Reklama

Reklama

Rozbitý svět

Trailer 1

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (189)

castor 

všechny recenze uživatele

Tři sousedovic potvory a jejich agresivní otec/vdovec, postarší pár a jejich duševně labilní dospělý synek a konečně právník Tim Roth a jeho dvě dospívající děti. Jelikož jej opustila manželka, na děti mu dohlíží vychovatelka Zana Marjanovic. Zhruba tak vypadá jedna britská slepá ulička, na jejímž konci stojí tři domy. Každá rodina do (festivalového) příběhu něco přinese, vnímáme vyrovnávání se se ztrátou někoho blízkého, se strachem z neznámého, s vážnou nemocí, s prvními láskami, s dospíváním. Místy těžké minimalistické drama, vždy ale s nějakým příslibem naděje tam někde vzadu. Výsledek nabízí sympatické postavy, zajímavé charaktery, poutavé všední situace. V čele toho všeho je náctiletá Eloise Laurence, vskutku výborná debutantka. Těch pochval je ale víc, třeba směrem k nepředvídatelnosti děje i k tomu, že nikdy nesklouzneme kamsi až k výraznějšímu kalkulu. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Milý a zároveň krutý film o sousedech, z nichž každý je svým způsobem v hajzlu. Věci se jim dějí, nebo jim je dělají ostatní lidé, a jedna událost nebo jeden člověk ovlivňuje osudy dalších. Klubko osudů se zamotává a zase rozmotává. Nevinné mávnutí motýlích křídel, špatné slovo ve špatnou chvíli může způsobit katastrofu, aby pak jiná zdánlivě nedůležitá událost nebo náhoda zachránila nebo zničila lidský život. Nejvíce se svým vyzněním film podobá Americké kráse, i když Rozbitý svět dává lidem kolem větší naději, že svět je místem k žití. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tato ulice byla vždycky docela příjemné místo pro život - všechny rodiny se navzájem znaly, a respektovaly. Ale to se jako mávnutím kouzelného proutku změní, když je mentálně zaostalý syn jedné z rodiny označen dospívající dívkou z druhé rodiny jako ten, kdo ji znásilnil. Její otec chlapce brutálně zbije - a i když je toto obvinění později prokázáno za nepravdivé, vztahy v ulici to navždy pokazí. To vše sleduje jedenáctiletá Skunk, potýkající se svými (rodinnými) problémy, jako je diabetes a nefunkční rodina... Na filmu mi nejvíc vadila jeho roztříštěnost - respektive až příliš mnoho příběhových linií, které s sebou souvisely jen velmi málo či vůbec. A tak zde máme jedenáctiletou holku (btw - prima herecký výkon Eloise Laurence) s diabetem, šikana od starších spolužaček, kdy její chůva randí s jejím učitelem (leč spí s jejím otcem), ona sama prožívá první lásku a do toho všeho vztahy v sousedství (namyšlené kravky vs. mentálně zaostalý klučina). Prostě toho všeho bylo moc, a tudíž žádná z linií neměla tu potřebnou příběhovou hloubku - a mrzelo mne to o to víc, že film měl vskutku fajnové herecké obsazení (Tim Roth, Cillian Murphy). Z mého pohledu trochu promarněná šance.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mark O'Rowe | Hudba: Electric Wave Bureau | Distribúcia: Wild Bunch | Ocenenia: British Independent FA - Najlepší film, VR Rory Kinnear. Spolu: 9 výhier a 16 nominácií || Ťažké, nekompromisné drama, zobrazujúca tvrdú realitu o tom, že i v normálne vyzerajúcom prostredí, za dverami príjemných domčekov môže prebiehať psychologicko-fyzické peklo. Skvelý herci, nevšedný materiál. Až sa to ťažko pozerá - preto nie za 5... 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nákupní seznam, kde si Norris soustředěně obtahuje jednu položku za druhou a na okraj kreslí srdíčka a smajlíky. V pečlivě zvolených okamžicích se pak na jednu z nich zaměří a zakříčí: Koukej, to je bolest! Vidíš! Koukej to je láska! Vidíš! Upravená cestička s umělým štěrkem bolestné lásky, která je alfou i omegou, v závěru eskaluje tím největším klišé ze všech. Návrat z tunelu se světlem už byl na kýbl. Jednu hvězdu za bolest, která je skutečně skutečná. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (3)

  • Britský spisovateľ Daniel Clay, ktorý napísal novelu "Broken", podľa ktorej bol natočený tento film, bral inšpiráciu z novely Harpera Leeho "To Kill a Mockingbird". (Eoin)
  • Herečka Eloise Laurence (Skunk) naspievala všetky pesničky k filmu. (Eoin)
  • Eloise Laurence, představitel Skunk, přišla na konkurz skoro jako poslední. Přesto si ji režisér Rufus Norris vybral z 850 dívek, které na konkurzu byly. (Terva)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama