Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack a Kate se milují. Uspořádali velkolepou svatbu a míří vstříc svému štastnému společnému životu, dokud se každý z nich neprobudí sám v zapečetěné cele bez dveří. Videa promítaná na zdech odhalují útržky jejich životů... Dvacátníci Kate a Jack budí dojem šťastného páru. Tak jako všichni s sebou však vláčí tajemství, která nejsou připraveni odhalit. Po svatbě se každý z nich probere z hlubokého a temného spánku v zabedněné místnosti bez oken a dveří. Uvnitř je pouze promítací plátno a monitor se dvěma tlačítky: na jednom stojí „ano", na druhém „ne". Hrůznou situaci ještě umocňuje sledování filmu odhalujícího útržky jejich společného života, které se objeví na obrazovce vždy, když monitor položí otázku. Každá další otázka je ještě podivnější a děsivější, než ta poslední. Brzy však začne být zřejmé, že právě absolvují tu nejbizarnější prověrku jejich vztahu. Odhalená tajemství je zavádějí hlouběji a hlouběji až tam, kde už nepůjde jen o zkázu jejich lásky, nýbrž i o samotný život. (HBO Europe)

(více)

Recenze (47)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zmrvený dobrý námet. Snažilo sa to tváriť ako psychologický thriller, ale všetka snaha o rozumné psycho sa zastavila už niekde v prvej polhodinke a potom sa to už len tvárilo ako psycho. V skutočnosti to celé vypálilo ako nezmyselná blbosť. Dej preto logicky začal veľmi skoro nudiť. Zmysel toho, čo chceli autori filmom dosiahnuť a naznačiť bol síce jasný, len tá cesta k nemu bola hlúpa a výsledok ešte hlúpejší. A horor? To si niekto robí srandu? Sci-Fi? Možno tak v tom, že išlo o dobrý psychothriller. 35/100 ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal celkem slibně, tedy až do té doby co začali odpovídat na otázky (čekal jsem variaci na Saw), potom ale čím dál větší nuda korunovaná přihlouplým "cukrkandlovým" závěrem. Celou dobu se ohánějí pravdou a přitom jim dávají informace naprosto vytržené z kontextu, podle kterých mají rozhodovat o svých životech?! A film je zařazen do sci-fi žánru díky jedné WTF scéně na konci filmu?! Ve výsledku je to nudná blbost se slušným vizuálem a ucházejícími herci. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do partnerských vztahů ve formě drsné hry uvězněním v cele bez oken a dveří. Inspirace Saw, Kostky a jiných podobných snímků je zřejmá. Jen s rozdílem, že se tu krvavě nemučí a nesekají těla na kousíčky. Vše je na psychologické bázi. Atmosféra plná tajemství, úzkosti a nečekaných přiznání dává jasně najevo, že nikdo neznáme svého partnera tak dobře, jak si všichni myslíme. Hrozící klaustrofobie a zoufalství útočí na divákovo vnímání každou vteřinou. Jisté napětí snímek nabízí, ale je nutné děj sledovat bez rušivých elementů. Jinak se nedá prožít jediná minuta a pochopit události plná překvapení a zvratů. Jisté je, že tento počin není jen tak pro každého. Závěrečné citové vzplanutí málo kdo pochopí. A tak je těžké něco takového hodnotit. Pro mě je to lepší průměr za kvalitní scénář a výtečné zpracování. A propó: Věříte své lásce? Pravda láska jest! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Když přivřu obě oči, tak to na ty slabé tři jen tak tak je. Ten námět mi nepřijde vůbec špatný a zpočátku mi to přišlo hodně atmosférické a zajímavé, ani to vyloženě blbě negradovalo, jen to prostě má přehnanou stopáž, prostřední část je výrazně slabší a hlavně ten scénář nefunguje tak, jak by měl. Nejvíc zamrzí především to, že se vůbec nedozvíme pozadí celého toho podivného prostoru, jestli to byla virtuální realita, nebo to byly skutečně prostory a jestli v tom měla prsty nějaká banda psychopatů, nebo vláda, nebo farmaceutická společnost, či nějaká "sekta" psychiatrů... Člověk se to prostě nedozví a přitom se tu ta záhada i nějak vyvíjí, takže to tímhle zamrzí o to víc. A i celá ta část s druhým chlapem funguje hodně vachrlatě, protože je od začátku jasné, proč se tam najednou objevil a navíc se chová úplně nahodile. Představení ústřední dvojice jakž takž funguje, ale i na ní se dalo zapracovat. Nicméně špatné to určitě není a své klady to skutečně má, jen jich bohužel není dost na silnější a povedenější zážitek. Slabé 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pořádně nevím, co si myslet. Nápad nijak převratný. Vlastně je to jen hra na pravdu a u té vždy záleží na tom, jak je zpracovaná psychologická stránka věci. A ta je tady značně kolísavá. V jednu chvíli je to fakt totální psycho, které nutí nedutat, v tu druhou chvíli nuda k ukousání a jindy člověk kroutí nad hloupostí postav. K pozitivnějšímu hodnocení mě přemluvily dvě třetiny herců, přičemž Ellen Hollman mě docela zaujala. Když si nehraje na germánskou válečnici, je to docela slušná herečka. 60% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama