Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (463)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vzťahom medzi uzavretým chlapcom a pohodovým chlapíkom, ktorý sa zoznámia behom prázdnin, strašne pripomína film Meatballs. Akurát Meatballs bola väčšia sranda a film šliapal po celý čas. Tu viazne prvá polovica v ktorej je chlapec až príliš uzavretý a prakticky vôbec sa neprejavuje. Čo ma miestami fakt strašne nudilo a sralo. V tejto časti sa film snaží vykresliť vzťahy v jeho rodine, čo sa mu darí, ale záchrana v podobe neskutočne cool Rockwella sa naplno rozparádi až v druhej polovici. Dovtedy si musíme vystačiť s neskutočne neznesiteľným Carellom ako chlapcovým otčimom, ktorý ho neuveriteľne sekýruje. Nie je to nejaký prvoplánový záporák. O to lepšie funguje a celý čas som mal chuť mu rozbiť hubu. Carell ale znova predviedol fantastický výkon, takže ho divák bude nenávidieť celou dušou. Najlepší je ale Rockwell, ktorý nonstop hláškuje a baví. Na chvíľu ma ale napadlo, že by som sa rád dozvedel niečo aj o jeho minulosti. Škoda, že nemal väčší priestor. Z ďalších hercov ešte zaujme Toni Collette ako chlapcova matka alebo mladučká nádherná AnnaSophia Robb. Takže film rozhodne stojí za zhliadnutie, ale keďže má film až príliš pomalý rozbeh, tak viac ako 3* si nezaslúži. Aj keď dojímavý záver ma trochu nahlodal aj na štvrtú, tak tentoraz ostanem nekompromisným drsniakom, hehe. 6/10. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak jestli někomu přijde to co se tu odehrávalo jako nezapomenutelné prázdniny, tak ho dost lituji, že nezažil něco lepšího, protože se tu nestalo nic světoborného, co by mě dokázalo nějakým způsobem odrovnat. Příjemný byl zejména konec, který je takový uklidňující. Kdyby existovalo více lidí jako byl správce parku, bylo by na světě líp, jenže takových lidí, co dokážou podpořit náctiletého outsidera je velmi málo. Můj 1000. komentář! ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ďalšia akožedráma/ akožekomédia, ktorá pripomína tých ďalších milión podobných. Gratulujem vedúcemu castingu za všetky tie provokačne nesympatické typy (okrem fajn Rockwella a povedzme toho mladého chalana). Silené, obohraté, nudné, hysterické, klišoidné...ale vodný park bol super, za ten dávam *:))) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

10, 11 a 12 leté děti se u tohoto snímečku dozajista uslintají blahem. Slina možná ukápne i nějaké té třináctce. Pro nás ostatní už to až tak slinotvorná zábava jistě nebude. Přesto s filmem nemám vážnější problém. Až jsem překvapil sám sebe. Očekával jsem hodinku a půl trvající nadbíhačku dvou pubertálních dětí, což taky k vidění bylo, ale tak nějak decentně. Krom toho je ve filmu k snědku i velký kopec, nebudeme přehánět, pouze kopec legrace. Nebudeme si nic nalhávat a přiznáme si, že Sam Rockwell se svojí děsně cool postavičkou s vytříbeným slovníčkem se objevil právě včas, protože pět minut poté bylo odbito poledne. Pak se konečně začalo něco vysoce koukatelného dít a já se začal bavit, dokonce dobře bavit. Přestože už jsem byl mnohokrát svědkem toho amerického znegování nuly na jedničku, tak tady mi to přišlo takové méně nepříjemné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Živé postavy v poměrně živém vyprávění, které má v rukávu hned několik es. V první řadě jsou to herci – proti svému typu obsazený a mrazivě odporný Steve Carell, i nadále spolehlivá a tentokrát solidně zlomená Toni Collette, ulítlá a syna za oko peskující Allison Janney a především Sam Rockwell, který si své scény sprostě krade jen a jen pro sebe. Občas z americké provenience prostě vzejde film, který je nenápadně malý a nápadně milý (Malá Miss Sunshine, Bokovka). Scénáristé Faxon a Rash, kteří si přišli pro Oscara za scénář k hořké komedii Děti moje, tentokrát své popsané stránky z ruky nepustili a natočili poctivý příběh, kterému je těžké něco vytýkat. Když už, tak absenci originality. Příběhů o zakřiknutých puberťácích tu byly mraky. Tomuhle introvertnímu hošanovi je čtrnáct a cestou na prázdniny vyfasoval od máminy nového přítele trojku na stupnici do desíti. Mizerný start léta. Zatímco otčím dál poukazuje na hochovi nedostatky, on si začíná vydupávat svoje místo na zemi. Však to znáte. Za oceánem si na to potrpí. Nevadí. Protože tahle indie komedie je i s těmi „zásadními životními moudry a pravdami“ nesmírně přitažlivá, stejně jako pohodová nálada přerostlého dítěte Rockwella, který tu řídí vodní zábavní park a díky řetězcům neodolatelných hlášek i divákovu bránici!! 80% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2013 na filmové festivalu Sundance v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama