem mu měl sto chutí brnknout, aby mi někdy přijel na chatu zbouchat altán a Šarlta konečně Kopli do, pro něj naprosto dokonalé, role vytepleného pošuka. Navíc jsem tentokrát ani neměl po skončení spektáklu neodolatelnou chuť vzít klíče a nasraně ojet sousedovi na parkovišti jeho funglovou Kiu Soul. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Náprava se nekoná, bohužel.Americký cover Jihokorejské kultovky je natočen s větší lehkostí, aby byl stravitelnější pro běžného diváka.Josh Brolin v hlavní roli exceluje, Olsenka má tvářičku i prsíčka k zulíbání a Copley přehrává jako démon.Do scény s Jacksonem mě to strašně bavilo, ale pak už to šlo jenom dolu.Scéna s kladivem strašně mizerná, skoro žádná krev, to jsem absolutně nechápal, Leemu jsem tuhle pasáž absolutně nevěřil a v původní verzi byla stokrát lepší.Lee není Park a tak je americká verze celkově slabší v uvěřitelnosti a co mě vytočilo asi nejvíc, byl konec, zase to nedopadlo tak jak mělo a zase to konec zazdil, stejně jako v originálu.Kdyby bylo na mě, Copley letí z vokna mrakodrapu, Olsenka dostane diamanty a Brolin to s kladivem dodělá u pana Jacksona.Takhle kdyby to končilo, dám nemilosrdných 5*, jenže Lee si prostě musel udělat "artový" konec a nemohl nám divákům dát kurefský nabušený happy dead.Filmově slabší než originál s opět neschopným koncem, přesto solidní podívaná, která bohužel nefunguje, pokud jste viděli originál.Pěkný 3*. 60%. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Korejský Old boy patří k mým až skoro srdcovkám, nebo přinejmenším k filmům, které mám hodně ráda. Ale tohle mu nesahá ani po kotníky. Scénář místy postrádá logiku a chybí mu hloubka. Některé scény jsou úplně nesmyslné a šlo vidět, že je tam nacpali jen protože byly v originálu. Jiné zase přetvořili tak, že by zasloužili na zadek. A těch nejpikantnějších se samozřejmě báli, tak je zjemnili nebo vyškrtli úplně. Hlavní představitel nedosahuje ani z poloviny takových kvalit jako ten korejský. Postrádá jakékoliv charisma, které je pro tuhle roli skoro nutností. Na druhou stranu uznávám, že můj názor nebude tak úplně objektivní. Možná bych dala o hvězdičku víc, ale jelikož znám a miluji originál, tak prostě nemůžu. 2* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ja sa musím prikloniť na stranu fanúšikov originálu. Síce oceňujem kvality tohto remaku, ale nechal ma úplne chladným. Myslím, že aj s odhaľovaním pointy narábali šikmáči lepšie. A kladivová scéna tu chcela byť príliš pekne natočená, až stratila na uveriteľnosti (útočníci občas nezmyselne vyčkávajú). Filmy Spika Leeho mávajú inokedy (25. HODINA) silnejšie emócie... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Od pána Leeho som videla zatiaľ len dva filmy, a svete div sa, oba dostali odo mňa plný počet hviezd. Tak prečo tento len tri? Pretože to vidím na zlatý stred ... klady vyvážili zápory. Síce to bolo podané zrozumiteľnejšie ako originál, ale chýbala mi jeho atmosféra. Koniec premyslený, herecky slušné, muzika dosť nevýrazná. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Uväznený Joe Doucett (Josh Brolin) sleduje v televízii okrem iného seriál Xena (od r. 1995). (Laslo)
  • Scéna z kladivem byla natočena na jeden zátah a pro film posléze rozstříhána. (Terva)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama