Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice silná a téměř doslovná adaptace snad nejlepšího Batmaního komiksů, jaký jsem kdy četl. Komiks byl opravdu úchvatný, nabitý emocemi, plný šokujících událostí a zvratů, a tenhle film to všechno má, fakt se to podařilo skvěle převést na plátno. Navíc to má vynikající dabing, Soukup opravdu válí a animace je jak jinak vynikající. Všechno funguje tak jak má, opravdu je to jenom jako rozpohybovaný komiks, který je ovšem o něco málo lepší. Jinak je to ale docela brutální, fighty jsou skvělé a líbí se mi, jak tady Bruce Wayne prostě všechny masí. Tempo je vysoké, rychle to utíká a psychologická sonda do Batmanovy duše je tuze povedená. Druhá část bude jistě lepší, ale i tato je za plný počet, protože mi to prostě přijde lepší než jakákoliv epizoda z Nolanovy trilogie, a to je vskutku co říct. Naprostá povinnost pro komiksové fanoušky. 100%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je pro mě nepochopitelné, že zatímco všechny stylem nezaměnitelné batmanovské příběhy, které se o pár let později dočkaly animované adaptace (Hush, Gaslight), jsou upravené, zkrácené a vůbec v pointě pozměněné, Millerova vstupenka mezi komiksovou elitu je místo toho přepsaná otrocky, téměř až úsměvně. Má v sobě sice dostatečně temného titulního hrdinu i perfektní linku s Dentem, ale velice často vypráví skrze reportéry na televizní obrazovce, což mě opakovaně vytrhávalo z tempa už v předloze a ve filmové podobě tenhle postup bohužel ani nedává smysl. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten plakát vypadá tak nadějně, temně rytířsky, ale skutečná animace je úplně o něčem jiném. Je to trapná dětská omalovánka s hrdinou, kterej se prsí nadrozměrnou muskulaturou a kosí zlo jak když někdo kosí do záchodu po požití nadměrného množství chlastu. Vůbec z toho nejsem nadšenej, ale myslel jsem si, že to třeba zachrání příběh. Nezachrání. Jenom se to ohání jmény jako Harvey "Two-Face" Dent, komisař Gordon plus nějaká další, ale je to jenom jakási slepovánka slepenců, která nedrží. Taky se tam "vyvine" nová inkarnace Robina z nějaké pubertální pipky, která má najednou neskutečné fyzické schopnosti (salta, skoky, bušení do lidí). Batman samozřejmě všechno přežije a všem kulkám se vyhýbá jak při vybišce, jak kdyby to nebyl žádnej problém. Jasně, je to animák, asi míněnej hlavně pro děcka, ale i tak je to odfláklej kus, kterej si nezaslouží nějakou extra pozornost. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Oficialní text distributora se čte opravdu moc pěkně, ale s filmem jako takovým nemá nic společného. Jen snad první věta jakž takž sedí. Film je opravdový průměr, pohnutky batmana slabé, zápletka mizerná a záporák vyloženě k smíchu. Jelikož nejsem fanda Anime, netuším jak moc kvalitní provedení bylo v tomto filmu... Mě ale nijak neuchvátilo. Takže hodnotím za 3* vyděl jsem totiž filmově slabší průměr a jen proto, že je to batman a nebo, že je to komiks nebudu nadhodnocovat. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavá sonda do duše stárnoucího bojovníka proti zločinu, na druhý pohled (alespoň pro mě) poměrně pomalu plynoucí animák, který se snaží nabídnout hlavní postavu s propracovanou psychologií, ale ne vždy se mu to úplně daří. Obecně snaha o filozofování a sociální podtext zůstává na půl cesty. Pokud jde o akční složku, ta je spíše průměrná než a bez ohledu na to, že se ve filmu objevují Two-Face a Joker, chybí výraznější záporák. Ve srovnání s jinými animáky věnovanými hrdinům od DC, jsem se u tohoto docela nudil. 5/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Postava doktora Bartholomewa Wolpera má na sebe tričko s logom Supermana, ďalšieho superhrdinu zo stajne DC Comics. (BlackTom)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama