Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

mcb 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je vlastně dost podobný tři roky starému Zataženo, občas trakaře, kanonádu gastronomických nápadů jen střídají ty videoherní. Stále se však nejedná o nic víc než jen o spotřební jednohubku, která postrádá onu pixarovskou hloubku a soudržnost - vlastně jde jen o stereotypně a epizodně provázaný sled událostí z velké míry těžící hlavně z osmibitové stylizace a videoherní nostalgie diváků, jenž je nabalena na typický disneyovský scénář s morálním ponaučením. Bavil jsem se sice od začátku do konce, ale spíše kvůli originálním nápadům a tomu, jak film rychle odsýpá, než díky pocitu, že sleduji něco ojedinělého. Příjemná zábava. 7/10 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu - život postaviček z jednotlivých automatů i mimo hru, jejich vzájemné setkávání díky centrálnímu uzlu atd. atd. - naprosto perfektní a, minimálně pro mne, ojedinělý. Ano, pro děti tu jsou růžové a cukrátkové lokace, roztomilé postavičky s velkými kukadly, ale to divák tak nějak musí očekávat a nemůže se tím nechat vyvést z konceptu. Já osobně jsem si strašně užíval dabing Johna C. Reillyho, vlastně úplně stejně jako celý film. Ano, také bych uvítal zapojení více arkád (ač jsem vyrůstal už v podstatě v postarkádové době), ale i tak jsem přes drobné výhrady moc spokojen... 100% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

52. celovečerní Disney Docela jsem se obávala toho, jaký Raubíř Ralf bude. Ale Myšákům se povedlo skloubit nostalgii po dětství dnešních třicátníků s touhami dnešních děti. Takže kdo si ještě pamatuje, jak si zahrál něco pořádného pod MS-DOSem, nemusí se vůbec ničeho bát :) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pro děti je to odpovídající. Pro dospělého je to až příliš přeslazené, nebo alespoň na mě. Jak už to u pohádek bývá, šťastný konec je nezpochybnitelný a nevyhnutelný. Ovšem musím uznat, že celkový nápad a ztvárnění je výborné, stejně jako postavy a všechny hry a zápletky. V celku mě překvapil Skrillex, který hrál pop. :D ()

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • V příběhu vystupuje 190 různých postav (některé i ve dvou či třech různých provedeních), což je výrazně více než v jakémkoliv jiném snímku od společnosti Walt Disney. (Terva)
  • Když se vrací skupinka záporáků z terapie u Pac-mana, je vidět hned u východu nápis "Aerith Lives" (Aerith žije), čímž film odkazuje na videohru "Final Fantasy 7", kde je jedna z hlavních postav Aerith zabita hlavním záporákem. (POciSEM)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama