Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mam rad drsny Britsky akcni kriminalky a tento film mi to opet potvrdil nema to sice zadnej genialni pribeh ale podobne jako napriklad Welcome to the punch sazi tenhle film na syrovost a uveritelnost rozpocet asi buhvijakej nebyl ale nevadi akce je slusne natocena a je ji dostatek ja jsem spokojen vim co od podobných snimku ocekavat a tady jsem to doslova a do pismene dostal ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných francouzských a italských kriminálek a také toho, že tenhle žánr vždy uměli lépe Angličané ( i v literatuře), než Američani.Pozvolný rozjezd pomalu nabírá obrátky. První výrazné zrychlení je při honičce lupičů, kdy ještě tým drží celý pohromadě. Další adrenalin se pak dostaví v závěru. Člověk si při tom uvědomí, jak jsou současné automobilové honičky drsné, jak auta sviští maximální rychlostí a jak se při ní mohou honění i honiči zabít. Výborná hudba (anlická, že...autor je Skot) je v pomalých scénách táhle neklidná, při akci se řítí jako lavina šutráků. Londýn je snímán především jako futuristické město budoucnosti - mrakodrapy, sklo a ocel. Drsné místo, kde se odehrávají drsné příběhy. Pomsta chutná sladce! ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Britská kriminálka lehce oděná do amerického hávu. Klasicky drsná, akční se skoro předvídatelným koncem, ale napětí tomu rozhodně nechybělo a já se vůbec nenudila. Nesmrtelný a neprůstřelný drsoň v džínách s bílejma botkama Jack Regan v podání Raye Winstonea mně svým způsobem chování silně připomínal sympaťáka a hlavní postavu Michaela Chiklise ze seriálu Policejní odznak. A Damian Lewis, můj největší tahák na tenhle film se tam jen párkrát mihnul, hodil do placu jednu nebo dvě věty a zase zmizel. Tak to bylo moje velké zklamání. Jinak jsem byla moc spokojená a těch pár smítek smetu klidně ze stolu. Za podívání to stojí, ale druhá projekce už mně taky nehrozí. Ta trojka je lepší a je docela možný, že to časem zvednu o tu jednu hvězdu nahoru. A taky že to zvednu, protože po zhlédnutí filmu Patrola na mě tenhle film udělal rozhodně lepší dojem. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Luxusní Britská kriminálka, která je doprovázená skvělou akcí a neskutečným humorem. Když jsem si film pouštěl, ani jsem netušil, o čem vlastně je, odkládal jsem ho, ale ani nebylo proč, protože jsem se královsky bavil. Námět je fakt dobrý, zpracování nemá chybičku, příběh je luxusně vygradovaný. Co se týče akce, je skvělá, působí realisticky, drsně, 2 souboje, 2 honičky a zbytek se střílí. Herecké obsazení, Ray Winstone je fakt borec, neuvěřitelně to tam kosí, O Benovi Drewovi platí to stejný, úplně žeru typ takových drsných poldů, kteří si stojí za svým, zbytek je slabší, ale jsem i tak spokojen. Kamera a celkově technické zpracování skvělé, akce přehledná a hudba fajn. Nesmím však zapomenout na ten humor, neskutečný komba do sebe parta poldů kosí, Winstone si sám ze sebe dělá prdel, směje se svému břichu, takhle to má vypadat! A jak jsem říkal, příběh je luxusně vygradován, Winstone se dostane na moment do vězení, spoustu věcí divák nečeká, kam se serou sračky s Bondem. Parádní prostředí, ve kterém se akce odehrává a ejvíc mně potěšilo, že konec působí dost otevřeně a možná se najde ještě něco, co by se dalo pochválit. // Akce mohlo být víc, ale to není zas takový zápor, soubojů je bohužel málo, ale cajk, no to je tak asi všechno, co bych vytkl, občas působí moc předvídatelně, někdy Winstone a Ben nejednají, dle mých představ. // Filmu není co vypíchnout, všechno šlape ve skvělém tempu, příběh je fakt parádní, vážně jsem nepočítal s tím, že mně film bude tak bavit, to je tím, že poldové jsou drsní, s nikým se neserou a sami ze sebe si dělají prdel. A ještě něco, Paul Anderson, který hraje hl. záporáka mi připomíná Kata z Prago Union :D, doufám, že bude cvajka. 10/10! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Britská akční pecka, které dnešní americké produkce nesahají ani po kotníky. Stará škola se tu míchá s novým přístupem, krásně přirozeně v slušném příběhu jedné speciální jednotky. Ray Winstone má panděro, ale charizma ultimátního borce z něj přímo sálá. Hayley Atwell je dokonalá. Fandy HOMELANDU potěší v několika scénách Damian Lewis. Konec nebrání vzniknutí dvojky, tak doufám, že se dočkáme. P.S: Lepší než PUNCH. You're nicked. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno