Reklama

Reklama

VOD (1)

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (1 314)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

A co na tom, že je to prosté jak bulharská striptérka, mně se to líbilo. Mohl bych tu psát moudra o tom, že jedinečnost okamžiku je právě v jeho neopakovatelnosti, ale proč, to si každej snad v hlavě srovná sám, že vzpomínky mu nikdo nevezme, až na toho zlýho Němce Alzheimera. Tak ať je na co vzpomínat. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Film o lásce, který není zas tak o zamilování dvou lidí, jako spíš celkově o lásce rodinné, navíc to má od všeho trochu: je to romantické, dramatické, feel-good, dojemné a jako bonus to má ještě cestování v čase. Finále je sice slzopudné, ale takovým příjemně nečekaným způsobem, plus Domhnall Gleeson s Billem Nighym jsou spolu prostě parádní. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná romantická komédia o chlapcovi menom Tim, ktorý sa v deň svojich 21. narodením dozvedá fakt, že všetci členovia rodiny mužského pohlavia disponujú darom o ktorom sa iným ani len nesníva. Stačí sa uzavrieť v tmavej miestnosti, zovrieť päste, a môže cestovať časom. Napriek tomu, že túžby ľudí sú rôzne, Tim baží len po jednej veci - láske. Ale čo ak spraví niečo, čo naruší slučku času? Milý, oddychový snímok, ktorý nijak neurazí a svoje hodnotenie si plne zaslúži. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Neberte mě zle, na Lásky čas se kouká moc příjemně. Dvě hodiny bez slabých míst, ale také bez osvěžení žánru a to přesto, že zápletka je natolik bizarní, že operuje s cestováním v čase. Superschopnost hlavního hrdiny není nejlépe využita, Na Hromnice o den více funguje mnohem lépe, protože má jasná pravidla, s nimiž hlavní hrdina nemůže manipulovat, ale naopak je musí postupně objevovat. Naproti tomu Tim v Lásce čas má vše jako na dlani, což trochu postrádá pořádné vzrušení. Lovestory mezi protagonisty funguje chvalitebně, ale přesto nás napadnou příklady jiných filmů, kde totožné funguje lépe (např. Zápisník jedné lásky), možná proto, že zdejší vztah je rozvinut příliš rychle a za celý film neprochází jedinou krizí. Podobně je to s humorem (viz Láska nebeská). Naštěstí výtky typu "co mohlo být lépe" nejsou natolik kritické, abyste si film nemohli dobře užít... 6/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Absolútne súhlasím s cynickým názorom Civala, ktorý tú idylku slušne vystihol (Hezká pohádka o neexistující harmonické rodině...). A hoci sa práve na idylky pozerám s veľkými pochybnosťami a skepticky odfrkávam (špeciálne v tomto filme je idylka všade naokolo, brr), tak aj mňa si nová Curtisovka získala. Doprdele, je to sladké ako tri kilá cukru... ale dostalo ma to. Šit. (Hoci na moju srdcovku Love Actually to nemá, tá zostane na špici.) ()

Galerie (127)

Zajímavosti (21)

  • Podľa producentky Nicky Barnes je Lásky čas svojráznou autobiografiou Richarda Curtisa: „Akoby sa črepiny jeho života poskladali do nádherného prepracovaného príbehu. Dospelí chlapi sa nad scenárom striedavo lámali od smiechu a plakali. Je to ako kúzlo. V príbehu sa síce cestuje v čase, ale každý vám povie, že život je presne taký." (kacer4)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama