Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Poslední dva díly mě bavily hodně a chápu zklamání diváků, kteří nemohou pochopit, že to tehdy před čtrnácti lety utli v nejlepším. Protože to opravdu kvalitativně gradovalo, ale ne tak, aby se na to nedalo navázat. Dalo by se a nemuselo by to být špatný. Narozdíl od X prvních epizod, kdy jsem tomu ne a ne přijít na chuť. Vadilo mi, že o tom Dan s Katie mluvili tak útržkovitě, jak kdyby se vrátil z nákupu a ne z minulosti. Bylo to jakýsi strohý, studený, chyběl tomu život, bylo to bezkrevný. Jak miluju téma cestování v čase a časový smyčky, tak tohle mi dlouho přišlo jako klasickej detektivní seroš bez nadstavby právě proto, že aktivity hlavního hrdiny v minulosti neměly dopad na jeho život v budoucnosti. Jakmile se to změnilo, začalo mě to bavit. A zrovna tehdy to ukončili. Taky mi je víc líto toho, co kolem toho nikdy nevzniklo... Zvláštní pocit. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci aj keď už zrušený seriál pojednávajúci o cestovaní v čase, námetovo nie nepodobný Zajtrajším novinám. Slušný úvod, mierna stagnácia v strede ale bravúrny finiš. Skvelý Kevin McKidd, ale to by sa dalo povedať aj o zvyšku osadenstva. V porovnaní so Zajtrajšími novinami každopádne jasný víťaz a pre mňa nečakané seriálové prekvapenie. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Který idiot zatrhnul tento seriál? Neřvu proto, že si mi "strašně" líbil, ale dovolím si ho posoudit v záplavě všemožných sraček natahovaných donekonečna typu Prison Break či Heroes, že je filmově velice kvalitně natočen, herecky skvěle zvládnut (zejména McKidd a Moon Bloodgood) a příběhově naprosto brilantně promyšlený. Takže, ještě jednou, který idiot? ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, s velice sympatickým hlavním představitelem. Kevin McKidd si u mě šplchnul už druhou seriálovou rolí (Chirurgové). Mě se tento seriál hodně libíl. Podle mě bylo cestování velice zajímavě zakomponovaný. Škoda jen, že seriál končí první serií. Jak tady někdo píše, tak - Seriál totiž neskončil, jen přestal. A je to veliká škoda... ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších výborných seriálů, který se netváří nijak epicky, přesto nadchne od prvního dílu. Postavy jsou opravdu dobře vykreslené a to včetně jejich chování a jednání. Příběhy samy o sobě mají spád a hlavně potenciál a nápad. Připouštím, že v první sérii byly tak 3-4 průměrné díly, ale nikdy jsem se prostě nenudil. Na tomhle seriálu de vidět hromada práce a scénáristi si opravdu pohrálí. Vše totiž udrčeli na uzdě a když už se děj začne zamotávat, pořád se v tom docela dobře vyznáte. Škoda jenom toho, že seriál dostal jenom jednu sérii a více už nejspíše ani ťuk. To je docela škoda, neříkám, že je to seriál na 10 sérií, ale 2. by si zasloužil. Poslední díl byl sice svým způsobem jakýmsi zakončením, se kterým se člověk prostě spokojí (né jako konec podobné pecky Day Break kde k vysvětlení chybělo docela hodně), ale nějaké epičtější finále by si opravdu zasloužil. Vřele doporučuji milovníkům jemného sci-fi a mystery. Jo a ještě poznámka, úvodní znělka je úžasná. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Škola, kam chodí syn Dan Vassera (Kevin McKidd) se jmenuje Herbert Wells. Herbert George Wells, pod známější zkratkou H.G.Wells, je autorem známého vědeckofantastického románu Stroj času, který je také o muži cestujícím časem. (formelin)
  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)

Reklama

Reklama