Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (31)

  • Když Cruchota (Louis de Funès) vyhodí u policejní stanice, má na spodní části uniformy špínu. Ve scéně, kde se jde převléknout, má ale uniformu čistou. (SONY_)
  • Když jedou četníci Christine (Catherine Serre) a Perlin (Patrick Préjean) na motorce, aby ujeli ostatním, tak si v některých záběrech můžeme všimnout, že motorku ve skutečnosti neřídí žena, ale muž, který je za četnici převlečený. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Cruchot (Louis De Funès) sleduje dalekohledem své podřízené Beaupieda (Maurice Risch) a slečnu Makumbovou (Nicaise Jean-Louis), je vidět, že Makumbová má náramek na levé ruce. Když se Cruchot hádá s jeptiškami a pak za ním přijdou jeho podřízení je vidět, že slečna Makumbová má náramek na pravé ruce. (OndrejKW)
  • Spoiler: Matka představená (France Rumilly) zachytí vysílačkou signál od četnic, že jsou v nebezpečí a následně se rozjede. V jednom záběru se s autem překlopí a když opět najede na silnici, tak si můžeme všimnout, že jede v úplně jiném autě. Poznat to můžeme podle dveří, které se jinak otevírají. (SONY_)
  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)

Reklama

Reklama