Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nejen sportovní film, ale hlavně sociální drama, což mě bavilo nejvíc. Jak mohou takto živořit lidé v úrodné oblasti, kde neustále něco dozrává, kde se stále něco sklízí? Tady není nedostatek práce, ale je tak podhodnocená - vždyť imigranti z Mexika jsou rádi i za to. Škoda jen, že zajímavý příběh se drží osvědčených pravidel a snaží se jen a jen o to, jak diváka dojmout. A tak zamáčknu slzu a přiznám, že mě na chvilku taky dostali. Project 52 Films by Woman. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka Kevin a sedm Speedy Gonzalesů.. Chudáka kouče Costnera sice buzeruje kdekdo (manželka v domácnosti, dcery, svěřenci běhající na tacos a vodu z hadice, ředitel školy i mexické matky), ale vy prostě víte, že úspěch se dostaví, i kdyby na teplákovky nebylo. Učebnicová klasika sportovních filmů o vzestupu podceňovaných outsiderů od A až do Z, speciálně vyčnívá písmeno K jako Kotva. Pod Disneyho produkcí zbavena jakéhokoliv explicitního násilí (viz.napadení dcery), místy docela vtipná, mile idealistická a plná nakažlivého optimismu. Mohlo dojít i k tomu že by si Kevin na závěr nechal nastříkat na kapotu svého auta podobiznu manželky mezi okvětními plátky růží, ale Niki Caro naštěstí znala míru, podobně jako Arkapaw při působivém nasnímání kalifornských exteriérů. Tak mě napadá, pokud by se jednalo o střední školu na mexické straně, uvažoval bych při nynějších Donaldových protiimigračních opatřeních o sportovním programu zaměřeném na skok o tyči.. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Technicky a režijně skvěle vystavěný snímek je limitován ne zcela povedeným scénářem (doposud se jedná o nejslabší scénář, podle kterého Caro točila). Příběh nás vrací do stereotypy prodchnutých 80. let a nabízí nám typický obrázek amerického snu. Chudí hispánští chlapci s budoucností sestávající z vyčerpávajících pracích na polích se díky vlastní vůli a vedení bělošského trenéra stávají špičkovými sportovci. Přesto, že příběh dle skutečné události je předvídatelný a šablonovitý, tak je natočen s obdivuhodnou filmařskou jistotou. Skvělá kamera se záběry krajiny z mírného nadhledu, s detaily práce na polích, nízko položeného slunce apod. dobře odráží starší filmy režisérky (zejména North Country a Vintner's Luck). Vhodně zvolená latiskoamerická hudba je doplněna výraznou a nutno říct, že povedenou, autorskou hudbou Antonia Pinta. Ta sice možná až příliš připomene G. Santaolallu, ale je důležitou nositelkou emocí. Přes veškerá klišé je totiž McFarland dojemným rodinným filmem, kterým si snad Niki Caro napravila pošramocenou reputaci po propadáku s posledním snímkem The Vintner's Luck. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McFarland pojmul snad všechna klišé, která jsou pro školní sportovní filmy charakteristická. A vlastně nejen sportovní. Gringo-učitel dorazí do zapadlého kalifornského městečka obývaného především Mexikány a narazí na zdánlivě neřešitelné sociální problémy. Přes počáteční nedůvěru si získá srdce dětí i jejich rodičů a i přes povinné zakolísání všechno dobře dopadne. Není nic průhlednějšího. Ale i přes ten stereotyp si film uchoval určitý rytmus i poutavost, přespolní běh je také celkem osvěžující téma a Costner a spol. zahráli na pohodu, takže na konci zavládla spíše spokojenost. Za jedno vidění McFarland stojí. 65% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skvělý, moralisticky nepřehnaný film! Jak mě normálně zhlédnuté filmy v poslední době neberou, tadyto mě chytilo už od začátku. A sportovní téma vůbec nevadilo - ba naopak. Kolik filmů je o běhu? (Mimo běh Forresta Gumpa, samozřejmě.) Citlivě, až dojemně podáno. Už od okamžiku, kdy se kouč sám snažil pochopit život svých svěřenců tím, že se do něj byť jen dočasně zainteresoval. Velmi hezky vyobrazen život chudé, latinskoamerické komunity v kontrastu s rčením „když se chce, tak to jde.“ Odcházel jsem od filmu na pokraji řevu. 95% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama