Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

santiamén 

všechny recenze uživatele

I díky zdejšímu hodnocení jsem počítala s obvyklým standardem BBC. První díl atmosférou navnadí, ale postupně seriálu dochází dech a sklouzává do jakési dobové telenovely. Herecké výkony výborné, výpravě se klasicky nedá nic vytknout, ale po Sherlockovi jsem už asi namlsaná a očekávám důmyslnější kriminální zápletku. Ta je v Ripper Street asi nejslabším článkem. Nakonec neurazí, nenadchne. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Po slušné a atmosférické první polovině série byla ta druhá o dost slabší. Seriál upadl do stereotypu a nedokázal se z něj vymanit. A taky má jedno z nejslabších finále, jaké jsem poslední dobou viděla. Přesto se pořád jedná o nadprůměrnou podívanou. Jen je nutno brát s velkou rezervou doktora Jacksona, geniálního znalce všeho, který by hravě strčil do kapsy většinu dnešních forenzních odborníků i s moderními laboratořemi. Hodnocení 3,5 * zaokrouhluji (zatím) směrem nahoru. Uvidíme co s tím provede druhá série. A po druhé série snižuji hodnocení, protože se dostavilo zklamání. Podivně šroubované a rádoby filozofické dialogy o ničem, změny charakterů bez výraznější motivace (Reid se chová jako debil) a náměty jak z učebnice politické korektnosti. Děkuji, nechci. P.S. Fanoušci Game of Thrones ocení několik herců ve vedlejších rolích. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nádherný seriál, ktorý má všetko to, čo by podľa mňa správny seriál mal mať. Vzťahy, napätie, tajomstvá a zaujímavý vývoj, dávajúci priestor pre uvažovanie a ďalší rozvoj jeho potenciálu. Hneď v počiatkoch ma očaril najmä vizuál a výprava odohrávajúca sa vo viktoriánskom Anglicku s krásnymi dobovými freskami danej éry. Najviac ma však fascinovalo to úžasné a veľmi premyslené zasadenie skutočných postáv a príbehov do deja, ktoré ešte viac podtrhávali jeho dobovú uveriteľnosť a veľmi zaujímavým spôsobom nám ukázali život, názory a postoje ľudí v danej dobe. Takže okrem kriminálnych zápletiek sa pre mňa stal aj štúdiou doby a ľudí, čo je hodnota, ktorú pri filmoch či seriáloch dokážem najviac oceniť. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Naprosto peckoidní záležitost. Zatímco první řada se místy táhla, dvojka už pořádně přitopila pod kotlem a jednalo se o zábavu od začátku do konce. Tvůrci skvěle míchají kartami osudů všech hrdinů a pořádně potěmňují - někteří se vrací do světla (Drake), jiný ukazují, že dokážou být pěkní parchanti, když přijde na věc (Reid, Susan) a jiní nalítnout (Jackson). Taky pokládá otázky, kdo jsou policajti? Kde je hranice mezi policajtem a zločincem? Protože tohle byla drsná doba, kde se drbani mlátili obuškem na ulici anebo jim při výslechu rozkřápli hlavu o mříže cely. Bude zajímavé sledovat, zda se tohoto tématu budou tvůrci držet i v další řadě. Jedinou věcí na škodu je, že hlavní linie byla u druhý řady trochu slabší. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Můj komentář bude částečně kopírovat slova uživatelky Nevady. Začátek série, byť s mírnými výhradami (přílišná překotnost) byl dost atmosférický a zajímavý. Ale tak od šestého dílu přibývalo stále více "fot t chell" momentů, případy byly stále podivnější a chování některých postav bylo na pořádnou ránu do palice. Reid byl ze začátku sympatický, pak se čím dál víc profiluje jako trouba, bordelmamá svým zarputilým výrazem nabývá podoby árijské uctívačky ohně, doktor svou "genialitou" připomíná ožralého Spocka a zdá se, že co londýnský sirotek to Žid. Dávám poněkud zklamané 3* s nadějí, že se to třeba příště zlepší. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V epizóde s názvom "A man of my company" spomínajú, že pri jednej obeti vraha nastal rigor mortis (posmrtná stuhlosť) za menej ako 10 hodín po vražde. Kapitán Jackson (Adam Rothenberg) to odôvodní tým, že vo vode pri nízkych teplotách môže rigor mortis nastať okamžite. V skutočnosti však pri nízkych teplotách nastáva až po približne 4 dňoch. Naopak, pri vysokých teplotách nastáva už v priebehu pol hodiny. (Carol Pifková)
  • Ve středověku byl ergotismus znám jako „svatý oheň“ nebo „oheň svatého Antonína“, protože mniši Řádu sv. Antonína byli zvláště úspěšní při léčbě této otravy. (Epistemolog)
  • Potrat Lucy Eamsovej za pomoci rastliny Pennyroyal, lúpež, pri ktorej bol použitý chloroform (alebo éter), výbuchy pomocou kyseliny pikrovej a kontaminovaná múka antimónom sú historicky presné. Naopak historicky nepresné sú lobotómia v "The Good of This City" a intoxikácia amfetamínmi. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama