Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (380)

genetique 

všechny recenze uživatele

#10 - Ak sa mi v niektorej z predchádzajúcich bondoviek nápad so sci-fi, či vodnou myšlienkou nepozdával, tak tu je to celkom naopak. Do popredia sa konečne dostávajú typické bond-hračky, ktorými potom vo vhodných chvíľach likviduje nepriateľov, hlavným nepriateľom je šialenec, ktorý sa chystá zničiť mocnosti, no tým hlavným je jeho zverenec, hnusný zabiják zvaný 'Čeľuste', ktorý bol opäť jednotkou, čo sa týka vybratia záporáka a na ktorom vlastne aj filmy stavajú. Samozrejme sa to dalo skrátiť a aj ubrať trošku agentovho sarkazmu, ktorého bolo až príliš a v niektorých momentoch ma rušil. 70%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech (hlavní záporák, bondgirl, zápletka, akčnost, bondovo neocenitelné a na lopatky pokládající kouzlo, humor) hodně slabá a místy dost nudná bondovka. Takový šedý průměr, který se mezi ostatními bondovkami lehce ztratí. Už jen to, že ač jsem již všechny bondovky viděl, při názvu této jsem si nebyl schopen vybavit, o čem to vůbec je, zřejmě o něčem svědčí. A navíc, Barbara Bach je hrozně škaredá a nesympatická bondgirl). Nejvíc mě pobavil konec závěrečných titulků, kde je napsáno, že se Bond vrátí v příběhu Jen pro tvé oči, když následující bondovka je Moonraker a Jen pro tvé oči až po ní. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

No nééé.To je ale pokrok od Žít a nechat zemřít ( ne že by to byla špatná bondokva to vůbece ne ale tahle je zase o něco lepší ).Skvělěj scénář a hlavně je tu legendarní padouch Čelisti. No jo prostě bondovky s Rogerem Moorem ( pouze s Moorem nepočítám žádného jiného představitele Bonda ) jsou čím dál tím lepší. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Další žánrově čistá bondovka se vším co k tomu patří... ale kromě toho že postrádá originalitu a tudíž je pro člověka který viděl předchozí díly velmi repetivní, nemá ani pořádný zajímavý děj který by ji dokázal utáhnout celé dvě hodiny. Vysoce explozivní akční scény sice výpravou konečně začínají vypadat k světu i podle dnešních měřítek, ale chybí jim dravost a dynamika... a těžko říct jestli je to chybou režiséra, či Rogera Moora. 7/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejvydařenějších bondovek, které dokonce ani nevadí Roger Moore. Jsou zde dobré akční scény, v rámci žánru slušný příběh, nechybí humor a skvělí záporáci. Je to vyvážený koktejl všeho, co by měla správná bondovka mít. Část děje je sice vlepena do egyptských kulis, respektive do okolí všech slavných egyptských památek, ale naroubování není tak násilné, že by to působilo úplně blbě. Podmořská laboratoř je zfilmovaným snem snad každého, kdo četl kapitána Nemá. Jestli kdy Moore dosáhl v bondovské sérii vrcholu, je to zde. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Při své návštěvě ve Strombergerově (Curd Jürgens) sídle nastupuje James Bond (Roger Moore) na úrovni vodní hladiny do výtahu a jede nahoru. Když z něj vystoupí, je ale v místnosti na úrovni mořského dna. (Stejšn)
  • Toto je teprve druhý film, ve kterém se Bond jako bývalý námořní kapitán objeví v uniformě. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama