Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 5
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 5

Recenze (256)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přitažené za vlasy? Dost. Plné nelogičností a scénáristických děr? No jéje. Jenže je tu jedno velké ALE, pod kterým se skrývá napětí, nejistota a herecké obsazení, které výše zmíněné neduhy nejen vyrovnávají, ale po většinu času na ně dávají zapomenout. Hlavně ta všudypřítomná podezřívavost, kdy si múžete být jisti snad jen postavou Kevina Bacona. Jinak může být členem Purefoyova kultu prakticky kdokoliv. Navíc mě překvapilo, že tvůrci byli ochotní obětovat postavy, do kterých by to člověk neřekl. Obyčejně se i nezkušený divák trefí do toho, kdo zaklepe bačkorama, ale tady to neplatí. Bacon a Purefoy zahráli výborně a charizmatičtější je, pro mě překvapivě, v tomto případě Bacon. Nezaostávají ani další herci ve vedlejších rolích, dá-li se to tak nazvat, v čele s Shawnem Ashmorem, kterému role agenta FBI překvapivě sedla. Šťouralové ať se radši nedívají, já k nim díky Bohu nepatřím. Alespoň v tomto případě ne. 85% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilotní epka je jedním rozřezaným slovem prostě T-H-R-I-L-L-E-R. Kdokoliv bude tvrdit, že čekal, jak těch prvních 40 minut skončí, tak jednoduše kecá. Bojím se následujícího progresu, ale asi to bude sranda. Bring it! Po sedmé epizodě už je víceméně jasné, že jde seriál (scénář, hlavně scénář!!) po hlavě do prdele. Jsem "zvědavý" na season finale. 1. sezóna: Jo, tak jsem to přetrpěl. Z recenzentských povinností - nic víc, nic míň. Donekonečna nastavovaná kaše plná dementních zvratů a útrpné hry na kočku a myš. Bavilo mě to pár dílů. Dál už je to katastrofa. A ten nastavený konec? Šílené. Těšte se na znetvořeného Carrolla na vozíčku v druhé řadě! ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon, pilot a první díl mě navnadili a budu se každopádně těšit na další pokračování. Joe v pilotním dílu říká Ryanovi:"Mám hodně překvapení, které na tebe čekají", tak uvidím, jestli se mně The Following dostane pod kůži i když o seriálu říkají, že bude patřit mezi nejděsivější. Po prvním dílu to hodnotím slovy, které pronesl Shawn:"Zvládnu mrtvé lidi. Ale když někdo zabije psa šílím." Tak jsem na tebe Ryane, Jamesi, Shawne a Natálie moc zvědavá. - jsem po třetím dílu a i když je mi to moc líto, tak jsem přece jen očekávala něco trochu jiného. O překvapení tam sice nouze není, ale jsou to spíš naprosto nereálný a nevěrohodný šoky, nic víc. Škoda a tolik jsem se těšila. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Po pár dílech jsem zatím vzdal. Možná si ale počkám, až seriál ukončí (snad to nebude dlouho trvat), a pak zbytek dokoukám. Výborný Bacon, velmi dobrý Purefoy. Jinak je to ale hrozně nastavované - nemám rád detektivky, v nichž se noví a noví spiklenci vytahují jako králíci v klobouku, když je potřeba diváka v (zdánlivě) nevyhnutelné situaci vypravěčsky překvapit. Občas mi připadalo (viz obklíčení na farmě), že by se seriál mohl spíš jmenovat "To jste nečekali, co?" Trochu jako Ctihodný občan. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pol série mi stačilo. Nebolo to zlé, ale ani nijak špičkové. Kľudne to mohlo skončiť aj šiestou epizódou a nikto by nič nemohol povedať. Chválim výber herečiek, najmä na Natalie Zea sa dajú oči nechať, Maggie Grace ale veľký priestor nedali. Bacon je zas presný opak, omen nomen, taká pokrútená slanina, keď ju hodíte na panvicu. Herecky to tu ale jednoznačne potiahol James Purefoy, ktorý keby hral sám, možno by ma ten seriál zaujal viac. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)
  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)

Reklama

Reklama