Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (463)

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý nesmělý kluk se jednou zmátoří a stane se z něj chlap. U někoho, třeba u mě, za to může konkrétní životní období, u někoho jedno místo, u někoho holka. A u Duncana za to mohli lidi, kteří v něm viděli víc než vlastní rodina. A když je jedním z těch lidí Sam Rockwell, opět dokazující, že jednou za pár let je schopen svojí přítomností rozbít jakýkoli film, je hotovo a z Way Way Back je najednou silná pocitovka. Ne snad dokonalá, protože dospělácké trable působí v teenagerovských očích nepatřičně a snad až krutě. Ale u příběhu z Water Wizz nejde o to, co se děje, ale jak se to děje. A tím si mě Naxon s Rashem získali na celé čáře. Napsat totiž scénář a poté, co plánovaní režiséři nemohou zaskočit, si ho i sami takhle jistě natočit jako režijní debut, je totiž frajeřina. Nezdá se mi to tak dávno, co jsem se na filmy o sotva rozpoznatelném vnitřním dospívání díval kvůli tomu, abych v nich našel odpovědi. Dnes na ně koukám a mám chuť hlavním hrdinům poradit, jak na to a říct jim, že jednou bude líp. Naštěstí to nejde a každý na to (snad) přijde sám. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých ľudskejších príbehov, v ktorých postavy konajú trocha inak ako je v realite zaužívané. Ale predsa len, keď sa to tak vezme, je veľmi dobré, že sa práve tak správajú. Film je totiž veľmi pohodový práve v tom, že niektoré veci sú nemenné a tie čo sa dajú zmeniť, potrebujú len určitú dávku ľudskej odvahy a odhodlanosti. Inak by to nemohlo fungovať. V prípade tohto filmu to funguje veľmi dobre. Hlavný hrdina a jeho protipól, stále krajšia AnnaSophia Robb, ale aj pohodový Rockwell so svojim protipólom Mayou Rudolph, sú najzaujímavejšími postavičkami. Dodávajú filmu potrebnú odľahčenosť, potrebný dramatický nádych. Na druhú stranu vzťahová zložka medzi dospelými Carellom a Collette je značne nefungujúca. Nie kvôli hercom samým, tí sú dobrý, ale kvôli celkovému feelingu. Tým, že je línia značne dospelejšia, ale pritom je mnoho skutočne dramatických vecí podaných len náznakovo, spomaluje postupne sa vyvíjaciu líniu prerodu hlavného hrdinu. Tri hviezdy kvôli nepomeru, inak mi film sadol ako už dlho žiadny nie. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia zo života, ktorá po všetkých tých krvákoch a bezútešnej reality súčasného sveta ponúkne dokonalý výplach hlavy. Film ponúka na pohľad obyčajný príbeh znudeného chlapca, ktorý sa vďaka náhodnému priateľstvu pomaly nakopne do života, zažije pár pekných dní v akvaparku, začína sa mu rysovať nejaká love story a všetko to trochu komplikuje vzťah jeho mamy (výborná T. Collette) a jej priateľa. Nečakajte žiadne záchvaty smiechu, je to skôr taký príjemný, nevtieravý humor s výborným hereckým obsadením, ktorému kraľuje T. Collette. Viem, že všetci budú proti, ale uznávam i Rockwell bol skvelý. Collette je však v každom filme tak presvedčivá, že normálne rozmýšľam, koho vyradím z top naj herečiek...80%. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Přetéká to opravdu pořádnou dávkou vše možných stereotypů, které jsou pravidlem takového rodinného drama/komedie žánrů, naštěstí to nikdy nepřeklopí do žádného extrému a udržuje si to docela dost civilní nádech. Herecké výkony jsou výborné, ten mladej zahrál tvrdohlavého introverta přirozeně (zažil jsem si tyhle roky též) a Rockwell každé scéně dodává fakt pořádnou nadstavbu, je vtipnej, charismatickej hezky filmu dodává další barvy navíc. Jsem i rád, že v tom vodním parku se strávila tak polovina dění, mám slabost pro koupalka a tu atmosféru, za to jsou plusové body navíc. Nějak nemám co bych vytkl, nicméně na full house je to "pouze" standartní žánrovka, která se však o nic víc nesnaží, i tak se jedná o pestrej a zábavnej kousek, na kterej budu vzpomínat rád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,6miliónaTržby USA $21,465,403Tržby Celosvetovo $25,997,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ na prvý pohľad zaujímavé obsadenie ale svoje tu urobí len postava Sama Rockwella ktorá dosť dobre nahráva hlavnej postave zadumčivého chlapca a AnnaSophia Robb je aspoň ako tak roztomilá, ostatný sú tak troška do počtu, trošku aj trvá dokiaľ človek príde na chuť z počiatku tohto monotónneho príbehu /55%/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Aby se ušetřilo, tak se štáb domluvil, že místo přívěsů se pronajme pouze jeden dům, kde se budou herci a štáb scházet o přestávkách. Všichni si tento dům oblíbili a dokonce ho ho většina herců navštěvovala i o svém volnu. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama