Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani nevim proc, ale tak nak jsem cekal, ze Moonfucker bude nejaka akcicka ve vesmiru. A zacatek vypada jeste slibne, ukradena raketa, Bond patra v kosmickejch laboratorich. Ale za chvily to spadne do typicky bondovky, kde Bond jezdi po ruznejch exotickejch lokacich, obcas hodi hlasku, obcas se s nekym porve. Proste nicim spatny, ale vcelku tuctovy. Navic Moorea uz to viditelne unavuje, je poznat, ze spoustu scen oddrel nejakej kaskader a tam, kde to kuli detailu a podobne musel bejt Moore, tak je videt, ze ho to hodne unavilo a vyridilo. Z ostatnich postav tentokrat nezaujme bondgirl, ani zaporak, kterej ma sice zajimavej plan, ale je jen takovej trapacek s hlavou pripominajici chlupatou prdel. Taky se vraci vedlejsi zaporak pan kovova drzka, coz je asi poprve, co nejaka vedlejsi zaporacka postava vydrzela do dalsiho dilu. Bohuzel uz to ale neni ten prekusovac zeleza, kterej kazdyho sereze, ale udelali z nej spis trochu saska, kterej neustale haze tupy xichty a kazdou chvily nekam spadne. Nastesti ne v groteskovym stylu, ze by zakop a spad do kanalu, tady pada z letadla, z lanovky a podobne, ale uz to spis pripomina komedii. Nicmene film me potesil svym koncem, kterej je prijemne sci-fi, navic triky nejsou vubec spatny. Hlavne za tu zaverecnou pulhodinku pridavam tu ctvrtou hvezdicku. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 5: VELKÁ BRITÁNIE: „Pokud je mi známo, ve vesmíru nejsou žádná roční období.“  Předchozí bondovky z toho mála, co jsem viděl, se sci-fi žánrem lehce koketovaly skrze nevšední technické vynálezy. Regulérní sci-fi díl série s agentem 007 v době, kdy celý svět šílel ze Star Wars, tak nepůsobí až tolik WTF třeba oproti sci-fi dílu Četníka ze Saint Tropez s mimozemšťany ze stejného roku. Ty dvě hodiny jsou narvány vesměs slušnou akční zábavou, která mě chytla určitě mnohem víc, než u předchozího Agenta, který mě miloval, jen mi ve finále vadí pár aspektů. V nejedné scéně se stává Moonraker cílenou parodií plnou ulítlých nápadů, schválně neuvěřitelných akčních scén s opět přítomným šíleným zubatým útočníkem (jedna přijde hned ve skvělém úvodu!) a dokonce i parodických odkazů na filmové klasiky, ať už je to závěrečná scéna Teď se nedívej s plující lodní rakví po benátském kanálu (zde coby začátek humorné akce s řádkou absurdních zvratů), hláška z Casablancy v nečekanou chvíli nebo k závěru vesmírné scenérie a konstrukty vizuálně evokující 2001 Vesmírnou odyseu... JENŽE stále zbývá dost sekvencí, kdy se Moonraker bere vážně, táhne se, vtip mizí a ne vždy se mi pak dařilo okamžitě naladit na odlišnou náladu. Raději však ho budu brát jako parodii a tudíž tolik neřešit, jak je často zvláště v první polovině rozstříštěn do mnoha scén a zápletek bez přímé návaznosti, a do jisté míry mu odpustím i tu přeplácanost, když přichází po celou dobu s dostatkem nápadů. Jen ta délka (spolu s onou nevyrovaností) mi přijde na film svého druhu přepálená. Roger Moore mě také žel ani napodruhé vůbec nebral a připadal mi v hlavní roli nezáživný, naštěstí bondgirl Lois Chiles vyniká dostatečným půvabem, „Zubák“ je v rámci parodie dokonale bizarním protivníkem v akci a díky Michaelu Lonsdalovi v roli ústředního záporáka, budujícího s využitím vesmírné techniky své nové impérium směrem k destruktivním plánům, má film alespoň jeden výrazný herecký výkon. [70%] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Benátky, Rio, vesmír. Lepšie lokácie snáď už pre špionážny film nájsť nejde. Avšak to, čo sa v nich odohráva, je iba snaha zabiť Bonda. Takže on sa tam pohybuje a zrazu ho začne niekto naháňať/strieľať po ňom. A on značne nepravdepodobne uniká. Vo vesmíre to ide tak hladko, až si človek nie je istý tým, ako má túto sériu brať a či je to už tentokrát iba čistá paródia. Poteší kadencia krásnych žien, len neviem, prečo ich odchod zo scény musí byť vždy vraždou. Fanúšikovia kombinácie Frankensteinovho monštra/Alberta/Raťafáka plachtu si prídu na svoje, on sa nám dokonca zamiluje a som rád, že takto komická postavička neskončila ako hlavní záporáci. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je nejhorším představitelem Jamese Bonda. A fakt, že agenta 007 hrál víckrát než kdo jiný, to jen umocňuje, protože marnost jeho dalších a dalších pokusů zkrátka bije do očí. Moonraker se mi líbil o něco málo víc než Muž se zlatou zbraní, protože je pestřejší a více si utahuje ze své evidentní brakovitosti. I tak to ale není příliš důstojná část bondovské série a pokud budu chtít malinko vesmírnou bondovku, jednoznačně sáhnu po Conneryho Žiješ jenom dvakrát. 55 % ()

woody 

všechny recenze uživatele

11. bondovka - Nikdy neodpustím tomu člověku, který Brokollimu pustil Star Wars. Pochopte, že Moonraker je dobrý film. Ale v rámci Bondovek je to už takřka komedie. Zrychlený sjezd nemocničního lůžka z kopce. Umrlec v rakvi. Finále kde proti sobě ve vzduchoprázdnu pálí vesmírné jendotky lejzry a skafandry lítají sem a tam už jsem nevěděl co si myslet :-) Navíc je hlavní záporák zoufale nevýrazný. To není šílenec chtějící vyhladit svět nervovým plynem. To je bezcharizmatickej boháč s vizáží černokněžníka. Co potěší je samozřejmě Jaws, který má svou nejlepší scénu hned na začátku. A jeho milenka je rovněž jeden z nejnehumornějších prvků celého dobrodružství. Pokračovat takhle dál, tak by se dal Austin Powers považovat za pokračovatele a ne parodátora :-) ()

Galerie (134)

Zajímavosti (39)

  • Stylizace plakátu filmu s nápisem "Outher Space now belongs to 007" je velice podobná plakátu ke snímku Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). Na slávě filmu z vesmírné ségy se Moonraker pokoušel svézt i díky svému umístění děje do vesmíru. (Lorge)
  • Přibližně ve 30. minuty utíká žena k lesu před dvěma psy. Během útěku má boty na vysokém podpadku, později v lese však běží s bílými teniskami. (Terva)
  • Keď Bond (Roger Moore) prehadzuje reťaz na lano lanovky, tak reťaz dáva na opačnú stranu, teda keď lano stúpa dohora odkiaľ lanovka vyrazila - z kopca. V ďalšej scéne už visia na reťazi a smerujú správne dole, odkiaľ lanovka vyráža na kopec. (Budisovie)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama