Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bože bože bože. Tak dneska jsem si tedy vybral špatný filmový (pod)večer, jedna větší debilita než druhá. Tohle alespoň vypadalo zajímavě až lehce úchylně, ale v nějakých 60% jsem to utnul, protože mi jaksi přišlo, že co je moc, je moc. A prosím mějte na vědomí, že s komedií má tohle společného málo, přinejmenším já osobně zjevně humor chápu zcela a úplně odlišně. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi takto si představuji dokonalost. Tedy v jistém slova smyslu. Sightseers je absolutní špičkou mezi britskými černohumorovými nezávislými komediemi. Je tam naprosto všechno. Nádherné exteriéry v podobě anglického venkova, abnormálně ulítlé, vážně strašně moc ulítlé postavy, které v divákovi vyvolají plno různých pocitů. Co nenabídl Wheatley v nepříliš dobře oceňovaném Kill Listu, nabídl právě tady v neskutečném měřítku. Je tu romantika, násilí, explicitnost, vtip, spousta charakterů, odvázanost, ale i závažnost. Od každého špetka. Všechen ten brilantní, nestabilní citový chaos doprovází výborně se hodící hudba a dvěma hlavním hercům se opravdu klaním, zvlášť Alici Lowe. Režisér na její místo nemohl vybrat lepší herečku. Přesně takováhle nezávislost a svoboda je můj dokonalý šálek kávy. Konečnou scénou za doprovodu The Power of Love mi Wheatley způsobil nemalý pokles čelisti a absolutně špičkový filmový zážitek. Nepřechvaluju...je to vážně žrádlo. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Power Of Love, bitches. Ještě jeden dva takhle vytříbené kousky a Ben Wheatley bude aspirovat na jednoho z nejlepších divácky nedoceněných režisérů. Jeho kombinace obyčejné všednodennosti (sociálního realismu) a extrémního chování (dramatické filmové atraktivnosti), to mi sedne. Jen tak dál, nemůžu se dočkat, co provede se středověkem... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Horor to opravdu byl, ale úplně jiným způsobem, než tvůrci zamýšleli.Sušší britskej humor už to snad ani být nemohl.Anglická verze Takových normálních zabijáků (kterým jsem dal bez milosti odpad, protože to odpad je), s celkem pár zajímavými momenty a nápady, jenže je to utahaný jako prase, hlavní hrdinové jsou nesympatičtí zoufalci a konec je předvídatelnej jak kurva v Perlovce.Nejvíc mě sraly ty nemluvený části, pod kterejma hrála idiotská akustická hudba.Pár nápadů by šlo a mohl to být povedený film, jenže režisér je nudař bez tahu na branku.Potom se není čemu divit, že horor tu má úplně zcestný jméno i procenta, když má takováhle sračka 62% tak prostě dete a mrknete na ní a ve finále zjistíte, že kdyby to mělo tak 40% bylo by to až moc.Zdejší uživatelský % už mě notnou dávku času vážne pekelně serou.35%.Nuda o ničem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE MI 34! A NAŠLA JSEM NĚKOHO, KOMU SE LÍBÍM, A KDO SE LÍBÍ MĚ, A POJEDU S NÍM NA VÝLET.“...... /// Buď v tom mám hledat nějakej přesah (jak máš… všichni ho tam viděj, tak tam musí bejt!)…, nebo je to píčovina? (nebo je tam ten přesah…) Láskyplná můza jeblejch lidí... Komedie? Blatník vod krve, ruce vod krve – věci, který by dokázali zničit nejeden vejlet. Ne tak Chrise a Tiny, dvou ,,milenců“, kteří se staraj jen vo svoje štěstí, a ne vo to, co je (nebo není) fér. On chce bejt obávanej a respektovanej a vona si plní svý sny. Vražedná ,,salsa romantica“ v nudným příběhu, odehrávajícím se v nesympatickým prostředí, plným nesympatickejch lidí. Nechápu je, necejtím s nima. Není totiž co. Varování, že se Země vrací do temnejch dnů? To vím, to nemusej inzerovat. Každopádně bacha! Ben Wheatley je divnej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám slepici. Dvounohou. (hmm, tož to sto vylepšil…). 2.) Chtěl bych změnit svůj pohled na vraždění nevinnejch lidí. 3.) Hledám (marně) holku, která chce bejt potrestaná pérem. 4.) Thx za titule ,,sasacz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama