Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

chlievik 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to hrozne nudné, Gibson je slabý herec bez emocionálnej inteligencie, nedomyslené, bez nápadu, respektive úplne ukradnutý, tisíckrát sfilmovaný nápad, jedna veľká nuda a gýč. Ale pre jemné povahy s priemernou inteligenciou, ktoré majú rady sladké romantické filmy, to môže byť zaujímavé, ak si chce niekto oddýchnuť pri nedeľnej večernej pohode s americkými čipsami a pepsikolou... . Ale inak klasický gýč bez idey. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film mi dal jedno, môžete sa snažiť o nesmrteľný život tu na Zemi, ale bez tých, ktorých máte radi, je to nezmysel. Aj keď na toto film nepoukazoval, akosi sa mi to vrylo do hlavy. Dosť ma mrzí, že bol film taký polovičný, nedotiahnutý, veľmi jednoduchý a plytký, čo ma veľmi nezobralo. Bolo v ňom opäť dosť Gibsonovskej srandy, ale dosť rozpačitej, na jednej strane silná vec, na druhej trápne zľahčovanie, pripadalo mi to skôr ako taký decký jednoduchší romantický rodinný film. Jamie Lee Curtis nie je moja obľúbenkyňa, tu som ju ako tak mohol, ale s tým, že sa na taký výskum zabudlo a s tým, že tajné služby tú naháňačku a všetko okolo poňali takto, tak s tým na mňa nechoďte. To, že chlapec, ktorý lietadlo zvnútra možno ani nikdy nevidel a pristál, beriem, ale s tým zmrazovaním a starnutím na mňa nechoďte. Bolo to síce originálne, ono je to aj asi najznámejší film o zmrazovaní, ale bolo tam toľko naivity a rozpačitostí, že film jednoducho prebehol u mňa bez silnejšieho zážitku. Akurát to dookola spomínané a u mňa problematické vyznanie citov, lebo môže byť neskôr neskoro za niečo stálo. Reči vo filme boli jednoduché, také typické, no film pre mňa stvoril herca Elijaha Wooda. Tento film pre mňa zostane takým jednoduchým rodinným slaďáčikom. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zkušební pilot letectva Daniel (Mel Gibson) prožívá skvělý život. Má práci která ho baví, dobré přátele i krásnou přítelkyni. Právě když ji chce požádat o ruku, je sražena autem a je v komáto. Daniel toto velice špatně nese, a nabidne se jako dobrovolník ve výzkumu se zmražováním lidí. Bohužel se stane nehoda, a Daniel je probuzen až v po 50 letech dvěma malými chlapci (mladý Elijah Wood).. Dokáže najít svoji minulost? ... Příjemný romantický filmeček, kterému vévodí svým výkonem (ale hlavně ke konci i makeupem) Mel Gibson, zajímavý je zde i desetiletý Elijah Wood a Jamie Lee Curtis jako jeho matka. Nemůžete být zklamání... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, že tento snímek mi tak dlouho unikal? Viděl jsem ho až o Štědrém dnu roku 2011. A musím říci, že se mi to prostě líbilo. Překvapuje mě nízké hodnocení. Proč? Vždyť je to příjemný film na na odreagování. Nemyslíte? Myšlenka filmu, někoho zmrazit a probudit ho po nějaké době je vynikající nápad, a tak jsem rád, že ji scénáristé "předvedli". Gibson zde dokazuje, že je opravdu herec s velkým H. Elijah je zde k nakousnutí. I ostatní herecké výkony potěšily. A pamatujte: Láska je opravdu věčná. Hodnotit nemohu jinak, než čtyřmi hvězdami. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je príjemné občas naraziť na film, kde sa hlavná postava dostane omylom do iného času a pri tom to nie je kvázi bláznivá komédia, čerpajúca humor zo situácii, kde sa máme smiať na konfrontácii tejto osoby s výdobytkami civilizácie, ktoré nepozná. Navždy mladý je film, ktorý má dobrý námet, dobré obsadenie a slzopudné spracovanie. Nechcem to režisérovi vyčítať, pretože cieľová skupina si určite poplače a svojho času som od pár dievčat počul na tento film iba samú chválu, takže to funguje. Na mňa pôsobí film už mierne retro a asi som ho nemal pozerať so slovenským dabingom, pretože ten sa vždy musí pochváliť príšerným zachytením detských postáv. Spev Elijaha Wooda prekročil mieru akejkoľvek miery znesiteľnosti, pričom verím, že v origináli by som sa nad trápnosťou scény ani nepozastavil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • J.J. Abrams prodal scénář k tomuto filmu za 2 miliony amerických dolarů s původním názvem „The Rest of Daniel“. (Chevees)

Reklama

Reklama