Reklama

Reklama

Osudový kruh

  • Česko Červený kruh (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři muži vede osudový kruh přímo do náruče smrti. Corey (Alain Delon) se po propuštění z vězení vrací za svou dívkou, která ale mezitím dala přednost jeho parťákovi. Náhoda ho svede dohromady s prchajícím zločincem Vogelem a bývalým policistou Jansenem. Společně vyloupí klenotnictví. Snadný úspěch je povzbudí, a proto začnou vyhlížet další objekt... (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (143)

laepus 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi na tom filmu ani ta délka, když je vyplněna skvělým hereckým obsazením, které chvílemi i má co hrát a předvést - chybí mi tam ale nějaká výraznější zápletka - po hodině filmu jsem pořád ještě nevěděl, o čem to vlastně je a o čem to bude dál - až s příchodem Montanda to dostalo nějaký směr. Chvílemi se ten film tváří, že je něco víc, ale nakonec není - protnou se tři osudy a špatně to dopadne (neřeknu pro koho - protože Bourvil jako inspektor na správné straně zákona byl více než zajímavý. Největším kladem filmu tak pro mě je, že jsem pořád nevěděl, komu vlastně fandím a byl jsem zvědav, jak to vlastně dopadne, což se mnoha filmům nedaří. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Gangsterka starej školy, aké sa už netočia. Kto che strhujúce tempo a non-stop akciu bude sklamaný, všetko je založené na sofistikovaných metódach a atmosfére, pričom dej sa miestami vlečie viac než by sa patrilo. Alain Delon s tým svojim "cool knírkom" síce má charizmu ako vždy, ale celkový dojem tentokrát zodpovedá "len" lepšiemu priemeru. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprostý šok mě způsobil Bourvil, kterého jsme měl doposud zafixovánýho jako smolaře - moulu. V tomhle filmu ztvárnil tvrdého policajta, takovým způsobem, že jsem ani na chvíli nepochyboval o jeho postavě. Je vidět, že můza herecké univerzálnosti mu dala velkého francouzáka. Napětí, nevlídná atmosféra, filmová tichost, kvalitní závěr a vynikající herecké výkony, spojily tenhle film v osudový kruh do kterého hážu čtyři hvězdičky s úvahou o přihození páté. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zatímco některé francouzské filmy vysílají české stanice do zblbnutí, jiné zajímavé francouzské tituly unikají pozornosti. Přesně tak je tomu v případě Osudového kruhu, stylové kriminálky z počátku 70. let o jedné velkoryse naplánované loupeži šperků, která se tak trochu svým tvůrcům vymkla z rukou. Luxusně obsazené drama, kde se sešlo několik největších hvězd francouzského filmu. Překvapivé je obsazení Bourvila coby špičkového policisty s buldočí zarputilostí, protože tenhle herec je známý převážně jako komik a představitel prostoduchých dobráků. K celkem realisticky se tvářícímu snímku mám jen dvě výhrady. Seznámení lupičů představovaných Delonem a Volontém se může odehrát opravdu pouze ve filmu, taková náhoda v reálném světě je méně pravděpodobná než zásah meteoritem. No a útěk Volontého šíleným skokem z okénka vlakového kupé je ten nejnesmyslnější pokus o útěk, jaký mohl zkušeného zločince napadnout. Samotná loupež a peripetie kolem prodeje luxusních šperků jsou natočené poutavě a diváka neopouští napětí. Každá z těch postav je uvěřitelná a svým způsobem charismatická. Celkový dojem: 80 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Páni. Bourvilovo civilní herectví mě ohromilo stejně jako ta úchvatná scéna loupeže natočená takřka bez jediného slova. Osudový kruh je jeden z těch filmů, u kterých je člověku hned od začátku jasné, že nemohou dopadnout dobře, nicméně v to přesto stále doufá. Delon velice dobrý, ale ze silného obsazení dalších rolí (obzvlášť Yves Montand si svého expolicajta náležitě užil) nijak nevyčnívá, což pochopitelně není na škodu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Sekvencia lúpeže trvá presne 27 minút a neobsahuje vôbec žiadny dialóg. (westerns)
  • Natáčelo se v Paříži a Marseille. (M.B)
  • Poslední film herce Bourvila. (TheMaker)

Související novinky

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

20.04.2008

Remake klasické francouzské gangsterky Červený kruh z roku 1970 měl původně režírovat John Woo. Ten má ale momentálně spoustu práce s dokončováním historického megafilmu Red Cliff, který byl tak… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno