Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (873)

mcb 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je vlastně dost podobný tři roky starému Zataženo, občas trakaře, kanonádu gastronomických nápadů jen střídají ty videoherní. Stále se však nejedná o nic víc než jen o spotřební jednohubku, která postrádá onu pixarovskou hloubku a soudržnost - vlastně jde jen o stereotypně a epizodně provázaný sled událostí z velké míry těžící hlavně z osmibitové stylizace a videoherní nostalgie diváků, jenž je nabalena na typický disneyovský scénář s morálním ponaučením. Bavil jsem se sice od začátku do konce, ale spíše kvůli originálním nápadům a tomu, jak film rychle odsýpá, než díky pocitu, že sleduji něco ojedinělého. Příjemná zábava. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ralf není pro videohry tím, čím byl Shrek pro pohádky či Galaxy Quest pro sci-fi seriály. On krom výtečného úvodu a stylových závěrečných titulků vlastně s 8 a 16 bitovou herní kulturou zase až tak mnoho společného nemá. Což mu na kvalitách neubírá; i tak jde o skvělý a vtipný rodinný animák, který ve velkém body ztrácí pouze za nezáživnou střední pasáž. České znění se až na rádoby dětsky žvatlající Žilkovou povedlo; zejména s překladem si někdo vyhrál. PS: Předfilm lepší filmu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE VĚC SE MÁ TAK... JÁ UŽ NECHCI BEJT DÁL PADOUCH.“...... /// Parádní (retro)přehlídka videoherních postaviček a celkem solidní jízda se spoustou gagů a nápadů. Mladej se tlemil, až jsem ho musel vobčas vypnout. Jak by musel bejt nadšenej, kdyby všechny ty 8 a 16ti bitový kousky ,,prožil“! Jo, z filmu je cejtit láska a cit pro ,,hru“. Dyť třeba jen ta hudba…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože: Felixi, oprav to!. 2.) Nevím, jak mučit bonbón. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S prehľadom najlepší animák za rok 2012 (aj keď starý dedovia, ktorý udeľujú sošky majú zjavne iný názor). Animák s príbehom, ktorý nenudí a s animáciou, ktorá je skutočne nápaditá a pekná. Ralf je sympťák a rovnako tak aj ostatné postavičky, akcie sú teiž fajn, humor nechýba a Henry Jackman zložil Soundtrack, ktorý presne sedí a zároveň sa dobre počúva. Ralf ma skutočne dobrý námet a každý retro hráč, ktorý pozná (aspoň) Packmana bude milo prekvapený a obdarený. 89% - 4* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Disney poprvé poráží Pixar. Výborně vyvážená směs disneyovky s tradičními hodnotami s naprosto geekovským filmem plným odkazů a odzbrojících hlášek. Už dlouho jsem neviděl animák s takovou porcí nápadů, na kterém je navíc vidět, že ho jeho tvůrci dělali s láskou a nadšením. Všechny odkazy navíc nejde chytnout napoprvé takže má člověk ještě o důvod navíc, pustit si tuhle animovanou pecku znovu. Bavil jsem maximálně od začátku do konce, za co můžu překvapivě poděkovat také velice nadprůměrnému dabingu. Už teď se nemůžu dočkat, až se do svéta arkád podívám podruhé. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Scéna, v níž před hradem krále Cukříka přecházejí stráže v podobě oplatek Oreo, je parodií na podobnou scénu z filmu Čaroděj ze země Oz (1939). (Ištván87)
  • Interiér kostela, ve kterém se odehrávají obě svatby seržantky Calhounové, je inspirován kaplí v Air Force Academy v Coloradu. (Adrai)
  • Ralph a hra "Fix-It Felix Jr." bere inspiraci ve hře "Donkey Kong". V obou hrách vystupuje postava opraváře, jenž stoupá po budově k záporákovi, který je na jejím vrcholu. Jak Donkey Kong, tak Ralph jsou velké postavy s obrovskýma rukama, které hází na hrdinu (hráče) věci. (HellFire)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama