Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (374)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal. I po letech návrat k této slavné značce kupodivu funguje. I když cílovka už je úplně jiná generace, než která byla u zrodu série. Příběh se točí kolem nové holky jménem Bonnie. Ta si s Woodym moc nehraje, což ho mrzí. Ve škole si vyrobí novou hračku, Vidlíka, který je dost trapný a točí se kolem něj celý film. Na výletě se ztratí a Woody se ho vydá hledat. Vlastně většina filmu se odehrává v zábavním parku a ve starožitnictví. Tam potkáme i Pastýřku a zlou panenku Gábi. Scény ve starožitnictví jsou místy lehce strašidelné. Zbytek hraček s výjimkou Buzze tu nemá tolik prostoru. Štval mě důraz na ekologii skrz Vidlíka, který neustále skáče do koše. Jinak je to v pohodě. "Máš ve mně přítele." ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Disney si ničí duši tvořením dalších a dalších viteálů v podobě life-action předělávek, Pixar se aspoň snaží o něco originálního v podobě pokračování svých nejúspěšnějších sérií. Z Toy Story 4 mám ovšem poněkud rozporuplné pocity. Vizuálně je to vyložená slast pro oko, v porovnání s prvním dílem je opravdu poznat, že počítačová animace udělala fakt nesmírný pokrok kupředu. Dále se musí nechat to, že Pixaři stále umí docela dobře pobavit a vymýšlet s onou interakcí mezi hračkami a světem lidí vcelku originální koniny se zábavnou nadsázkou. Na druhou stranu mám ale trochu problém s tím, kterak film nakládá s postavami. Snímek se totiž především zaměřuje na Woodyho a onu pastýřku, ze které se zde stane (na můj vkus docela votravná) slečna dokonalá. Buzz zde má opravdu jen vedlejší roli a staří veteráni jako Jessie, dinosaur, pan Brambora, atd. téměř žádnou. Prostě tam jen tak nějak jsou. Film si dává větší práci s novými hračkami, které sice jsou vcelku dobře vymyšlené, ale vývoj jejich charakterů se jaksi zasekne nebo nepůsobí věrohodně. Nemluvě o tom, že Toy Story 4 nemá žádného pořádného záporáka, což oproti předešlým dílům bylo hořký zklamání. A konec mě nasral. Hlavně z toho důvodu, že jedna z hlavních postav tam učiní rozhodnutí, které jde zcela proti filosofii, které se v předešlých dílech pevně držela a dobře ji charakterizovala. Celkově ale docela milej fajn film. Ale na geniální Toy Story 2 to nemá ani náhodou. Lepší 3* ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[93%] I na počtvrté se to královsky povedlo! A opět téměř ke konci málem slza ukápla jak to bylo dojemný a perfektně zahrané. Animace je samozřejmě mnohem lepší (přeci jen je toto z r. 2019) – tam není co vytknout. Takže i když tu někteří píší, že to není úplná bomba a že to mírně zaostává nad předchozími třemi díly, ale já s tím nesouhlasím! Dějově je to sice stokrát omleté, ale furt to funguje – je to zábavné, vtipné, dobrodružné, roztomilé, dojímavé a známé postavičky Woodyho, rakeťáka a dalších potěší jako vždy. Takže není co dodávat a pevně doufám, že vznikne plnohodnotná pětka! PS: Hned za titulky je několik vsunutých scén. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli jsem si zejména dvojku a trojku Toy Story velice užil, nikdy to nebyla moje srdcovka, takže mne pitomost čtyřky nezasáhla přímo do srdce, ale i tak jsem byl dost zklamanej. Jakkoli od předchozího dílu uběhlo devět (!) let, přišlo mi to dost spíchnuté horkou jehlou. Stará dobrá parta, tak skvěle rozehraná v předchozích dvou dílech, je odsunuta na druhou kolej a celý film de facto stráví pasivně v karavanu (stačí se podívat na plakát, kde všichni chybí). Když už Bo ve třetím díle deus ex machina zmizela, tak její deus ex machina objevení zde je hodně na sílu. První půlka se soustředí na pitomého Forkyho, ta druhá se zase nese v iracionálním pobíhání po lunaparku a starožitnictví. O důstojném epilogu, který tu někteří zmiňují, nemůže za mne být řeč... 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No bolo to ťažké rozhodovanie, ale predsa len muselo dospieť ku koncu. Maximum by bolo veľa, štyri sú málo. Ako teda ohodnotiť? Skúsim to napísať. Táto pixarovská značka, je branou tak akosi zrejme. Nemôže to byť fiasko, proste také niečo vo vesmíre neexistuje. Robia na tom machri, ktorý majú totálny bullseye a majú to všetko pod kontrolou. Predsa len sme všetci ľudia a pre Disneyho nepracujú komiksový superhrdinovia, ale ľudia z mäsa a kostí. Námety prichádzajú a odchádzajú a občas to proste príde. Únava, jedno malé zívnutie, ktoré proste dá všetko najavo. S TOY STORY som neskončil a verím, že ani samotný tvorcovia, len by sa mali viac prespať ( tým nemyslím dĺžku spánku, ale jeho zdravosť ) a opäť prísť s príbehom, ktorý zo mňa nevypustí len pár sĺz a smiechu, ale celé kanóny. Teda ako minule. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Když se Woody, Buzz, ovce a Pastýřka podívají do starožitnictví stropem, je na zemi vidět míč z krátkého filmu Luxo junior (1986), který se objevuje v logu Pixaru a téměř ve všech jeho filmech. (Luky.Konicek)
  • Časová osa Pastýřky je plná chyb. Byla darována devět let před událostmi tohoto filmu. Woodymu řekne, že byla ztracená sedm let. Dva roky byla u malé holčičky, která vyrostla a už ji nepotřebovala, a tak strávila roky v obchodě se starožitnostmi. (LaserJet)
  • Po závěrečných titulcích můžeme vidět známou znělku s logem Pixaru, kde však písmeno „I“ nenahradí lampička z filmu Luxo junior (1986), ale hračka Duke Caboom. (Detektiv-2)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama