Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (240)

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veru, veľmi som bol sklamaný týmto filmom. Na počiatku prízemné prdiace gagy, neskôr zlátanina bez ladu a skladu. Poriadnu dávku môjho odporu k tomuto filmu pridal i dabing Funésa Krampolom, ktorý sa ani zďaleka netriafal do replík originálu. Viackrát som postrehol už zatvorené ústa Funésa, kdežto Krampol sa ešte v pohode vykecával. Podľa mňa, tam boli úplne nedotiahnuté charaktery, z ktorých najviac nepodareným bola manželka Funésa .... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Parodie na život a sen o dokonalém světě skrz zelí a sci-fi. Taky jste už ty syntezátorové sci-fi motivy slyšeli v „mimozemšťanech“ ? Možná nemastné neslané, možná na Funese hodně sentimentu a melancholie, nikdy jsem této zelňačce nepřišel na chuť. Společenskou kritiku zvládají Francouzi v jiných filmech lépe, i když připouštím, asi ne tak nevtíravě dojemně jako Louis. Produkce: Films A2 ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Čo je veľa, to je veľa. Táto úloha starnúcemu Funesovi nesvedčala. Paródia postavená na kapustnej polievke a mimozemšťanovi, toto už bolo uletené cez veľmi hrubú čiaru. V čase, keď sa ľudia v kinách bavili na Súboji Titanov či Excalibre, francúzski autori stratili paru a na slávu predošlých Funesových výborných filmov sa nedotiahli. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Scenáristi zjedli asi priveľa kapustnice a vypili ešte viac vína, keď vytvorili niečo takého. Funès ako herec je ešte ok, ale ako scenárista to mierne prepískol s lietajúcim tanierom, chamtivým developerom a dvoma starčekmi. Tie fekálne prvky s intenzívnymi prdmi by boli viac humorné v celkom inej kategórii filmov. Ospevovaný Lábusov dabing som mal možnosť počuť a teda nič moc. Funès gestikuluje, očividne vydáva tie svoje zvuky a z dabingu je ticho. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od hrozného Krampola (nic proti němu, normálně mi nevadí, ale na Funese se prostě nehodí a navíc mě vytáčí to jeho imitování Filipovského), Lábus se role dabéra zhostil na výbornou. Většinu času mě Zelňačka tolik nebavila, vlastně to ani není komedie, ale ten smutný konec zafungoval, snad i kvůli tomu, jak sešle zde Funes vypadá. Ale pocta mu patří, byl to zkrátka jeden z nejlepších komiků filmové historie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama