Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka plukovníka Gradyho, která odstartovala k rutinní vojenské letecké misi, má problém. Poté, co selhal řídící počítačový systém zvaný "Fail Safe", změnil letoun s nukleární náloží a dvěma dvacetitunovými hydrogenovými bombami směr a nyní se nezadržitelně řítí na Moskvu s úkolem provést atomový úder. Prezident USA, generál Warren Black z Pentagonu i další specialisté na válečné operace horečně hledají způsob, jak katastrofě zabránit a celý svět se ocitá na pokraji jaderné války... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Po trochu nudném úvodu (ale vzhledem ke stopáži opravdu krátkému úvodu) začíná jít do tuhého. Jak postupuje čas, atmosféra je opravdu napjatá, no a konec, přestože není nic vidět, masakr. Pachuť studené války je z toho cítit na míle daleko, což je určitě velké plus a vůbec si nedokážu představit, jak se cítili lidé, kteří v 60. letech viděli originál. To by muselo vyřešit asi moc hodně panáků. Přece jen tomu ale něco malinko chybí a televizní háv (i přes vynikající herecké obsazení i výkony) se nezapře. Nakonec dám 4 body, jelikož podobně laděný snímek "Den poté (1983)" mě dostal přeci jen o trochu víc. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Mise která nejde odvolat, jak důmyslné, ale nebezpečné zároveň. Kdy stačí aby se pohnojil systém a letadlo s bombou už nejde zastavit, i když s pilotem mluví sám prezident. A třetí světová válka je rázem na spadnutí, zvlášť když letadlo míří na nepřátelské hlavní město. Jak z toho ven velice originálně i za cenu milionů obětí, Ale pořád lepší než válka. Doufám, že dneska to mají ošetřeno líp, aby k něčemu podobnému nemohlo dojít. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když se do armádního soukolí vloudí kamínek v podobě technické závady, může z toho vypuknout sranda vpravdě nukleární. Konverzační drama s účastí squadry kvalitních herců (a jednoho slavného, co má ovšem většinu času ten svůj seksy úsměv schovaný pod maskou pilota). Osobně nemám dojem, že by černobílé provedení filmu kdovíjak prospělo, přinejmenším jednotlivé barevné poplachy se přímo nabízely k různým hrátkám. "Fail Safe" jsem viděla s odstupem devíti let dvakrát a v obou případech zůstaly pozitivní dojmy. Bombastický závěr! 79% ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Parádne vystihnutá atmosféra na americkom vojenskom štábe pri hroziacom jadrovom útoku počas studenej vojny. Film je čiernobiely a odohráva sa v jednej miestnosti. Možno ho priovnať k 12 angry men, aj keď samozrejme nie obsahovo, ale po stránke prevedenia. Zvlášť silne sú zobrazené záverečné udalosti filmu. Tento snímok som videl už dávno, ale zážitok z neho u mňa pretrval do dnes. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dr. Jaderná paranoia aneb jak jsem se naučil nedělat si starosti o New York a mít rád Moskvu.. Mrazivě fatální remake Lumetovy televizní hry honosící se neuvěřitelným obsazením (zaujal především antikomunistický poradce Azaria s vizáží Davida Vávry - že by díl Šumná Moskva v nukleární výhni..?) a s atmosférou chvílemi tak hustou, že by jste v ní postavili i na mol opilého ruského ministerského předsedu. A pozor, vše vysíláno na CBS živě s Harvey Keitelem přebíhajícím mezi dvěma scénami! Škoda jen, že s blížícím se koncem vše sklouzlo k opravdu čistokrevné fikci plné nepravděpodobných rozhodnutí. Otázkou zůstává, kolikrát se náš svět během studené války v podobné situaci ocitl a my měli to štěstí, že všichni zainteresovaní udrželi chladné hlavy a nepokusili se válku ohřát. To bychom pak asi nehodnotili filmy na stránkách csfd, ale na stěnách jeskyní.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Letouny "Vindicator" jsou stejně jako v původním filmu zastoupeny letouny B-58 Hustler. (Djkoma)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno