Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak bol na niečo dobrý remake Carrie, tak na to aby som spätne docenil DePalmov originál. Tento remake je inak totálne spackaná fušerina. Scenár, konkrétne práca s postavami a ich motivácie, je slušne povedané na úrovni 80s béčka a vôbec neide s dobou. Dnes už proste takéto jednorozmerné naliňajkované charaktery neprejdú. No čo ma sklamalo najviac sú herci. Julianne Moore je nedôveryhodná, no to čo predvádza inak moja obľúbenkyňa Chloe Grace Moretz je na úrovni dedinskej ochotníckej adaptácie. Totálne nezvládnutie role. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Carrie" je literárnym debutom známeho amerického spisovateľa Stephena King. Týmto románom odštartoval v roku 1974 svoju úspešnú kariéru. O dva roky neskôr režisér Brian De Palma natočil výbornú filmovú adaptáciu tohoto horrorového príbehu. Titulnú postavu geniálnym spôsobom stvárnila herečka Sissy Spacek. Remake tohto filmu, ktorý mal premieru v roku 2013, je len bezcenná popkornová karikatúra pôvodného snímku. Roztomilá barbie Chloe Grace Moretz v hlavnej úlohe ako Carrie White je úplne zlá voľba. * ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

Natočit remake je poměrně riskantní záležitost, protože ač chcete, či ne, vždy tu bude originál, který bude lidmi porovnáván. Po Carrie jsem nechtěla, nebo neočekávala, že originál předčí, ale alespoň jsem doufala, že si zachová nějakou důstojnost. Bohužel, jak už to tu mnohokrát zaznělo, tento remake není nic jiného, než mainstreamový horor pro teenagery. Kouzlo knihy, originálu a příběhu se v podání Chloe, ne příliš oku lahodících efektů a scénáře vytratilo. Chloe je zde asi největší kámen úrazu, ačkoliv mi jako herečka nevadí, tady mě vyloženě štvala. Její obličej přes celé plátno, její postoj, chůze, ublížený výraz, nic z toho jsem jí nevěřila. A to už vůbec nemluvím o jejím ''orgasmovém'' výrazu, když něčím pohybovala. Eeeee.. Naopak musím pochválit šílenou Julianne Moore, ze které šel strach a která tvořila většinu atmosféry filmu, i když mě tak trochu mrzí, že nedostala toho prostoru více. Působilo to na mě, jako bych koukala na nějaké teen drama ze školního prostředí, což je škoda, protože se z toho vztahu mezi matkou a Carrie dalo vytěžit nejvíce. Celkově mě to převedení do dnešní doby hrozně vytáčelo a ve chvíli, kdy v průběhu filmu a na plese zazněly pop/disco písničky, můj pohár trpělivosti přetekl. Klidně si nechápavě ťukejte na čelo, ale já jsem z kina odcházela znechucená. Doufám, že už se Carrie nedočká žádného dalšího zpracování, a že se Stephen King po zhlédnutí nepokusí o sebevraždu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to ani trochu strašidelné, ale sleduje se to překvapivě příjemně. Sám se tomu svému vysokému hodnocení divím. Je to tak trochu čtyřhvězdička proti své vůli (nakonec změněno na tříhvězdičku, přotoče ty čtyři hvězdy vysílaly jiné signály, než jsem zamýšlel :-D). Nová Carrie je explicitnější a zhuštěnější, nesnaží se překvapovat něčím, co každý předem ví. Chytré to je, jak jen adaptace Kinga být může - tedy vzhledem k celkové schematičnosti a přehnanosti to nepůsobí nonstop vyloženě debilně, i když přepjatost je teda značná. Nejdřív mi vadilo extrémně přepálené záporáctví osazenstva školy a vlastně všeho, ale kdybych se vydal touhle cestou, musel bych film odsoudit z fleku - takhle ho řadím mezi zábavné jednohubky, které svou zpatlaností pobaví a neurazí... leckdy trochu mimo svůj záměr, kdy se bavím tím, co mělo být strašidelné. Trochu zbytečný remake, v němž potěší leda Kamil Střihavka v roli Julianne Moore, ale opět - rozhodl jsem se tyhle základní potíže přehlížet. 3 a 1/2 ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Já to četl. Je to pěkný a je to krátký. Rozhodně to nepatří mezi Kingovy best of, ale tenhle remake mi nepřijde až tak marnej. Jenom mám takovej malej problém s Chloe. Jestli ona je ta nejkrásnější holka z ošklivince, tak to mi teda poser prsa. V hlavní roli jsem čekal nějakou kříženkyni buldozeru s pitbulem a ne rákosku, která se celej film snaží bejt hnusná, což se jí ani za peklo nedaří. Pro nezaujaté uživatele, kteří zapomenou, že viděli Palmu, žádný problém. Navíc, paní Moore je fakt hustá kudlanka. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Filmovým světem kolovaly před premiérou zvěsti, že by Carrie měla být promítána v kinech IMAX. IMAX ale na Facebooku prohlásil, že nic takového v plánu nemá. (Cheeker)
  • Carrie White (Chloë Grace Moretz) se narodila 21. září, stejně jako autor předlohy Stephen King. (Gerron)
  • Na konci traileru je napsáno "Call Carrie" a telefonní číslo 207-404-2604. Číslo je součástí virální kampaně. Po jeho vytočení si můžete poslechnout Carrie a při druhém zavolání i její matku. (Misule11)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama