Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ke sportovní pohádce týmu outsiderů z mrzkých sociálních po(d)měrů se přidává ještě ta o idylickém zapadnutí středostavovské americké rodiny do bodrého městečka McFarland, obývaného (nejspíš výhradně) družnými, do úmoru dřícími mexickými imigranty. Dívá se na ni hezky, divák všem těm hodným lidem dobré vůle ze srdce fandí, přestože z ní klišovitost, hladivost a tendenční obroušenost jen čiší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když běží, patří jim celý svět, čte se slzami v očích učitelka, která kolegovi tělocvikáři zrovna dvakrát nevěřila. Ten začne poznávat svérázné sousedy i rodiny členů svého týmu a postupně svým svěřencům ukazuje cestu, kterak Mexičané můžou i, světe, div se, na vysokou školu („Na poli knihu nepotřebuješ,“ opětuje otec jednoho z nich). Mezi učitelem a outsidery se stírají sociální rozdíly, jenže ten zároveň zapomene na narozeniny patnáctileté dcery. Holt, máme tu všechno. Hlavně pak látku, která by si scenáristicky zasloužila pečlivější vedení, aby se aspoň v některých pasážích dostala pořádně pod kůži. Celistvější filmový tvar prostě chybí, o tom žádná. A to samozřejmě nezapomínám, že snímek je natočený zručně, Novozélanďanka Niki Caro ale byla v dramatických vodách v předchozích zastávkách (třeba Její případ) mnohem zajímavější. Tohle je tak jen další konzervativní kus ze sportovního prostředí, předvídatelný, přímočarý, snadno zapomenutelný. Zklamání, shrnul bych. ()

Reklama

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Športových filmov typu "from zero to hero" je už požehnane veľa a preto by si tvorcovia mali dvakrát rozmyslieť či sa do danej tématiky pustia. Nie je nevyhnutné prísť s niečím úplne novým, ale predať to tak, že to človeka osloví, zabaví či dojme, či už s využitím klíšovitých schém alebo bez nich. McFarland je zapadnuté kalifornské mestečko poblíž mexických hraníc, ktorého populáciu tvoria z veľkej časti mexickí imigranti a ich potomstvo. A tu prichádza horkokrvný muž (Costner) s poslednou šancou na zamestnanie a snaží sa vyformovať niečo z miestnych stredoškolákov, no zároveň brať ohľad na ich spoločenské nastavenie a kultúru. Mňa to oslovilo, miestami zabavilo a koniec koncov aj dojalo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Každý sportovní snímek vítám a McFarland není výjimka. Snímek z chudého prostředí o přespolním běhu. Latinoameričené, kteří neznají nic jiného než školu a práci na poli. Dřou od rána do večera a nemají čas téměř na nic jiného. Nemají auto, nemají nic a jejich cesta ze školy je během rychle domu, aby mohli pomoc rodině. Kevin Costner v roli učitele a také skvělého kouče chlapců z McFarlendu zahrál roli skvěle. Dobrý děj, neřeší se zhovadilosti, pořád se něco děje a hlavně moc pěkný a dojemný příběh, který fanouška sportovních snímků musí rozhodně bavit. Kousek od plného počtu, možná při druhém zhlédnutí přehodnotím .. 8/10 = 89% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kevinu Costnerovi tyto role sedí, je na ně dost charismatický. Celkový film mě ale až tak nenadchnul. Spíš takhle: U sportovních filmů začíná mé hodnocení zpravidla na třech hvězdách. A to z několika důvodů: 1) jsou inspirovány skutečnými událostmi, 2) pojednávají o vzácných lidských vlastnostech jakými jsou talent, píle, vůle a v neposlední řadě nezdolnost, 3) mají motivační charakter. Aby byl ale takovýto film na čtyři hvězdy, měl by mít něco, co mě chytí víc než uvedený základ. Každopádně je hezké vidět a vědět, že když člověk chce, tak má naději. I v zapadlém městečku, kde lidé skoro ztratili víru v něco víc než je jen otrocká práce na polích. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama