Reklama

Reklama

Burzovní makléř Jeffrey Desange, který po finanční krizi v roce 2008 přišel o veškerý majetek, zavraždí v záchvatu šílenství své kolegy i manželku, se kterou má dvě dcery, tříletou Victorii a roční Lily. Obě dívky odveze pryč z domova. Někde uprostřed lesů dostane na zasněžené vozovce smyk, auto sjede ze srázu a dole v rokli narazí do stromu. Při nárazu se Victorii rozbijí brýle, které musí nosit. Všichni přežijí a Jeffrey odvede dívky do nedaleké opuštěné chaty. Zde má v plánu obě dcery zabít a pak zastřelit sebe. Je ale napaden záhadnou černou postavou, která ho zabije. O pět let později Jeffreyho identické dvojče Lucas najímá záchranný tým, který obě dívky v lese našel. Dívky jsou odvezeny na kliniku dr. Dreyfusse. Hovoří o jakési „mámě“, která se o ně v lese starala. K Lucasovi jsou zpočátku nepřátelské, ale poté, co Lucas dá Victorii brýle, ta ho poznává a obejme ho. Lucas a jeho přítelkyně Annabel získají dívky do své péče… (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 026)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Trailer sľuboval temnú atmosféru a tú si film väčšinou aj drží. Muschietti vie využívať kameru, jej uhly, osvetlenie, hudbu aj zvuky vo svoj prospech. Napriek tomu film v podstate ide po žánrových koľajach vychodených podobnými filmami. Pripraví síce niekoľko ľakačiek, no väčšinou sa dá odhadnúť, kedy prídu. Naviac režisér už hneď v úvode vyložil na stôl všetky svoje (digitálne) karty, takže ani v tomto smere sa žiadne veľké prekvapenie s pointou nekoná. Mama ponúka niekoľko zaujímavo vyzerajúcich exkurzov do minulosti a zopár výborných scén – u mňa to jednoznačne vyhráva naťahovanie sa s dekou. K tomu si pripočítajte ešte nejaký bod k dobru za nie úplne tuctové vyústenie natiahnutého finále. Inak ide po obsahovej stránke o čistokrvný priemer. Možno by to chcelo nejaký zvrat či prekvapenie. Žánrovka to je slušná, no druhý Sinister sa veru nekoná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkovo mám dobrý pocit, avšak ku špičkovému hororu, ktorý by zaujal aj hororových nadšencov, mi tam niečo chýbalo. To ale neznamená, že som si film neužil aj bez kvalitných bubákov alebo gore efektov. Na film sa dalo pozerať, stále sa niečo dialo, proste žiadna nuda. Dokonca bolo aj pár solídnych lakačiek, ktoré fungovali. A nechápem ľudí, ktorí kritizujú záver. Podľa mňa takéto "kompromisné riešenie" bol výborný ťah. Rozhodoval som sa medzi tromi a štyrmi hviezdami, ale práve kvôli dobrému záveru dávam štyri. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Asi osmset samoúčelových lekaček, kdy se něco objeví, zavřeští, hudba zahučí a ....a pak se vlastně nic nestalo. A debilní příběh, kterej, nevím proč, ale - spoiler - vůbec nenáváže na to, proč očividně milující taťka dětí je odveze na chatu, kde je chce popravit, což se mu nepovede, protože ho sežere Mama, ale ten fotřík následně leze do snů svýho bratra, kde ho prosí, aby jeho holčičkám zachránil život. Pyčovina je to. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na čtyři pětiny stopáže budu za devět měsíců jistě s klidem vzpomínat jako na ukázku toho nejlepšího, co se letos v rámci hororového žánru urodilo. Pomalu budovaná atmosféra, znepokojující momenty, dobří herci. Je to přibližně na úrovni loňského Sinistra, takže spokojenost veliká. O to větší je škoda závěru, který po emoční stránce dost možná fungoval na papíře (takovéhle vcelku dojemné zakončení by mohlo mít něco do sebe), ale na plátně prostě nefunguje. Může za to tuna zbytečného CGI, kdy digitální není jenom bubák (má fakt divnej ksicht, což v tomto případě nemyslím jako pozitivum), ale imho i všechno okolo (skála) - a pokud ne, tak to tak alespoň vypadá. Jak říkám, je to fakt škoda, ale ani ta závěrečná desetiminutovka pořád není tak strašná, aby zcela vygumovala předchozí hodinku a kus veskrze příjemného strašení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEJICH EMOCIÁLNÍ VYSPĚLOST KORESPONDOVALA S JEJICH DOBOU ODLOUČENÍ OD CIVILIZACE. V DOBĚ ODLOUČENÍ SI DÍVKY VYMYSLELY SVÉHO IMAGINÁRNÍHO STRÁŽCE. RODIČE, KTERÝ JE KRMIL, CHRÁNIL JE A TAK DÁLE. ŘÍKAJÍ JI MAMI.“...... /// Když se paní, co v lese bydlí, rozhodne, že se v jejím revíru děti střílet nebudou, mohlo by bejt zadělaný na pěknej rodinnej příběh. Kdyby se nejednalo o jinou realitu… Ježíš to je hezký! Takový krásný děti! A ty obrázky! Sny! Má husí kůže už dlouho neměla z ňáký strašící maškary takovou radost! Sinister, Máma, a teď snad ty Babovřesky! A pak že to nejde! (na to že to má rating PG-13…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Našel jsem v lese parchanta. Furt mele něco vo matce. 2.) Thx za titule ,,Chatterer“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (22)

  • Film bol veľmi úspešný a zarobil skoro 10-násobok svojho rozpočtu. Takmer celý rozpočet pokryli len predaje domácich verzií, ako DVD. (Arsenal83)
  • Podľa Jessicy Chastain tetovanie chobotnice Annabel opisuje jej postavu. Keď sa Annabel ocitla v nepríjemnej situácii, tak podobne ako chobotnica odhodila svoje chápadlo a nechala si narásť nové, aby unikla. (Arsenal83)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Horor To je zpátky ve hře

Horor To je zpátky ve hře

20.07.2015

Novou adaptaci románu To od Stephena Kinga měl natočit Cary Fukunaga (Temný případ). Kalifornský režisér se ale nedohodl s producenty na rozpočtu a projekt opustil, což většinu lidí vedlo k závěru,… (více)

Reklama

Reklama