Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (588)

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc, moc, moc hezký film. Inteligentní rozprávka o údělu lásky a nevyhnutelnosti v lidském životě, která chytne za srdce nejen slaďoučkým příběhem s citlivě zakomponovanou sci-fi zápletkou, ale především svou magickou atmosférou osudovosti a jednoduchým, leč působivým a autorsky silným vypravěčstvím. Ve výsledku nepřeslazené, vkusné a moc, moc, moc dojemné. Plus nádherná Blake Lively a věčný sympaťák Ford... 85% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kdyby Adaline sázela, tak má větší šanci být v balíku než být věčně mladá. Ale na druhou stranu, proč nepřimhouřit alespoň jedno oko. Vždyť někdy je fajn opustit své sny, ve kterých létáme, jsme neviditelní, neohrožení nebo věčně mladí jako hlavní hrdinka tady, a jen se dívat, jaké sny se zdají jiným, kteří je převádí na filmové plátno. Navíc se mi líbil Harrison Ford, kterého čas proměnil z dobrodruha Indiana Jonese do role svého prošedivělého taťky z Poslední křížové výpravy .. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který mě okouzlil krásou Blake Lively, jakož i samotným námětem. Zcela originální ten nápad sice není - s nestárnoucí hrdinkou přišel už v r. 1922 Karel Čapek ve své hře Věc Makropulos - ale zpracován je zde podle mě neobyčejně působivě. Divácký zážitek mi sice mírně kalilo obsazení 2 hlavních mužských postav - Michiel Huisman ani Harrison Ford rozhodně nepatří mezi mé herecké oblíbence, a zvláště ten Huisman mi tedy vadil hodně - a stejně tak jsem jako mírně otravný shledal voiceover vševědoucího vypravěče na začátku a na konci - ale jinak jsem z toho byl prostě nadšený a dojatý. Tak hezká role musí být podle mě snem každé herečky a Blake Lively je v ní zcela úchvatná. Už kvůli ní nemohu nehodnotit plným počtem. UPDATE 30.10.2019 - Strašně mě to bavilo i na podruhé, postava Adaline je prostě neodolatelná - mj. kvůli těm výhodám, které jí přinesla její dlouhověkost (plynulé ovládání několika jazyků, excelentní znalosti historie...). V tom hereckém ztvárnění Blake Lively je to láska na první pohled, které nejde odolat. Nově mi sice trochu přišlo, že filmařsky to zas tak zdařile natočené není (ve své podstatě je to veskrze klasická romantická látka o tom, jak se v závěru dají konečně dohromady muž a žena, všem překážkám navzdory - tou hlavní překážkou je zde právě ona dlouhověkost, která se nakonec sama vyřeší), a dojem z filmu i dost oslabil nevalný český televizní dabing, v němž jsem to podruhé viděl, a ten finální voiceover je tam vyloženě směšný, ale toto všechno stále považuji jen za malicherné výtky, a osobně na ten film nedám dopustit - už proto, jak moc se mi trefil do vkusu a jak skvělý únik od reality představuje. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval teď o víkendu chytil v Jizeře kouzelnou rybku, padlo by první přání na to, aby byla Blake moje věčně mladá a druhým přáním bych zařídil, aby to nevadilo dalším. Trojku bych pak prodal a koupil za to Blake letenku. Nemůžu psát nic o filmu, protože pokaždé, když se usmála a já se jí podíval do očí zapomněl jsem, že sedím v kině a přede mnou je jenom plátno. Sice se časem budu muset smířit s tím, že spíš někdy sbalím to plátno než Blake, teda pokud nechytím kouzelnou rybku číslo dvě ovšem. Zážitek mi ale zůstane napořád, a to nejen z pohledu na Adaline, ale i díky vkusné romantice, vyvedenému humoru a - světe div se - dobrému Fordovi, přičemž nemám na mysli auto. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Navždy prcatelná Blake Lively a její nekončící patálie s největší noční můrou všech žen přes 30. Trvale pevná vagína, pleť jemná jak dětská prdelka a perfektní postava bez jediného výdeje energie na její udržení, to vše garantováno navždy. Otřesný horor! Musím se přiznat, že jsem od toho čekal uslzenou pseudoromantiku určenou pro odrostlé lolity s roky zaschlým poševním sekretem na kalhotkách ze zesnulého Stmívání, které se ve svých čerstvým dvaceti cítí jako dosluhující stařeny, naprosto neatraktivní pro dystopický průmysl, kterým tento retro filmeček bude chtít ukázat naději, cestu a poselství, že věčné mládí a krása stojí za naprostý hovno a ta celulitida, křečové žíly, vrásky jak prase, strie, mizející ovulace a konečná menopauza, je pomyslná třešnička na dortu života každé hrdé ženy. Kupodivu přesně takový film nakonec i byl. Jsem přirozeně citlivý a chápavý chlapec (zájemkyně o nezávazný sex se mi mohou ozvat v poště) s pochopením pro každou ženu a její pětihodinové vylévání srdce ohledně stupidních malicherností, ale ty emoce šly úplně mimo mě a právě na nich by to zřejmě mělo celý stát. Jestli to bylo díky mizerným výkonům, mizerné režii, nebo to bylo naprosto skvělý a já jsem jen kreténský ignorant bez vkusu, to nechám na zdejší erudovanější "filmové kritiky". Z námětu se dalo rozhodně vytřískat víc, pokud ne víc, šlo to minimálně zkrátit o 30 minut a hlavně ústřední postava, která měla přes století zkušeností a dokonce věděla, který boxer kdy koho ojel ve třicátých letech a dokázala udělat blowjob několika světovými jazyky, nemusela mít rozhodovací schopnosti té zmiňované lolity sledující zmoklé polonahé vlkodlaky v lese. Blake Lively možná není prcatelná navždy, ale v tomto filmu ještě rozhodně ano, takže výhradně díky ní 59%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Blake Lively si musela pre každé zobrazené desaťročie osvojiť odlišný spôsob vyjadrovania – v tom jej pomohla uznávaná hollywoodska trénerka dialektov, Elizabeth Himelstein, ktorá pracovala aj s Nicole Kidman pri filme Návrat do Cold Mountain (2003). (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Hoci sa filmu odohráva v kalifornskom San Franciscu, filmári pracovali výlučne v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Film sa natáčal od 10. marca do 5. mája 2014. (MikaelSVK)
  • Pôvodný scenár J. Millsa Goodloea uvádzal ako dejisko filmu New York, ale autor neskôr zmenil miesto na San Francisco, pretože si myslel, že to má pre film vhodnejšiu atmosféru. (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama