Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový název)
  • Velká Británie Sightseers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (97)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE MI 34! A NAŠLA JSEM NĚKOHO, KOMU SE LÍBÍM, A KDO SE LÍBÍ MĚ, A POJEDU S NÍM NA VÝLET.“...... /// Buď v tom mám hledat nějakej přesah (jak máš… všichni ho tam viděj, tak tam musí bejt!)…, nebo je to píčovina? (nebo je tam ten přesah…) Láskyplná můza jeblejch lidí... Komedie? Blatník vod krve, ruce vod krve – věci, který by dokázali zničit nejeden vejlet. Ne tak Chrise a Tiny, dvou ,,milenců“, kteří se staraj jen vo svoje štěstí, a ne vo to, co je (nebo není) fér. On chce bejt obávanej a respektovanej a vona si plní svý sny. Vražedná ,,salsa romantica“ v nudným příběhu, odehrávajícím se v nesympatickým prostředí, plným nesympatickejch lidí. Nechápu je, necejtím s nima. Není totiž co. Varování, že se Země vrací do temnejch dnů? To vím, to nemusej inzerovat. Každopádně bacha! Ben Wheatley je divnej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám slepici. Dvounohou. (hmm, tož to sto vylepšil…). 2.) Chtěl bych změnit svůj pohled na vraždění nevinnejch lidí. 3.) Hledám (marně) holku, která chce bejt potrestaná pérem. 4.) Thx za titule ,,sasacz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem stále ještě mladý pár se vydává na road trip po Británii, mají k tomu karavan a záměry, které nejsou úplně jasné. Ona je celkem náladová, on je podivín. Rozhodně to nejsou postavy, do nichž byste se zamilovali na první pohled. Přesto se vám nějak dostanou pod kůži. Je to těmi divnými situacemi, které jdou až do absurdna, je to výběrem písní a také hereckými výkony, které jsou hodně... intenzívní, to bude správné slovo. Pokud máte rádi černý humor, tohle se vám může hodně líbit. Jinak asi spíš ruce dál. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nesympatický a ošklivý britský pár jede na výlet po památkách a zabíjí u toho lidi. Je to občas absurdně vtipné, ale té ženské postupně začne víc a víc hrabat (psychoženský nesnášim) a ten film se už moc nevyvíjí. Do toho tam jsou různé avantgardní změny barev do černobílé, nebo jakási debilní snová scéna. Velké štěstí je, že se to odehrává v krásné anglické přírodě. Tou podivností mi to trochu připomínalo debilní film Náš den přijde, ale toto je díky Wheatlyho nápaditosti přece jen lepší. Konec byl fajn. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Asi takto si představuji dokonalost. Tedy v jistém slova smyslu. Sightseers je absolutní špičkou mezi britskými černohumorovými nezávislými komediemi. Je tam naprosto všechno. Nádherné exteriéry v podobě anglického venkova, abnormálně ulítlé, vážně strašně moc ulítlé postavy, které v divákovi vyvolají plno různých pocitů. Co nenabídl Wheatley v nepříliš dobře oceňovaném Kill Listu, nabídl právě tady v neskutečném měřítku. Je tu romantika, násilí, explicitnost, vtip, spousta charakterů, odvázanost, ale i závažnost. Od každého špetka. Všechen ten brilantní, nestabilní citový chaos doprovází výborně se hodící hudba a dvěma hlavním hercům se opravdu klaním, zvlášť Alici Lowe. Režisér na její místo nemohl vybrat lepší herečku. Přesně takováhle nezávislost a svoboda je můj dokonalý šálek kávy. Konečnou scénou za doprovodu The Power of Love mi Wheatley způsobil nemalý pokles čelisti a absolutně špičkový filmový zážitek. Nepřechvaluju...je to vážně žrádlo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

K deju Sightseers sa vlastne nedá napísať nič, aby to nebol aspoň čiastočný spoiler. Čakajte proste niečo originálne, niečo iné, zábavné, zvrátené... niečo Wheatley. Tú atmosféru čo Kill List to nemá, ale je to divné, je to sranda a so skvelým soundtrackom. A to niekedy stačí ()

Galerie (56)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama