Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Speciální londýnská policejní jednotka a recyklace všeho možného za posledních několik let. The Sweeney je šíleně neoriginální policejní akcí, která však dokáže pobavit, nabízí slušnou atmosféru a spád. Ne že by to bylo kdovíjaký zázrak, nicméně v dnešní konkurenci i tohle stojí za to ocenit. V rámci letošního roku jedna z nejsvižnějších oddychovek. [75%] ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tvrďárna jak sibiřský beton. Při vzpomínce na úporné tahání kačera, nahazování motoru na trojkolce a absolutoriu v oboru žabí anatomie to musí být v teple a bezpečí obýváku učiněné chlapácké adventure. Ve výčtu plochých či chybějících iniciačních technik soudobé civilizace by se dalo pokračovat, ale vrátím se raději k filmu. Tomu v podstatě nic nechybělo, kamera, režie, hudba, zákoutí Londýna i tomhardyovský delikvent se vyvedli, ale nesedl mi dýchavičný Ray Regan. Jsem si naprosto jistá, že na míru šitou roli trestuhodně ukradli Brusi Willisi. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevěděl, jestli to je film o křivých policajtech a jen není jasný, kteří jsou křivější, nebo o policajtech s mottem „účel světí prostředky,“ proti kterým jde ten zásadový „vše musí být podle předpisů“. Funguje akce, funguje thriller, i když bych uvítal zamotenější děj. Těžko se hledá zalíbení v hrdinech; v podstatě má film jen menší a větší záporáky. Líbí se mi, že nikdo není nesmrtelný, to u akčňáků vždy nebývá. Hudba je parádní, trochu kopie Bournea a Inception, bez ní by byl film poloviční. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 9 | humor 0 | akce 7 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Teda takovou syrovou (fyzickou i psychickou) řežbu jsem od Anglánů vážně nečekal. Už první scéna mě vyloženě nadchla, když policejní komando projelo zdí a začalo zločince řezat baseballkami. K tomu se přidal špičkový scénář a parádní závěr, takže za mě naprostá spokojenost. A těch 68%? To teda jděte do prdele! 95% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MY JSME SWEENEY TY ZMRDE! JSI ZATČENEJ!..... /// Jejich metody a způsoby jsou problematický a dělaj věci, vo kterejch si vostatní policajti můžou nechat jenom zdát … (ho ho hó… tak to jste asi neviděli kapitána Nascimenta. Nebo komisaře Cluosea!). Tvrďáci, všichni drsnější než Chuck Norris, jen jim chybí jedno – charisma (kromě tý holky…). Ty čuráku, dyť ti nevěřím ani to šukání! (počkej dyť si říkal, že vona ... No jo furt, jí to věřím…) Koho zajímaj ty jejich kecy? Chci vidět akci, napětí…. a místo toho – jednotka, která by nechytla ani hovno. Trapárna, která mě přivádí k smíchu (jak říkám, nechytěj ani hovno a ještě z toho dělaj drámo!). To ste kurva nikdy neviděli normální film? Tady de jen o vyplnění nekřesťansky vobrovskýho filmovýho prostoru bezpohlavním dějem a hrou na elitní policajty a geniální bandity. Tohle by mohlo trvat celej den a nic normálního by nikdo nevyplodil. A finále? To určitě. Chcete natočit béčko? Učte se u Frantíků! A teď mi dejte mi nůž, jdu se voběsit do rybníka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou televizní sérii jsem neviděl. 2.) Mám předplatný na XXX stránky ,,Old Man + (kdokoliv)“. 3.) Miluju speciální policejní jednotky. S některejma i spím… 4.) Thx za titule ,,KeeperX“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno