Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší adaptace komiksu. Nolan z ní ve svých filmech vytěžil maximum, ale pořád zůstává v Millerově stínu. Druhá polovina NÁVRATU TEMNÉHO RYTÍŘE vytahuje žolíka z rukávu. Mrazivá a brutální konfrontace s vysmátým magorem v tunelu lásky je snad ještě lepší než epické finále s mužem z oceli. Akční sekvence jsou samozřejmě delší než v knize a je lahůdka je sledovat. Tolik lidí jsem připravil o život tím, že jsem tě nechal naživu. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Po průměrné první části je Part 2 pravou kompenzací toho, čeho jsme se od Nolana v Dark Knight Rises nedočkali. Z Arkhamu se totiž dostal Joker, čímž se stal Gotham ihned o něco temnějším. Aby toho nebylo málo, objevuje se na scéně i Superman. Kdo by čekal, že letí Batmanovi na pomoc, ten by se mýlil. Clark Kent totiž pracuje pro prezidenta USA a tomu se nelíbí vzrůstající nepokoje, které jsou připisovány právě Batmanovi. Jestliže první část žádné větší vzrušení nenabídla, utěší nás v té navazující hned dvě velkolepá finále, z nichž zejména to se Supemanem v akci předčí leckterý velkofilm. Byť tvůrci zcela nepochybně stojí na straně netopýřího muže, je to souboj opravdu na krev. Výsledný dojem tak kazí pouze laciná válka se Sovětským svazem, která tomuto komiksu poněkud ubírá na vážnosti. Batman: "No more! All the people I've murdered...by letting you live." Joker: "I never kept count." ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu přibylo řežby a nereálnosti, takže to bylo místy skoro až otravné. Překvapuje mě, že právě tahle část je v žebříčku (co tam vlastně kurva dělá?), protože mi přišla o kus horší než ta první. Pořád se na to dobře kouká a nenudí to, ale na 86% celkového hodnocení to není určitě. 70% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Mozna jeste o chlup lepsi nez prvni cast. A spolu tvori dokonaly na sebe navazujici celek. Z mutanti armady se stali Sons of Batman a verejne mineni se obraci stale vic proti Batmanovi, ktery sice vyresil jednu hrozbu, ale zpusobem ktery se lidem moc nelibi. Navic se Joker rozhodl, ze by konecne mohl svetu rict, jak to ma s Batmanem on sam... Druhy dil je opet brutalni a mrtvolami se nesetri. Je to syrovy thriller zasazeny do obdobi studene valky. A zatimco si Batman dava posledni rande s Jokerem v Tunelu lasky, Soveti se pripravuji ukazat Americanum, kdo ma vetsi kanon. A pekne zamichaji s predstavami o sporadane amer. spolecnosti... Skvela story o tom, jak nekdy nestaci "pouha demokracie", a jak moc je v nekterych chvilich potreba neceho jineho...silneho vudce. Bohuzel to dlouho nechape ani nova komisarka, ani sam Superman, ktery je ve sve naivite pohou loutkou v rukach bezpaterniho prezidenta. A tak ho ceka osudove setkani se svym pritelem i sokem v jedne osobe. A zatimco si Oliver Queen alias Green Arrow chysta svuj sip, vse se riti k epickemu zaveru... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Neobjavili v Millerovej predlohe netušené, ale prečítali ju s pochopením a natočili s citom pre všetky jej nadčasové pozitíva. Pri Pánovi much som komentár zakončil otázkou "Záslužné?", pri seriály Jonathan Strange & pán Norrell skonštatovaním že "v tomto prípade sme nič iné nechceli"... s Temným rytierom je to niekde medzi. Ale keďže sa pohybujeme na poli v prvom rade zábavného žánru, tak štyri hviezdy bez váhania! (nehovoriac o tom, že ak si spomeniem, ako sám Frank Miller dokáže przniť svoje vlastné diela, či sa na ich prznenie prizerať, mám chuť dať 5* a otrepať mu túto akokoľvek doslovnú adaptáciu o hlavu so slovami: "Takto sa to robí, keď už sa musí, ty ambiciózny tupec!") ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama