Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál o cestování časem. Ze začátku kvalita jednotlivých dílů sice kolísá, ale od nějakého 7. dílu to nabere úžasné tempo a už je to jenom lepší. Kevin McKidd je navíc dostatečně charizmatický, takže seriál utáhne. Je proto škoda, že byl seriál po 13. dílech zrušen. Byl tu totiž potenciál alespoň pro jednu sérii a navíc to nemělo ani pořádné zakončení. I tak ale tahle malá seriálová jednohubka potěší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +nejchytlavější úvodní melodie jakou znám, hodně moc charismatický Kevin McKidd, výborní ostatní herci, především pak Moon Bloodgood a Reed Diamond, skvěle vyprávěné, chválím námět a velmi inteligentní scénář bez chybiček, svět (příběh), který má ještě co vyprávět -má to jen jednu řadu a jen 13 částí, to je největší mínus tohoto seriálu/// Mám rád sci-fi. Zbožňuji cestování v čase. A tento seriál mi nabízí vše po čem toužím. Každý díl mi nabídl obrovskou dávku napětí a zajímavých zvratů či nových překvapení. Nikde nenajdete žádnou vatu, nebo tzv. hluchá místa. Nikde si scénáristé nemuseli vypomáhat berličkami aby zachránili nějakou díru v logice. Možná někdo kdo bude chtít si do něčeho rejpnout si najde něco, ale to já nejen že nechci, příjde mi že ani nemusím. Chválím tvůrce, herce, scénáristy že dokázali z tohoto námětu vytěžit tak moc. Jen je opravdu škoda, že to ukončili. Nevím proč ale vím že je to škoda./// Celkem 96%/// ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Který idiot zatrhnul tento seriál? Neřvu proto, že si mi "strašně" líbil, ale dovolím si ho posoudit v záplavě všemožných sraček natahovaných donekonečna typu Prison Break či Heroes, že je filmově velice kvalitně natočen, herecky skvěle zvládnut (zejména McKidd a Moon Bloodgood) a příběhově naprosto brilantně promyšlený. Takže, ještě jednou, který idiot? ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Co to jako zase mělo bejt?!?! Myslím ten konec. To se zase sešla banda průměrně nadaných scénáristů bez koulí a trochy potřebné invence a spíchla průměrný seroš, jenž ke konci ždímal 100x vyždímanou plínku a snažil se z ní vymáčknout ještě poslední zbytky moči. Samozřejmě konec ala vymysli si svoje vysvětlení. Jděte už vážně někam. ()

icoico 

všechny recenze uživatele

velice dlouho jsem se nemel k tomu shlednout tento serial. odrazovalo mne hlavne to, ze byl zrusen, takze i kdyby se mne pripadne libil, tak bych nakonec nutne musel byt zklaman. az kdyz uz nebylo na co koukat, jsem to zkusil a prekvapilo mne to. hlavny motiv navratu do minulosti neni nic noveho, i forma se podoba Tru Calling, i to finalni zduvodneni priciny navratu neni moc presvedcive, ale... ale zpracovani je vice nez dobre! vsech 13 dilu si udrzuje prekvapive napjatu atmosferu, coz je uz temer nadlidsky vykon scenaristu, protoze vetsina dilu je uzavrena a nema souvislost s hlavnym pribehem sezony a priznejme si to, koho zajima pribeh, jak se z gamblera stane sef centra pro pomoc chudakum :-) dokonce tech 13 dilu je tak akorat. presne tolik, aby tema vytezili uplne do mrte. vse, co by jste od casovky cekali, tam je. zmena budoucnosti nevhodnym zasahovanim do minulosti, setkani sam se sebou, klasicky Back to the future motiv (napravovani pokazeneho prvniho rande), moznost zneuzivani cestovatelu vladou a dulezitost utajeni, motiv z The Butterfly Effect, nostalgie starych casu (projevy v TV, obleceni). A velice pekny (a originalni) motiv setkavani dvou cestovatelu z ruznych dob. dalsim bonusem je hlavny hrdina, ktery sice neni moc sympatak, ale presne odpovida charakteru hlavne postavy. zaver - i kdyz to zrusili, prvni sezona stoji za shlednuti, DOPORUCUJI! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • V devátém díle můžemu u Vasserů doma vidět v televizi běžet Futuramu, kterou sleduje jejich chůva Marta. (Pumiiix)
  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)

Reklama

Reklama