Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (247)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne niečo. Videl som už veľa nasieracích filmov, filmov o týraní detí aj filmov o bezbrehej nespravodlivosti. Väčšina z nich bola naozaj skvelých a už som si myslel, že ma pri tejto téme nemôže nič prekvapiť. No ale kde sa vzal, tu sa vzal, prišiel si nejaký pán Hwang, ktorý mi dokázal, že pomyselné hranice kvality sa stále dajú posúvať smerom nahor a že je stále čím prekvapovať. Jednotlivé scénky sú emočne vypäté, pocitovo brilantné a pri násilných scénkach totálne na hrane, nič pre zdravý rozum. Naozaj si nepamätám film, kde by som videl v rámci násilia na deťoch niečo tak odporne podobné. Hrozné čo i len pomyslieť, že sa takéto hrôzy naozaj stali a je vážne naivné si myslieť, že sa to už nedeje. Ľudia sú schopní tých najväčších špinavostí, žiaľ často pod vlajkou cirkvi a falošnej dobrosrdečnosti. Miesto toho, aby chránili, tak páchajú takéto zlo. Jednoducho, snímok je o veľkej nespravodlivosti a hneve nad vlastnou nemohúcnosťou s tým niečo urobiť. Kto potrebuje rýchlo zvýšiť krvný tlak tak smelo do toho. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pán riaditeľ nemôže zneužívať deti, veď je to dobý kresťan! Hrozne ťažko sa mi hľadajú slová, ktoré by vyjadrili silné pocity, ktoré vo mne film vyvolal. Všeobecne sú snímky zaoberajúce sa súdnym sporom veľmi silné a emotívne vypäté. Kde sa však divákove emócie dostanú pri sledovaní procesu ohľadne sexuálneho zneužívania a týrania detí? A kde sa dostanú ak sa jedná o postihnuté, a už tak osudom ťažko skúšané deti? Juhokórejci si vzali na svoje plecia obrovské bremeno. Až odporne skutočný príbeh, ktorý pohne hádam každým. Bravúrne herecké výkony, chladná atmosféra a výborná hudba dokresľujú príbeh plný krutosti a neprávosti. Samotné scény týrania či zneužívania vo mne doznievali ešte dlho po projekcii. Zvrátene nádherný klenot. Moja "hviezda navyše" za skutočný príbeh sa nedostala ani k slovu. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Pocity presne také isté a možno ešte horšie ako po dopozeraní The Whistleblover. Absolútne nedokážem pochopiť čo sa to deje a prečo sa to deje a kde sa to v nás berie. OK ten čo to robí je postihnutý ubohý chudák, ale čo tí ostatní naokolo tomu sa nedá povedať ani, že je to zverstvo, pretože ani zvieratá nie sú niečoho takého schopné. Veľmi dore natočený mrazivý film, ktorý by som doporučila každému, kto má pocit že svet akolo neho je ok. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Asi třetí film (nevěřte mi), který mi bez tlačení na pilu několikrát vehnal slzy do očí, bez mučení přiznávám. Velice silná látka, která více či méně kritizuje veškeré současné neduhy moderní společnosti od odcizení rodiny, přes justiční systém až po úplatkářství. Hlavním tématem je však zneužívání dětí, které je vykresleno až děsivě realisticky a opravdově. Výborně prokreslené postavy, hlavně morální dilema hlavního hrdiny, který se zpočátku chová jako srab a váhá mezi spravedlností a životní jistotou. Nejen Korejci prostě melodramata umí podat tak působově. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe opet nesmirne pusobive nove korejske drama, ktere se mi porad nedari dostat z hlavy. Mel jsem na tento film referat ve skole kratce po jeho korejske premiere, takze jsem vedel, co me ceka, az si to pustim. Nejspis proto mi to trvalo tak dlouho, nez jsem nasel tu spravnou naladu pro tenhle emocionalni granat. Citil bych se mnohem lip, kdyby to nebylo podle skutecnych udalosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama